Verandering van het remsysteem

Vanaf 1 december 2020 wordt de hier afgebeelde motorfiets naar verwachting geleverd met een remsysteem van een ander merk dan Brembo (evt. ziet dit er ook anders uit).

Sport.

Deze versie van de R 1250 R is bijzonder dynamisch. Alleen al de exclusieve kleurencombinatie in Lightwhite uni, Racingblue metallic en Racingred uni is een echte blikvanger. Het witte frame, grote kleurige tapes en hoogwaardige hardwarecomponenten maken de sportieve look compleet.

+ Lees verder
Dynamic pakket

Het Dynamic pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor op de weg en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met Core Screen Sport, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), motorsleepmomentregeling (MSR), Dynamic Brake Control (DBC) en Hill Start Control (HSC Pro), de schakelassistent Pro alsmede LED-dagrijverlichting en LED-knipperlichten.

Dynamic Traction Control (DTC)

Het DTC (Dynamic Traction Control) zorgt voor meer rijstabiliteit en regelt de wielslip - ongeacht hellingshoek - om het doordraaien van het achterwiel te vermijden. Afhankelijk van de rijmodus laat de DTC meer of minder slip toe en garandeert zo op elke ondergrond een maximale acceleratie en de hoogste mate van veiligheid.

Dagrijverlichting

De LED-dagrijverlichting, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan de origineel vormgegeven dagrijverlichting ook handmatig worden geactiveerd.

Schakelassistent Pro

De schakelassistent Pro maakt - in nagenoeg het complete toerengebied - het mogelijk om naar een hogere en lagere versnelling te schakelen zonder bediening van de koppeling. Daarmee zorgt de schakelassistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus meer comfort, dynamiek en rijplezier.

ABS Pro

Met de innovatieve ABS Pro blijft de motorfiets ook bij het remmen in bochten voor de berijder beter onder controle te houdenm. Omdat het sensorsysteem bovendien de hellingshoek registreert, kan de remdruk zelfs in bochten beter worden geregeld. De machine zet zich niet zo sterk rechtop en kan door de berijder precies op koers worden gehouden.

Dynamic ESA

Met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) wordt een stabieler en daarmee nog veiliger rijgedrag bereikt. Het systeem regelt automatisch demping en veervoorspanning van de telescopische voorvork en het veerbeen afhankelijk van de rijtoestand en belading en biedt optimaal comfort en de beste tractie, ook in bochten.

Rijwielgedeelte Sport

Het rijwielgedeelte Sport ondersteunt een actieve zitpositie en daarmee een sportieve rijstijl.

Sport buddyseat

De buddyseat Sport biedt de rijder een zitpositie die 20 mm hoger en smaller is, en ondersteunt een sportieve manier van rijden dankzij de actieve zitpositie. Deze buddyseat is ook bijzonder geschikt voor langere personen. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers op lange ritten.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: opstappen en wegrijden!

Exclusive.

In de style Exclusive is de motorfiets voorzien van het hoogwaardige en stijlvolle lakwerk in Mineral grey metallic. Daarbij komen hoogwaardige materialen en oppervlakken. Het opschrift Exclusive, grote gekleurde tapes en hoogwaardige roestvrijstalen componenten ronden het stijlvolle uiterlijk af.

+ Lees verder
Dagrijverlichting.

Het LED-dagrijlicht, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan de origineel vormgegeven dagrijverlichting ook handmatig worden geactiveerd.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies:opstappen en wegrijden!

Tankafdekking Pure

De tankafdekking Pure van glasparelgestraald roestvrij staal geeft tank in het midden een gelijkmatig, matglanzend oppervlak.

Uitlaat, verchroomd

Het uitlaatsysteem met hoogwaardig verchroomde einddempers en bochten heeft een glanzende, bijzonder elegante look. Het vijfhoekige design van de krachtige einddemper biedt een grotere grondspeling in schuine posities en bovendien blijft het zicht op het achterwiel vrij.

