R nineT Pure

vanaf € 14.894,-*
€ 148,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

BMW R nine T Pure.

Puur. Gereduceerd. Luchtgekoeld.

De BMW R nineT Pure is de perfecte keuze voor iedereen die houdt van het design van een klassieke roadster en zoekt naar de pure motorbeleving. Het ontwerp van de machine is geïnspireerd op dat van de eerste motorfietsen. Het roept bovendien de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw op. Maar zijn roots gaan nog dieper. De eerste motor van BMW was eenvoudig, gereduceerd en dynamisch. De boxermotor van BMW lag al in 1923 aan de basis van het hele concept. En tegelijkertijd zijn er veel opties om de retro motor op eigen smaak aan te passen. Je kunt je dromen waarmaken: van je motor en je levensstijl. Je voelt waar het vandaan komt. Of je de motorfiets nu naar eigen inzicht opbouwt of gewoon geniet van het openen van de gashendel.

Het design van de R nine T Pure

Kies jouw stijl.

Als aanvulling op de lakkleur Catalano grey zijn er twee lakkleuren uit de BMW Motorrad Spezial lijn: Option 719 Black storm metallic/Aurum en Option 719 Black storm metallic/Light white.

Catalano grey uni

Puur rijplezier: Catalano grey benadrukt het pure karakter.

Option 719 Black storm metallic/Aurum

Een elegant kleurenspel wordt gecreëerd door de combinatie van diep zwart en glanzend goudgeel.

Option 719 Black storm metallic/Light white

De nadruk van de lijnen in Blackstorm metallic op een ondergrond in Lightwhite uni geeft de tank een unieke uitstraling.

3 jaar garantie

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Gereduceerd tot de essentie

Het design van de R nineT Pure doet denken aan dat van een typische roadster. De ronde koplamp met chromen ring, de in kleur gelakte behuizing en de nieuwe ronde toerenteller beïnvloeden het vooraanzicht. De proporties worden bepaald door het 3-delige brugframe, in samenspel met de nieuwe telescoopvork met klassieke uitstraling. Het dragende element is de boxermotor die niet kan wachten om te mogen brullen. De stalen tank en de typische smalle achterkant completeren het silhouet dat zowel stijlvol als elegant is. Goed voor een lichtvoetig en zelfbewust optreden - ondersteund door adembenemende 5-spaaks gegoten wielen.
Dit tot de essentie teruggebrachte design heeft niets te doen met trendy nostalgie. Met dit design kan de R nineT Pure helemaal naar eigen inzicht kan worden samengesteld: uitrusting, ombouw, design aanpassen - jouw motor, jouw stijl. De basis voor een motorfiets: een bewezen concept en, natuurlijk, de traditionele BMW kwaliteit.
+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

116
Nm maximum koppel bij 6.000 t/min
219
kg onbeladen, rijklaargewicht
1.170
cc cilinderinhoud
805
mm zithoogte
Lucht-oliegekoelde 2 cilinder, 4-takt-boxermotor

Bewezen boxermotor voor een volkomen individuele ervaring.

Bewezen boxermotor voor een volkomen individuele ervaring.

Fans van de R nineT waren al enthousiast over de motor en het elektrische systeem dat ook de basis vormt voor de R nineT Pure. De lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder boxermotor met zijn 81 kW (110 pk) belooft een levendige en pittige rijbeleving en komt deze belofte na - zoals het hoort bij een boxermotor. Het 2-in-1 uitlaatsysteem met een typische roadster-uitstraling onderstreept de zelfbewuste styling met een vet, krachtig geluid. Dankzij het standaard ABS en het optionele ASC kun je dit vermogen veilig mee de straat op nemen.

+ Lees verder

De highlights van de R nineT Pure

Ronde koplamp met BMW logo.
Voorspatbord.
Klassieke ronde snelheidsmeter.
nineT logo op luchtinlaat.
Enkelzijdige swingarm van gegoten aluminium.
Variabele achterkant.
Modern LED-achterlicht.
2-in-1 uitlaatsysteem.

De ergonomie: stijlvol en zelfverzekerd.

De ergonomie: stijlvol en zelfverzekerd.

De R nineT Pure brengt de droom van een customized motorfiets tot leven. Helemaal zoals jij het altijd al voor ogen hebt gehad. Ontwerp jouw eigen motorfiets - in jouw stijl. Met dank aan de in verhouding lage zithoogte is de motorfiets geschikt voor veel verschillende lichaamslengtes. Bovendien is de R nineT Pure nog verder te verlagen door de optionele verlagingset. Laag, slank en stevig gevoerd, rijden volgens de beste roadster-tradities - zelfverzekerd, ongeëvenaard en onmiskenbaar.

