R nineT

€ 18.244,-*
€ 213,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW R nine T.

Onmiskenbaar. Origineel. Luchtgekoeld.

Motorrijden als een teken van pure vrijheid: landschap, bochten, rechte wegen. Elke meter telt. Dit is jouw pad. De BMW R nineT is de perfecte metgezel en kent amper grenzen wanneer het aankomt op persoonlijke wensen - ook met dank aan de ontelbare customizing mogelijkheden. Daarnaast stuwt het karakter van de luchtgekoelde boxermotor je onweerstaanbaar vooruit. Op duidelijk voelbare wijze door zijn volle koppelkromme - in samenwerking met ultramoderne technologie. Al vanaf het prille begin raakt de R nineT motorfanaten in de hele wereld recht in het hart. Hij stimuleert, inspireert en enthousiasmeert.

Het design van de R nine T

Kies jouw stijl.

Er zijn nu ook twee speciale lakkleuren , Blackstorm metallic / Vintage en Blueplanet metallic / Aluminium beschikbaar. Hier krijgt de R nineT, naast de tank, ook de bijpassende aluminium buddyseatafdekking en het voorspatbord in de gekozen kleur. Tevens wordt de standaard achterste seat ook meegeleverd en de motorfiets wordt geleverd met het standaard passagiers-subframe en voetensteunen, die gedemonteerd kunnen worden. Met de speciale verf black storm metallic / vintage, krijgt uw R nineT een unieke en individuele 'used look' dankzij de handgeborstelde afwerking.

Blackstorm metallic

Strak en klassiek: de R nineT maakt op puristische en onweerstaanbare wijze indruk met zijn kleurstelling.

Blackstorm metallic / Vintage

De opdruk in geel met startnummer '21' is op dezelfde manier handgeborsteld als de zijkanten: duidelijk vintage.

Blueplanet metallic / Aluminium

De lakafwerking onderstreept de klassiek elegante uitstraling van de machine. De goudkleurige strips brengen tank en buddyseatafdekking visueel helemaal in lijn.

Onmiskenbaar de R nineT

De R nineT heeft weliswaar een minimalistische stijl, maar is toch een zeer herkenbare aanwezigheid. Hij belichaamt de passie en innovatie van meer dan 90 jaar motorfietsontwikkeling - vanzelfsprekend met de klassieke BMW Motorrad proporties: opvallende boxermotor, compacte tank, slanke achterkant. Alle materialen zijn consistent van hoge kwaliteit, de oppervlaktes zijn met zorg verfijnd. En vergeet de immense aandacht voor detail en het echte vakmanschap niet. Zo is bijvoorbeeld het voorspatbord met twee gesmede haken aan de vork vastgeschroefd. En de koplamphouder is van aluminium.
+ Lees verder

Born to be customised.

Born to be customised.

Al bij de eerste schetsen stond het modulaire concept van de R nineT centraal om zo de beste customizing mogelijkheden te bieden. Ontelbare ombouwvoorbeelden, zowel professioneel als privé, tonen het potentieel van de R nineT. Vrije aansluitmogelijkheden op het elektronische systeem faciliteren en vereenvoudigen de installatie van elektrische componenten. Hierbij komt nog het goed doordachte demonteerbare framedeel. Het achterste deel van het achterframe is eenvoudig te demonteren om een puristische en stijlvolle eenzitter te creëren. Of voor alternatieve zitopties. 

+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

119
Nm bij 6.000 t/min
1.170
cc cilinderinhoud
222
kg onbeladen, rijklaargewicht
805
mm zithoogte
Lucht-oliegekoelde 2 cilinder, 4-takt-boxermotor

Een klassieke boxer.

Een klassieke boxer.