LED-knipperlichten

Schitterend voorkomen: de fraaie LED-knipperlichten met wit glas overtuigen door hun ranke design en de moderne lichttechnologie. Ze reageren sneller dan gloeilampen en hebben een aanzienlijk hogere levensduur. Dat geldt qua verkeersveiligheid onmiskenbaar als pluspunt.

Goede basis, vele mogelijkheden.

Al met de standaarduitvoering van de R 1250 R in de tijdloze kleur Blackstorm metallic krijg je een moderne en hoogwaardige Naked Bike. Om ervoor te zorgen dat je optimaal van je ritten kan genieten, kun je jouw Roadster nog comfortabeler en meer tourgeoriënteerd uitrusten.

+ Lees verder
Touring pakket

Met het Touring pakket worden ook langere reizen tot een ontspannen en comfortabele belevenis. Daarvoor zorgen extra's zoals de kofferdrager, cruise control, het automatische rijwielgedeelte Dynamic ESA, Keyless Ride,  navigatievoorbereiding en de middenstandaard.

Cruise control

De elektronische cruise control kan vanaf 30 km/u worden geactiveerd en houdt de rijsnelheid constant. Zo kunt je vooral ontspannen genieten van langere ritten op de snelweg. De functie wordt bij het afremmen gedeactiveerd, na activering van de Resume-knop wordt het geselecteerde tempo weer geactiveerd.

Middenstandaard

De middenstandaard zorgt voor een veilige, stabiele stand van de machine en biedt voordelen bij het tanken, bij het laden en lossen van koffers of bij onderhoudswerkzaamheden. Bovendien worden de banden en de veerelementen bij langere stalling ontlast.

Bagagedrager

Op de stabiele bagagedrager met handgrepen voor de duopassagier kunnen een topkoffer of andere bagage-items worden bevestigd.

Kofferdragers voor zijkoffers

Ongecompliceerd en praktisch: de kofferdragers bestaan uit twee houderbeugels, die aan beide zijden van de motorfiets op het achterframe zijn gemonteerd. Hieraan kunnen de zijkoffers eenvoudig worden vastgehaakt en daardoor ontstaat maximale transportveiligheid.

Dynamic pakket

Het Dynamic pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, DTC (Dynamic Traction Control), DBC (Dynamic Brake Control), HSC Pro (Hill Start Control), schakelassistent Pro en LED-dagrijverlichting en LED-knipperlichten.

Dagrijverlichting

De LED-dagrijverlichting, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het wegverkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan de origineel vormgegeven dagrijverlichting ook handmatig worden geactiveerd.

Bandenspanningcontrole (RDC).

Het bandenspanningcontrolesysteem (RDC) biedt informatie over de actuele bandendruk en maakt de berijder bij drukverlies in een vroeg stadium attent op mogelijke gevaren. De waarden kunnen worden opgevraagd via het display. Een geel of rood indicatorlampje wijst tijdens het rijden automatisch op relevante afwijkingen van de voorgeschreven waarden.

Intelligente noodoproep (eCall)

De intelligente noodoproep neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpdiensten in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gehouden. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Comfort duobuddyseat

De Comfort duobuddyseat biedt dankzij het iets bredere zitvlak en de extra bekleding merkbaar meer zitcomfort, zodat de passagier probleemloos nog meer kilometers kan afleggen. De bijzonder comfortabele Comfort duobuddyseat kan met alle andere berijderbuddyseats worden gecombineerd.

Verwarmbare handvatten

Nooit meer koude handen: daarvoor zorgen de elektrische verwarmbare handvatten met in stappen verstelbare regeling. Ze zorgen voor extra comfort en bieden meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers houd je makkelijker de controle over je machine. De verwarming kan eenvoudig worden bediend via een combischakelaar op het stuur.

