Stijlvariant HP.

In de stijlvariant HP ziet de Roadster er bijzonder sportief uit. Alleen al de exclusieve kleurencombinatie in Light white uni, Racing blue metallic en Racing red uni is een echte blikvanger. Het HP-opschrift, kleurige applicaties en het gebruik van hoogwaardige materialen maken de sportieve look compleet.

+ Lees verder
 • Het Dynamic pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor zowel op de weg als in terrein en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, DTC (Dynamic traction Control), DBC (Dynamic Traction Control) en HSC Pro (Hill Start Control), de schakelassistent Pro en dagrijverlichting en LED-knipperlichten.

 • Het DTC (Dynamic Traction Control) zorgt voor meer rijstabiliteit en regelt de wielslip - ongeacht hellingshoek - om het doordraaien van het achterwiel te vermijden. Afhankelijk van de rijmodus laat de DTC meer of minder slip toe en garandeert zo op elke ondergrond een maximale acceleratie en de hoogste mate van veiligheid.

 • De LED-dagrijverlichting, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan de origineel vormgegeven dagrijverlichting ook handmatig worden geactiveerd.

 • De schakelassistent Pro maakt - in nagenoeg het complete toerengebied - het mogelijk om naar een hogere en lagere versnelling te schakelen zonder bediening van de koppeling. Daarmee zorgt de schakelassistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus meer comfort, dynamiek en rijplezier.

 • Met de innovatieve ABS Pro blijft de motorfiets ook bij het remmen in bochten voor de berijder beter onder controle te houdenm. Omdat het sensorsysteem bovendien de hellingshoek registreert, kan de remdruk zelfs in bochten beter worden geregeld. De machine zet zich niet zo sterk rechtop en kan door de berijder precies op koers worden gehouden.

 • Met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) wordt een stabieler en daarmee nog veiliger rijgedrag bereikt. Het systeem regelt automatisch demping en veervoorspanning van de telescopische voorvork en het veerbeen afhankelijk van de rijtoestand en belading en biedt optimaal comfort en de beste tractie, ook in bochten.

 • Het rijwielgedeelte Sport ondersteunt een actieve zitpositie en daarmee een sportieve rijstijl.

 • De buddyseat Sport biedt de rijder een zitpositie die 20 mm hoger en smaller is, en ondersteunt een sportieve manier van rijden dankzij de actieve zitpositie. Deze buddyseat is ook bijzonder geschikt voor langere personen. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers op lange ritten.

 • Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: opstappen en wegrijden!

Stijlvariant Exclusive.

In de stijlvariant Exclusive beschikt de motorfiets over een prachtige en stijlvolle lak in Pollux metallic matt. Daarbij komen nog het gebruik van materialen en oppervlakken van hoge kwaliteit. Het Exclusive-opschrift, de grote kleurige applicaties en hoogwaardige roestvrij stalen componenten ronden de elegante look af.

+ Lees verder
 • Het LED-dagrijlicht, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan de origineel vormgegeven dagrijverlichting ook handmatig worden geactiveerd.

 • Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies:opstappen en wegrijden!

 • De tankafdekking Pure van glasparelgestraald roestvrij staal geeft tank in het midden een gelijkmatig, matglanzend oppervlak.

 • Het uitlaatsysteem met hoogwaardig verchroomde einddempers en bochten heeft een glanzende, bijzonder elegante look. Het vijfhoekige design van de krachtige einddemper biedt een grotere grondspeling in schuine posities en bovendien blijft het zicht op het achterwiel vrij.

 • Schitterend voorkomen: de fraaie LED-knipperlichten met wit glas overtuigen door hun ranke design en de moderne lichttechnologie. Ze reageren sneller dan gloeilampen en hebben een aanzienlijk hogere levensduur. Dat geldt qua verkeersveiligheid onmiskenbaar als pluspunt.

Goede basis, vele mogelijkheden.

Al met de standaard uitvoering van de R 1250 R in de tijdloze basiskleur Black storm metallic beschik je over een moderne en hoogwaardige Roadster. Om ervoor te zorgen dat je optimaal van je ritten kan genieten, kun je jouw Roadster nog comfortabeler en meer tourgeoriënteerd uitrusten.

+ Lees verder
 • Met het Touring pakket worden ook langere reizen tot een ontspannen en comfortabele belevenis. Daarvoor zorgen extra's zoals de kofferdrager, cruise control, het automatische rijwielgedeelte Dynamic ESA, Keyless Ride,  navigatievoorbereiding en de middenstandaard.

