* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW S 1000 XR.

Ontdek de wereld. SNELLER DAN OOIT.

Sport, adventure of toeren? Het kan ook allemaal. De BMW S 1000 XR combineert de beste eigenschappen van al deze werelden in de eerste adventure sport machine van BMW Motorrad: ideaal voor iedereen die topprestaties en comfort in een motorfiets zoekt. De krachtige 4-cilinder motor zorgt in combinatie met zijn beweeglijke rijwielgedeelte en vering voor geweldige rijprestaties en een dynamische respons. De relaxte zitpositie en de bekende ergonomie van de GS garanderen comfort en rijplezier waar je nooit genoeg van krijgt. Wat je er mee doet, bepaal je zelf.

Oktoberfest bij BMW Motorrad.

Oktoberfest bij BMW Motorrad.

Oktober is de beste maand om een nieuwe BMW S 1000 XR aan te schaffen. Elke BMW Motorrad dealer heeft daarvoor een selectie gemaakt. Bij aanschaf kun je wat je nog meer nodig hebt aan Rider Equipment of Originele BMW Accessoires heel voordelig gaan uitzoeken. Want alleen deze maand ontvang je € 1.250,- shoptegoed. Vraag jouw BMW Motorrad dealer naar de voorwaarden. 

+ Lees verder

Unieke BMW S 1000 XR HP Edition.

Unieke BMW S 1000 XR HP Edition.

Speciaal voor de Nederlandse markt is er ook een HP Edition van de S 1000 XR. Een combinatie van snelheid en unieke accessoires.

+ Lees verder

Het design van de S 1000 XR

Kies jouw stijl.

Deze dynamische adventure sportmotor is leverbaar in drie aantrekkelijke kleurvarianten: Racing red uni, Black storm metallic en in de Stijlvariant HP in de traditionele kleuren van BMW Motorrad Motorsport.

*/-->

Stijlvariant HP

De beste aspecten van drie werelden zijn ook gereflecteerd in deze kleurencombinatie van Light white/Racing blue metallic/Racing red - atletisch, dynamisch en vooraanstaand.

*/-->

Stijlvariant Triple Black

Deze donkere uitvoering geeft de motorfiets een slank karakter.

*/-->

Racing red

De rode kleur komt rechtstreeks uit het BMW sportsegment en geeft duidelijk aan waar het DNA van de S 1000 XR vandaan komt.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

De perfecte samensmelting.

De S 1000 XR is een buitengewone machine - en dat is duidelijk zichtbaar. De volmaakte samensmelting van sport, toer en adventure combineert hij met de samensmelting van de kenmerkende looks van elke categorie. Resultaat: een indrukwekkende machine. De sportieve lijn en de van de BMW S 1000 RR bekende splitface onderstrepen het supersport karakter. De markante flyline, de opvallende voorkant en de relatief lange veerweg weerspiegelen de uitstraling en de ergonomie van een GS. Waar je ook met de S 1000 XR verschijnt, alle blikken zijn op jou gericht.
+ Lees verder

4-cilinder lijnmotor

121
kW (165 pk) bij 11.000 t/min
114
Koppel in Nm bij 9.250 t/min
999
cc cilinderinhoud
59,8
Motorgewicht in kg
Vloeistofgekoelde 4-cilinder 4-takt lijnmotor

Accelereer naar een nieuw avontuur.

Accelereer naar een nieuw avontuur.

De krachtige 4-cilinder lijnmotor levert maar liefst 121 kW (165 pk) bij 11.000 t/min en ontwikkelt een maximum koppel van 114 Nm bij 9.250 t/min. De vloeistofgekoelde 4-cilinder lijnmotor levert een royaal koppel, vooral op lage en gemiddelde toerentallen. In combinatie met de optionele schakelasssistent Pro is ontspannen toeren net zo gemakkelijk als een sportieve rit in het buitengebied of een avontuur met zijn tweeën.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de S 1000 XR

De highlights van de S 1000 XR

Vermogen ontmoet innovatie.

Vermogen ontmoet innovatie.

De S 1000 XR is er niet alleen voor sportief rijplezier, maar de innovatieve technologie maakt eveneens indruk met een hoog niveau van comfort en veiligheid. De S 1000 XR is standaard uitgerust met twee rijmodi - 'Rain' en 'Road' - waarmee de rijder optimaal kan inspelen op de rijomstandigheden. Het standaard ASC (Automatic Stability Control) zorgt met optimale tractie voor een hoog veiligheidsniveau. Dit maakt de S 100 XR tot een alleskunner, van bochtige landweggetjes tot lange reizen met duopassagier en bagage.

+ Lees verder

Dynamic pakket

Laat het race-hart nog sneller slaan.

Laat het race-hart nog sneller slaan.

Met het optionele Dynamic pakket kunt je de sportieve eigenschappen van de S 1000 XR nog verder versterken. Dankzij de schakelassistent Pro schakel je sneller en eenvoudiger. ABS Pro verbetert de rijstabiliteit en zorgt voor een maximale remveiligheid, ook in bochten en op hellingen. Bovendien brengen de LED-knipperlichten de sportiviteit ook optisch tot uitdrukking.

+ Lees verder

Touring pakket

Voor nog meer comfort en perfecte toereigenschappen.

Voor nog meer comfort en perfecte toereigenschappen.

Het optionele Touring pakket biedt meer reiscomfort voor jouw BMW S 1000 XR. Het pakket omvat veel opties voor lange, ontspannen tochten - alleen of met zijn tweeën. Het bevat een bagagedrager, kofferhouder en het bewezen Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), dat staat voor optimale demping en rijcomfort. De middenstandaard zorgt bovendien voor een stabiele positie op de grond.

+ Lees verder

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW S 1000 XR gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

+ Lees verder

Accessoires voor de S 1000 XR

Kleding van BMW Motorrad.

Hoogwaardige, kwalitatieve motorkleding en uitrusting voor dagelijks woon-werkverkeer of het volgende grote avontuur.

Download brochure

Andere Adventure-modellen