Option 719

Geen gesleutel, geen verrassingen, geen compromissen. Met Option 719 krijg je een deel echte BMW Motorrad geschiedenis, die jouw motorfiets een persoonlijke noot van een zeer hoogwaardig karakter geeft. Onder Option 719 vind je bijzondere hoogwaardige designopties zoals de exclusieve Option 719 stijlpakketten met gefreesde onderdelen of indrukwekkende tweekleurige velgen. Deze kun je nu reeds af fabriek bestellen.

Vanaf het begin wordt bij de uitrusting aandacht besteed aan een harmonieuze integratie in het complete verschijningsbeeld van het voertuig, zodat alle onderdelen perfect in het voertuigconcept passen en de motorfiets een consistente en exclusief uitstraling heeft.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en het integreren van complexe productieprocessen maakt een nieuw niveau van elegantie en exclusiviteit mogelijk. In onze configurator kun je jouw motorfiets nog persoonlijker maken met Option 719 en laat je deze direct monteren door precies degenen die jouw BMW motorfiets het beste kennen. Namelijk door ons.

+ Lees verder
Meer informatie external-link-arrow-slim
Option 719 velgen

Het prachtige design en de beste afwerking is terug te zien in de velgen: je hebt de keuze tussen de Option 719 velgen Classic of Option 719 velgen Sport. Waarvoor je ook kiest, de velgen brengen jouw karakter naar voren.

Stijlpakketten met exclusieve, gefreesde onderdelen.

Option 719 stijlpakket Classic

Het exclusieve Option 719 stijlpakket Classic met hoogwaardige gefreesde componenten zorgt in zilverkleurige look voor designaccenten. De gefreesde componenten van geëloxeerd aluminium hebben een hoogwaardige uitstraling en blijkt de liefde voor het detail. De Option 719-branding benadrukt nogmaals de hoge kwalititeit van de machine. Het Option 719 stijlpakket Classic omvat de gefreesde motorafdekking vóór inclusief bobine-afdekking, olievuldop alsmede de cilinderkopdeksels voor. De kleppendeksels en de cilinderkopdeksels voor zijn uit één stuk gesmeden. 

Het Option 719 stijlpakket Classic II omvat expansievatafdekking, verstelbare berijdersvoetsteunen, een gefreesd voetrem en schakelpedaal alsmede een in meer standen verstelbare rem-en koppelingshendel. De gefreesde spiegels in de pure aluminium look zijn ook een optisch hoogtepunt.

Option 719 stijlpakket Shadow

Het Option 719 stijpakket Shadow benadrukt met hoogwaardige aluminium componenten in zwart/zliver het sportieve karakter van de motorfiets. Het omvat motorafdekking vóór en cilinderkopdeksels, bobine-afdekking, olievuldop en zwarte kunststof sliders op de motorafdekking. Het Option 719 stijlpakket Shadow II omvat hoogwaardige en harmonieuze rem- en koppelingshendel, spiegels en voetsteunen. De gefreesde expansievatafdekking zijn stijlvol en functioneel tegelijk.

Option 719 stijlpakket Storm

Beide Option 719 stijlpakketten Storm en Storm II beschikken over hoogwaardige designaccenten in de zilverkleurige geborsteld aluminium look. De gefreesde onderdelen hebben een hoogwaardige uitstraling en blijkt de liefde voor het detail. De Option 719-branding benadrukt eveneens de kwaliteit van de machine. Alle gefreesde onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd en harmoniëren optimaal met het design van het voertuig. Option 719 stijlpakket Storm bevat cilinderkopdeksels inclusief bobine-afdekking, olievuldop en een motorafdekking vóór. Het Option 719 stijlpakket Storm II omvat spiegels, deksels voor de expansiereservoirs, verstelbare berijdersvoetsteunen, een gefreesd rem- en schakelpedaal alsmede een in meer standen verstelbare rem- en koppelingshendel.

ACCESSOIRES VOOR DE R 1250 R

HP Parts.