 • De elektronische cruise control kan vanaf 30 km/u worden geactiveerd en houdt de rijsnelheid constant. Zo kunt je vooral ontspannen genieten van langere ritten op de snelweg. De functie wordt bij het afremmen gedeactiveerd, na activering van de Resume-knop wordt het geselecteerde tempo weer geactiveerd.

 • De middenstandaard zorgt voor een veilige, stabiele stand van de machine en biedt voordelen bij het tanken, bij het laden en lossen van koffers of bij onderhoudswerkzaamheden. Bovendien worden de banden en de veerelementen bij langere stalling ontlast.

 • Op de stabiele bagagedrager met handgrepen voor de duopassagier kunnen een topkoffer of andere bagage-items worden bevestigd.

 • Ongecompliceerd en praktisch: de kofferdragers bestaan uit twee houderbeugels, die aan beide zijden van de motorfiets op het achterframe zijn gemonteerd. Hieraan kunnen de zijkoffers eenvoudig worden vastgehaakt en daardoor ontstaat maximale transportveiligheid.

 • Het Dynamic pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, DTC (Dynamic Traction Control), DBC (Dynamic Brake Control), HSC Pro (Hill Start Control), schakelassistent Pro en LED-dagrijverlichting en LED-knipperlichten.

 • De LED-dagrijverlichting, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het wegverkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan de origineel vormgegeven dagrijverlichting ook handmatig worden geactiveerd.

 • Het bandenspanningcontrolesysteem (RDC) biedt informatie over de actuele bandendruk en maakt de berijder bij drukverlies in een vroeg stadium attent op mogelijke gevaren. De waarden kunnen worden opgevraagd via het display. Een geel of rood indicatorlampje wijst tijdens het rijden automatisch op relevante afwijkingen van de voorgeschreven waarden.

 • De intelligente noodoproep neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpdiensten in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gehouden. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

 • De Comfort duobuddyseat biedt dankzij het iets bredere zitvlak en de extra bekleding merkbaar meer zitcomfort, zodat de passagier probleemloos nog meer kilometers kan afleggen. De bijzonder comfortabele Comfort duobuddyseat kan met alle andere berijderbuddyseats worden gecombineerd.

 • Nooit meer koude handen: daarvoor zorgen de elektrische verwarmbare handvatten met in stappen verstelbare regeling. Ze zorgen voor extra comfort en bieden meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers houd je makkelijker de controle over je machine. De verwarming kan eenvoudig worden bediend via een combischakelaar op het stuur.

Option 719

Geen gesleutel, geen verrassingen, geen compromissen. Met Option 719 krijg je een echt stukje BMW Motorrad geschiedenis. Dit nummer werd in onze fabriek in Berlijn altijd al voor speciale producten gebruikt. Option 719 staat voor bijzondere designopties van hoge kwaliteit, waaronder exclusieve, gefreesde onderdelen en Option 719 lakkleuren. Je kunt deze nu bestellen als optie af fabriek. 

Meteen vanaf het begin ligt de focus op een harmonieuze integratie in de algehele look van het voertuig, wat inhoudt dat alle onderdelen perfect worden geïntegreerd in het voertuigconcept, wat de motorfiets een consistente en exclusieve uitstraling geeft.

Het samenspel tussen de uitgebreide ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de integratie van complexe productieprocessen in combinatie met traditioneel vakmanschap maken een nieuw niveau van aanzien en exclusiviteit mogelijk. In onze configurator kun je je motor nog verder aan je wensen aanpassen met speciale uitrustingen, speciale pakketten en opties en deze laten monteren door precies degenen die jouw BMW motorfiets het beste kennen: wij.

+ Lees verder
Meer informatie
 • Option 719 Stardust metallic

  Een echte blikvanger: de speciale lak Option 719 Stardust metallic verleent de motor een exclusieve, zeer elegante glans. Daarbij zijn er afhankelijk van de lichtval steeds weer boeiende effecten te zien. De waardige verschijning wordt afgerond door de motorspoiler en de tankafdekking van roestvrij staal.

 • Option 719 buddyseat

  De buddyseat uit de speciale Option 719 serie is uitgevoerd in donkerbruin en zwart. Een aantal indrukmakende kenmerken zijn een fijne haptiek, een fraaie marmering, luxueuze siernaden en een aantrekkelijk gevormde structuur. Het ingenaaide label van textiel met Option 719 logo in de contrastnaad maakt het exclusieve design compleet. De buddyseat heeft de standaard zithoogte.