Zijn krachtige luchtgekoelde, 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1.170 ccm en levert een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor een dynamische vermogensafgifte, zelfs bij lage snelheden. Dit maakt van elke reis een bijzondere belevenis. Zowel in de stad als over de wegen daar buiten. Tegelijkertijd voldoet de R nineT ook aan de Euro 4-emissienorm. Het standaard ABS en het optionele ASC (Automatic Stability Control) zorgen ervoor dat het vermogen veilig op het wegdek wordt overgebracht. Blijft over: genieten van herkenbare dynamiek. De upside-down vork is handmatig instelbaar: veervoorspanning, drukfase en compressietrap passen zo altijd bij de gewenste rijstijl. De instrumentencombi met snelheidsmeter en toerenteller informeert op betrouwbare wijze over alle informatie die je nodig hebt om plezierig te kunnen rijden.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de R nine T

De highlights van de R nine T

2-cilinder boxermotor.
Stuurdemper.
Typeplaatje.
Variabele achterkant.
Buddyseat steunen.
Puur aluminium.
ABS.
Spatbordbeugel.

Ontspannen zitten, stressvrij rijden.

Ontspannen zitten, stressvrij rijden.

Ook de ergonomie van de R nineT is helemaal afgesteld op een goed totaaloverzicht en het dynamische rijkarakter. Het lijkt een paradox, maar ondanks zijn motorprestaties is relaxte onthaasting het doel - natuurlijk met maximaal plezier. De uitgebalanceerde ergonomische driehoek en de nog iets vlakkere balhoofdhoek zorgen ervoor dat je rechtop zittend en ontspannen nieuwe routes kunt ontdekken. Ergonomie en subliem rijkarakter gaan daarom hand in hand bij de R nineT.

+ Lees verder

Pure individualiteit

Helemaal R nineT. Helemaal jij.

Elke rit is uniek. Waarom dan niet elke motorfiets? De R nineT biedt talloze mogelijkheden voor customization: bijvoorbeeld met onze nieuwe Machined-onderdelen en natuurlijk met de originele BMW accessoires.

Meer informatie

R nine T aangepaste motorfietsen

Unieke exemplaren.

R nine T conversies

BMW Motorrad Spezial

Geen geschroef, geen verrassingen, geen compromissen. Met BMW Motorrad Spezial krijg je een motorfiets met een persoonlijke noot en de hoogste kwaliteitsstandaards. BMW Motorrad Spezial staat voor bijzondere designopties van hoge kwaliteit, waaronder de exclusieve, gefreesde onderdelen van Option 719 en Spezial lakkleuren of de prestatieverhogende HP Parts.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de interactie van complexe productieprocessen, verbonden met het traditierijke vakmanschap, maken een nieuw niveau van waarde en exclusiviteit mogelijk.

Ontdek meer

Accessoires voor de nieuwe R nine T

De stijl: aantrekkelijk puur en eenvoudig

Meer heritage-modellen

Bijpassende evenementen

Pure&Crafted Festival 2017.

Nieuwe locatie, oude vrienden: na twee jaar in het Postbahnhof in Berlijn zal het volgende Pure&Crafted Festival in de historische krachtcentrale van Rummelsburg plaatsvinden op 26 en 27 augustus 2017. Met de industriële charme die zo typisch is voor Berlijn is deze historische locatie op de oever van de Spree de perfecte omgeving voor twee dagen vintagecultuur, muziek en custom motoren. Na het Pure&Crafted Festival van 2015 is er geen twijfel meer mogelijk: muziek en motorfietsen horen gewoon bij elkaar. De naam zegt het al: liefhebbers van pure, oprechte, eenvoudige gitaarmuziek zullen zeker genieten van het derde festival, dat alweer een internationaal bekende line-up kan presenteren. Deze keer staan motorfietsen en new heritage meer in de schijnwerpers op de zondag van het festival. Motorfietslifestyle staat centraal, met ontelbaar veel custombouwers, een motorfietsrit en een programma voor kinderen. En er is nog een ding zeker: op zondag is er ook muziek te over. Klinkt leuk? Kom dan ook!

Naar het evenement