HP sportuitlaat

Hoogwaardigheid in perfectie: de hoogwaardige slip-on sportdemper van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de sportdemper, die is ontwikkeld met Akrapovič, nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaarddemper.

Bagageprogramma.

Tourkoffers en topkoffer

De hoogwaardige en harde tourkoffers met harde schaal biedt met een inhoud van 32 liter en 31 liter royaal plaats voor bagage. In de grote, harde koffer aan de linkerkant kun je ook jouw motorhelm opbergen. De tegen opspattend water beschermde koffers zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor korte en lange ritten. De deksels kunnen helemaal worden opengeklapt en maken het makkelijker om jouw bagage erin te stoppen. Met een extra belading van max. 10 kg kun je heel wat kwijt in de de stabiele koffer met harde schaal. Als de koffers zijn gemonteerd geldt er een aanbevolend maximale snelheid van 180 km/u. Praktische opties zijn de waterdichte binnentassen, die perfect zijn afgestemd op de tourkoffers.

De waterdichte kunststof topkoffer biedt met 30 liter inhoud genoeg plaats voor je helm. Het deksel, die naar keuze in Asphalt grey metallic matt, Black storm metallic of Light white uni is gelakt, en de soft-close-scharnieren, waardoor het deksel zacht naar beneden komt, verraden de hoogwaardige kwaliteit. De maximale extra belading bedraagt 5 kg.

Binnentas tourkoffer en topkoffer

De bijpassende binnentassen voor de tourkoffers en de topkoffer zorgen voor een ordelijke bagage en zijn makkelijk te vullen en te legen. Dankzij de draaggreep en de schouderband kan de tas makkelijk worden vastgepakt en moeiteloos worden meegenomen. De driezijdig rondomlopende ritssluiting en de gescheiden netvakjes zijn enkele van de praktische details.

Tanktas klein, 5-9 l

De compacte tanktas van slijtvast polyestertextiel met PU-coating is de ideale metgezel voor korte trips. Het waterdichte hoofdvak met binnenvak, de buitentas, de van 5 tot 9 uitbreidbare inhoud, de draaggreep en de afneembare schouderband zijn praktische elementen die nauwelijks nog te wensen overlaten. 

Design.

Option 719 verstelbare berijdersvoetsteunen

De aluminium berijdersvoetsteunen zijn instelbaar in 3 posities en bieden naast ergonomie ook nog een hoge mate van comfort. De hoogwaardige gefreesde delen van de exclusieve Option 719 kunnen worden aangepast aan een sportieve rijstijl of verschillende lichaamslengten en staan op die manier in voor een nog betere controle, bijvoorbeeld in bochten.

Option 719 verstelbaar rem- en schakelpedaal

De gefreesde aluminium pedalen Classic van de exclusieve Option 719. Het rem- en schakelpedaal kunnen worden afgesteld waardoor ze ook bij een rijstijl waarbij vaak sprake is van een grote hellingshoek nog preciezer kunnen worden bediend. De hoogwaardige gefreesde onderdelen met Option 719 logo geven de motor nog wat extra cachet.

Option 719 cilinderkopdeksels Classic

De cilinderkopdeksels Classic van de exclusieve Option 719 plaatsen accenten met hun zilverkleurige opvallende uiterlijk. Het hoogwaardige gefreesde deksel van geanodiseerd aluminium zetten de boxermotor in het middelpunt van de belangstelling. De exclusieve speciale onderdelen zijn voorzien met het Option 719 logo en onderstrepen het edele karakter van de motor.

Ergonomie en comfort.

Buddyseats

Buddyseat laag, zwart:

De 60 mm lagere buddyseat in zwart maakt het makkelijk om de motor te bestijgen en eraf te komen en zorgt dat je makkelijk met je voeten bij de grond kunt. Zo kan de motorfiets makkelijk worden gerangeerd en onder controle worden gehouden.