+ Lees verder
  • De R nineT Pure staat open voor jouw ideeën. Als het om veiligheid gaat, komen onze ideeën duidelijk tot leven: daarom is deze motorfiets standaard uitgerust met ABS. En het optionele ASC (Automatic Stability Control) voorkomt doorslippen van het achterwiel en garandeert een efficiëntere aandrijving: voor meer actieve rijveiligheid in extreme situaties. Het is tijdens elk rit zelfs op verzoek beschikbaar.

  • De R nineT Pure biedt de volgende drie mogelijkheden: standaard is de retro motor voorzien van een duobuddyseat met gemonteerd passagiersframe. De duobuddyseat is echter eenvoudig te demonteren, mocht je alleen op weg gaan. Dit biedt iets meer opbergruimte onder de kleine buddyseatafdekking. Wil je zeer sportief, stijlvol en puristisch op je R nineT Pure rijden, dan ga je voor de setting zonder duobuddyseat en zonder passagiersframe.

Meer individualiteit

Precies hoe jij het wil hebben.

Afhankelijk van wensen en budget: de R nineT Pure is onderdeel voor onderdeel samen te stellen. Met de nieuwe Machined onderdelen bijvoorbeeld, of natuurlijk met de originele BMW accessoires.

Meer informatie

Custom motorfietsen op Glemseck 101

De dragstrip - een platform voor roem.

Deluxe R nine T aangepast.

Customizers bereiden zich al maandenlang voor op Glemseck 101. Ze sleutelen dag en nacht in hun werkplaatsen om op tijd klaar te zijn voor dit bijzondere evenment. Zij vertegenwoordigen de beste custom motorfietsen op de Essenza Sprint. Deze kunstwerken op twee wielen combineren prestaties en design en belichamen de essentie van een motorfiets. De regels zijn eenvoudig: twee wielen, twee cilinders en maximaal 1200 ccm. Maar de combinaties hiervan zijn kunstwerken op zich. Er gaat een opgewonden gefluister door de menigte wanneer de 16 custom motorfietsen voor de Essenza Sprint worden voorgesteld aan het publiek op Glemseck 101. Met de talrijke visuele effecten zou je heel wat prentenboeken kunnen vullen. Getalenteerde handen hebben de standaardafdekking verwijderd van roadsters, cruisers en naked bikes en ze getransformeerd tot unieke, visionaire stukken. Omdat de organisatoren van de sprint motorfietsfabrikanten en -importeurs oproepen om de essentie van een motorfiets te creëren – en om deze niet slechts één keer voor te stellen bij de sprint op Glemseck 101, maar nog een tweede keer tijdens de Intermot in Keulen.

Lees verder

BMW Motorrad Spezial

Geen geschroef, geen verrassingen, geen compromissen. Met BMW Motorrad Spezial krijg je een motorfiets met een persoonlijke noot en de hoogste kwaliteitsstandaards. BMW Motorrad Spezial staat voor bijzondere designopties van hoge kwaliteit, waaronder de exclusieve, gefreesde onderdelen van Option 719 en Spezial lakkleuren of de prestatieverhogende HP Parts.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de interactie van complexe productieprocessen, verbonden met het traditierijke vakmanschap, maken een nieuw niveau van waarde en exclusiviteit mogelijk.

 

Ontdek meer

Accessoires voor de nieuwe R nineT Pure

De stijl: aantrekkelijk puur en eenvoudig

Andere heritage-modellen

Bijpassende evenementen

Pure&Crafted Festival 2017.

Nieuwe locatie, oude vrienden: na twee jaar in het Postbahnhof in Berlijn zal het volgende Pure&Crafted Festival in de historische krachtcentrale van Rummelsburg plaatsvinden op 26 en 27 augustus 2017. Met de industriële charme die zo typisch is voor Berlijn is deze historische locatie op de oever van de Spree de perfecte omgeving voor twee dagen vintagecultuur, muziek en custom motoren. Na het Pure&Crafted Festival van 2015 is er geen twijfel meer mogelijk: muziek en motorfietsen horen gewoon bij elkaar. De naam zegt het al: liefhebbers van pure, oprechte, eenvoudige gitaarmuziek zullen zeker genieten van het derde festival, dat alweer een internationaal bekende line-up kan presenteren. Deze keer staan motorfietsen en new heritage meer in de schijnwerpers op de zondag van het festival. Motorfietslifestyle staat centraal, met ontelbaar veel custombouwers, een motorfietsrit en een programma voor kinderen. En er is nog een ding zeker: op zondag is er ook muziek te over. Klinkt leuk? Kom dan ook!

Naar het evenement
Download de brochure
  • Brochure BMW R NINE T PURE
    PDF   |   2.94 MB   |   Nederlands