 • Option 719 velgen

  Het prachtige design en de beste afwerking is terug te zien in de velgen: je hebt de keuze tussen de Option 719 velgen Classic of Option 719 velgen Sport. Waarvoor je ook kiest, de velgen brengen jouw karakter naar voren.

Stijlpakketten.
 • Sportief en dynamisch.

  Het HP stijlpakket met gefreesde onderdelen onderstreept met hoogwaardige componenten in bicolorlook en HP-branding het exclusieve, sportieve karakter van de machine. De gefreesde speciale onderdelen van geëloxeerd aluminium hebben een hoogwaardige uistraling.

 • Puristisch en elegant.

  De exclusieve Option 719 stijlvariant Classic met hoogwaardige gefreesde componenten zorgt in zilverkleurige look voor designaccenten. De gefreesde speciale onderdelen van geëloxeerd aluminium tonen veel liefde voor detail hebben een  hoogwaardige uitstraling. Het Option 719 logo onderstreept bovendien de hoge kwaliteit van de machine.

ACCESSOIRES VOOR DE R 1250 R

HP Parts.
 • Hoogwaardigheid in perfectie: de hoogwaardige slip-on sportdemper van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de sportdemper, die is ontwikkeld met Akrapovič, nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaarddemper.

Bagageprogramma.
 • De hoogwaardige en harde tourkoffers met harde schaal biedt met een inhoud van 32 liter en 31 liter royaal plaats voor bagage. In de grote, harde koffer aan de linkerkant kun je ook jouw motorhelm opbergen. De tegen opspattend water beschermde koffers zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor korte en lange ritten. De deksels kunnen helemaal worden opengeklapt en maken het makkelijker om jouw bagage erin te stoppen. Met een extra belading van max. 10 kg kun je heel wat kwijt in de de stabiele koffer met harde schaal. Als de koffers zijn gemonteerd geldt er een aanbevolend maximale snelheid van 180 km/u. Praktische opties zijn de waterdichte binnentassen, die perfect zijn afgestemd op de tourkoffers.

  De waterdichte kunststof topkoffer biedt met 30 liter inhoud genoeg plaats voor je helm. Het deksel, die naar keuze in Asphalt grey metallic matt, Black storm metallic of Light white uni is gelakt, en de soft-close-scharnieren, waardoor het deksel zacht naar beneden komt, verraden de hoogwaardige kwaliteit. De maximale extra belading bedraagt 5 kg.

 • De bijpassende binnentassen voor de tourkoffers en de topkoffer zorgen voor een ordelijke bagage en zijn makkelijk te vullen en te legen. Dankzij de draaggreep en de schouderband kan de tas makkelijk worden vastgepakt en moeiteloos worden meegenomen. De driezijdig rondomlopende ritssluiting en de gescheiden netvakjes zijn enkele van de praktische details.

 • De compacte tanktas van slijtvast polyestertextiel met PU-coating is de ideale metgezel voor korte trips. Het waterdichte hoofdvak met binnenvak, de buitentas, de van 5 tot 9 uitbreidbare inhoud, de draaggreep en de afneembare schouderband zijn praktische elementen die nauwelijks nog te wensen overlaten. 

Design.
 • De aluminium berijdersvoetsteunen zijn instelbaar in 3 posities en bieden naast ergonomie ook nog een hoge mate van comfort. De hoogwaardige gefreesde delen van de exclusieve Option 719 kunnen worden aangepast aan een sportieve rijstijl of verschillende lichaamslengten en staan op die manier in voor een nog betere controle, bijvoorbeeld in bochten.

 • De gefreesde aluminium pedalen Classic van de exclusieve Option 719. Het rem- en schakelpedaal kunnen worden afgesteld waardoor ze ook bij een rijstijl waarbij vaak sprake is van een grote hellingshoek nog preciezer kunnen worden bediend. De hoogwaardige gefreesde onderdelen met Option 719 logo geven de motor nog wat extra cachet.

 • De cilinderkopdeksels Classic van de exclusieve Option 719 plaatsen accenten met hun zilverkleurige opvallende uiterlijk. Het hoogwaardige gefreesde deksel van geanodiseerd aluminium zetten de boxermotor in het middelpunt van de belangstelling. De exclusieve speciale onderdelen zijn voorzien met het Option 719 logo en onderstrepen het edele karakter van de motor.