Buddyseat Sport, zwart:
De buddyseat Sport in het zwart is hoger en smaller dan de standaardbuddyseat en ondersteunt een actieve zitpositie en een sportieve rijstijl. Met een zithoogte van 840 mm en een binnenbeencurve van 1.875 mm is deze ook zeer geschikt voor lange motorrijders.

Duobuddyseat Comfort

De duobuddyseat Comfort biedt dankzij het iets bredere zitvlak en de extra bekleding merkbaar meer zitcomfort, zodat de passagier probleemloos nog meer kilometers kan afleggen. De bijzonder comfortabele Comfort duobuddyseat kan met alle andere berijderbuddyseats worden gecombineerd.

Windscherm Sport, getint

Het getinte windscherm Sport met krasvaste coating ontlast het bovenlichaam merkbaar van de winddruk en vormt een sportief accent. De klassieke Roadster look blijft behouden, en toch kunnen zo ook snelle ritten op de snelweg en langere tochten nog ontspannender worden gereden.

Navigatie en communicatie.

BMW Navigator VI

Met de multifunctionele Navigator VI plan je in een handomdraai je route. Het systeem, met een flashopslag van 16 GB en een touchscreen van vijf inch wijst je altijd de juiste weg. Dankzij het circulaire polarisatiefilter (CPOL) kan het waterdichte display ook prima worden afgelezen als de zon er rechtstreeks op schijnt. Het hogeresolutiescherm in een behuizing die eruitziet als een smartphone lgeeft alle belangrijke informatie en zorgt in elke situatie voor het nodige overzicht. Talrijke extra functies maken zowel de planning als de rit zelf tot een spannende belevenis. Zo kunnen routes bijvoorbeeld naar persoonlijke voorkeuren worden gepland om je uit te leven op achterafweggetjes vol bochten en/of zonder veel verkeer. Voor onbekend terrein is de optie "Rondrit" beschikbaar, die, als de rondrit ten einde is gekomen, je moeiteloos terugbrengt naar het startpunt. De Bluetooth-verbinding met het BMW Motorrad-communicatiesysteem en de optionele Smartphone Link-app maken ook multimedia toegankelijk terwijl je onderweg bent: navigatiemeldingen, telefoongesprekken en muziek streamen, maar ook het opvragen van de weersverwachting of file-informatie behoren tot de mogelijkheden. Naast de elementaire navigatie zijn er ook nog extra functies zoals "Mijn motorfiets" en als alternatief kan de bediening ervan plaatsvinden via de multi-controller op het stuur. Wie heeft gekozen voor de vooraf geïnstalleerde kaarten, beschikt dankzij de levenslange en gratis kaartenupdates altijd over de recentste informatie.

Veiligheid.

Motorbeschermbeugel

De robuuste motorbeschermbeugel van gepolijst roestvrij staal beschermt het gebied waar de cilinders zich bevinden goed tegen beschadiging, zonder dat het nemen van strakke bochten aan banden wordt gelegd. De stabiele buisconstructie kan zelfs tegen harde slagen en kan ernstige valschade op het asfalt voorkomen.

Prijs- en productinformatie

De speciale uitrustingen, pakketten, opties en accessoires op deze pagina zijn slechts een deel van het complete BMW Motorrad assortiment. Alle lakkleuren, stijlvarianten, pakketten en opties zijn te vinden in de BMW Motorrad configurator. In de Engelstalige accessoire brochure vind je alle originele BMW Motorrad accessoires van dit model.

+ Lees verder

Brochure downloaden.

Brochure BMW Motorrad Accessoires 2021
PDF   |   53.99 MB   |   Engels
This is disclaimer text for gpx download files.

Jouw eigen roadster

Ontwerp jouw eigen R 1250 R.

Van lakkleur tot uitrusting - met de configurator kun je jouw eigen BMW droommotor samenstellen.

CONFIGUREER NU
spinner