F 800 GS Adventure

€ 14.544,-*
€ 170,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW F 800 GS Adventure.

Avontuur: grenzeloos.

Waarheen de reis ook gaat en ongeacht de ondergrond: de BMW F 800 GS Adventure gaat elke uitdaging aan. Deze reis-adventure is gemaakt voor echte wereldreizigers waarvoor geen bestemming te ver weg is. Voor avonturiers die ook de wereld buiten de gebaande paden willen verkennen. De F 800 GS Adventure: de betrouwbare en robuuste partner voor grenzeloze avonturen.

Het design van de F 800 GS Adventure

Kies jouw stijl.

Met de stijlvariant Rallye voeg je kracht toe aan het karakter van de F 800 GS Adventure.

Stijlvariant Rallye

De kleur Racingred matt straalt het avontuurlijke karakter uit en onderstreept de offroad kwaliteiten van de F 800 GS Adventure.

Racingblue metallic

De F 800 GS Adventure wordt ongelimiteerd sportief in de lakkleur Racingblue metallic.

Karakter: onovertroffen.

De F 800 GS Adventure is een echte wereldreiziger - van het hoge windscherm tot de gecombineerde tankbeschermbeugel en kofferhouder. Ondanks de markante zijpanelen en de grotere tank van de Adventure herken je de familieband met de GS onmiddellijk aan de karakteristieke flyline. Die familieband wordt met details zoals het GS-logo in het nieuwe stencilformaat op de gegalvaniseerde tank en de GS-belettering op het matte windscherm nog meer geaccentueerd. Of je nu kiest voor Catalanograu uni of de stijlvariant Rallye in de kleur Racingred matt: dat je met deze adventure de wereld kunt gaat veroveren, straalt er altijd van af.
+ Lees verder

2-cilinder lijnmotor

63
kW (85 pk) bij 7.500 t/min
222
kg maximale belading
24
liter brandstoftank
890
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde, twee-cilinder viertaktmotor

Prestaties: compromisloos.

Prestaties: compromisloos.

Aangedreven door een dynamische paralleltwin motor met een vermogen van 63 kW (85 pk) laat de F 800 GS Adventure de bewoonde wereld met speels gemak achter zich. Met een koppel van 83 Nm bij 5.750 t/min heeft deze adventure-motor genoeg reserves om elke afgelegen offroad-bestemming te bereiken. Met de elektronische gasklepregeling Ride-by-Wire kan de rijder het gas geven en loslaten fijngevoeliger doseren. Zijn tankinhoud van 24 liter en het brandstofverbruik van 4,3 liter per 100 kilometer maken afstanden mogelijk waar andere machines moeten afhaken.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de F 800 GS Adventure

De hoogtepunten van de F 800 GS Adventure

Windscherm, mat.
Middenafdekking.
Tweekleurige buddyseat.
Uitlaateindstuk.
Instrumentenpaneel.
Aantrekkelijke lakkleuren.
Zijpanelen tank.
Contactslot.

Controle: onvoorwaardelijk.

Controle: onvoorwaardelijk.

Duinen, bergpassen of dwars door een rivier: de F 800 GS Adventure neemt alle hindernissen die je onderweg tegenkomt. Zijn ruggengraat is een torsiestijf buizenframe met een veerweg van 230 mm aan de voorkant en 215 mm aan de achterkant. De rijder krijgt elektrische assistentie van talloze systemen. ABS is vanzelfsprekend standaard aan boord. De rijder kan kiezen uit de twee standaard rijmodi 'rain' en 'road'. Voor extra assistentie zijn er twee optionele rijmodi beschikbaar, 'Enduro' en 'Enduro Pro'. Hiermee, en dankzij ABS/ASC onder de vingertoppen, ben je voorbereid op alle rijomstandigheden en elk terrein.

+ Lees verder
 • Standaard BMW Motorrad ABS.

  Het klassieke BMW Motorrad ABS als standaarduitrusting. Of je een beginner of ervaren motorrijder bent, met deze veiligheidsfunctie wordt remmen gemakkelijker en veiliger. Tijdens natheid en in noodsituaties, alleen of met duopassagier, met of zonder bagage - dus eigenlijk onder alle omstandigheden. Dit biedt de rijder altijd de optimale stopafstand, zonder het risico te vallen vanwege blokkerende wielen. Voor offroad gebruik kan ABS eenvoudigweg worden uitgeschakeld.

 • ASC als optionele uitrusting.

  De optionele tractiecontrole (Automatic Stability Control) verhoogt de veiligheid. Afhankelijk van de wegcondities wordt het aandrijfkoppel van de motor beperkt. Dit verhoogt de actieve rijveiligheid tijdens kritieke omstandigheden. Het systeem kan natuurlijk worden uitgeschakeld tijdens offroad gebruik.

 • Elektronische gasklepregeling.
  De elektronische gasklepregeling registreert via een sensor op de gashendel elke beweging van deze hendel. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan de motorcontrole en daarna aan de gasklep. Dit resulteert wederom in verbeterde controle en reactie-eigenschappen.
 • Rijmodi 'Rain' en 'Road' onderdeel van de standaarduitrusting.

  De modus 'rain' maakt een verfijnde dosering van het gas mogelijk. ABS is ingesteld voor gebruik op de weg. Automatitic Stability Control (ASC) is geconfigureerd voor gebruik op de weg met een lage wrijvingscoëfficiënt. Bij de modus 'Road' is de dosering van het gas geoptimaliseerd, ABS is geconfigureerd voor gebruik op de weg en de ASC voor een hoge wrijvingscoëfficiënt.

 • Rijmodi Pro met 'Enduro' en 'Enduro Pro' als speciale uitrusting.
  De modus 'Enduro' wordt gekenmerkt door een verfijnde dosering van het gas. Bovendien zijn de controle-eigenschappen van ABS en de Automatic Stability Control (ASC) geconfigureerd voor licht offroad gebruik met wegbanden. Echte offroad-liefhebbers kunnen ook kiezen voor de modus 'Enduro Pro'. In deze modus is de gasdosering optimaal afgestemd op het ABS en is ASC geconfigureerd voor gebruik met offroad banden. Voor nog meer controle bij offroad rijden. Bovendien is het ABS van het achterwiel in deze modus gedeactiveerd om probleemloos te driften tijdens het remmen.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Met behulp van het uitgebreide assortiment fabrieksopties en originele BMW accessoires is de BMW F 800 GS Adventure nog meer naar eigen wens aan te passen.

Meer informatie

Accessoires voor de F 800 GS Adventure

De juiste kleding voor jouw avontuur

Andere Adventure-modellen