Ergonomie en comfort.
 • Hoge buddyseat, zwart:
  De 30 mm hogere buddyseat in zwart is bijzonder geschikt voor lange motorrijders. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers, juist ook op lange ritten.

  Lage buddyseat, zwart:
  De 30 mm lagere buddyseat in zwart maakt het makkelijk om de motor te bestijgen en eraf te komen en zorgt dat je makkelijk met je voeten bij de grond kunt. Zo kan de motorfiets makkelijk worden gerangeerd en onder controle worden gehouden.

  Buddyseat Sport, zwart:
  De buddyseat Sport in het zwart is hoger en smaller dan de standaardbuddyseat en ondersteunt een actieve zitpositie en een sportieve rijstijl. Met een zithoogte van 840 mm en een binnenbeencurve van 1.875 mm is deze ook zeer geschikt voor lange motorrijders.

 • De Comfort duobuddyseat biedt dankzij het iets bredere zitvlak en de extra bekleding merkbaar meer zitcomfort, zodat de passagier probleemloos nog meer kilometers kan afleggen. De bijzonder comfortabele Comfort duobuddyseat kan met alle andere berijderbuddyseats worden gecombineerd.

 • Het getinte windscherm Sport met krasvaste coating ontlast het bovenlichaam merkbaar van de winddruk en vormt een sportief accent. De klassieke Roadster look blijft behouden, en toch kunnen zo ook snelle ritten op de snelweg en langere tochten nog ontspannender worden gereden.

Navigatie en communicatie.
 • Met de multifunctionele Navigator VI plan je in een handomdraai je route. Het systeem, met een flashopslag van 16 GB en een touchscreen van vijf inch wijst je altijd de juiste weg. Dankzij het circulaire polarisatiefilter (CPOL) kan het waterdichte display ook prima worden afgelezen als de zon er rechtstreeks op schijnt. Het hogeresolutiescherm in een behuizing die eruitziet als een smartphone lgeeft alle belangrijke informatie en zorgt in elke situatie voor het nodige overzicht. Talrijke extra functies maken zowel de planning als de rit zelf tot een spannende belevenis. Zo kunnen routes bijvoorbeeld naar persoonlijke voorkeuren worden gepland om je uit te leven op achterafweggetjes vol bochten en/of zonder veel verkeer. Voor onbekend terrein is de optie "Rondrit" beschikbaar, die, als de rondrit ten einde is gekomen, je moeiteloos terugbrengt naar het startpunt. De Bluetooth-verbinding met het BMW Motorrad-communicatiesysteem en de optionele Smartphone Link-app maken ook multimedia toegankelijk terwijl je onderweg bent: navigatiemeldingen, telefoongesprekken en muziek streamen, maar ook het opvragen van de weersverwachting of file-informatie behoren tot de mogelijkheden. Naast de elementaire navigatie zijn er ook nog extra functies zoals "Mijn motorfiets" en als alternatief kan de bediening ervan plaatsvinden via de multi-controller op het stuur. Wie heeft gekozen voor de vooraf geïnstalleerde kaarten, beschikt dankzij de levenslange en gratis kaartenupdates altijd over de recentste informatie.

Veiligheid.
 • De robuuste motorbeschermbeugel van gepolijst roestvrij staal beschermt het gebied waar de cilinders zich bevinden goed tegen beschadiging, zonder dat het nemen van strakke bochten aan banden wordt gelegd. De stabiele buisconstructie kan zelfs tegen harde slagen en kan ernstige valschade op het asfalt voorkomen.

Prijs- en productinformatie

De speciale uitrustingen, pakketten, opties en accessoires op deze pagina zijn slechts een deel van het complete BMW Motorrad assortiment. Alle lakkleuren, stijlvarianten, pakketten en opties zijn te vinden in de BMW Motorrad configurator. In de Engelstalige accessoire brochure vind je alle originele BMW Motorrad accessoires van dit model.

+ Lees verder
Brochure downloaden.
 • Brochure BMW Motorrad Accessoires 2020
  PDF   |   47.89 MB   |   Engels

Ontwerp jouw eigen R 1250 R.

Van lakkleur tot uitrusting - met de configurator kun je jouw eigen BMW droommotor samenstellen.

CONFIGUREER NU
spinner