R 1200 RS

vanaf € 16.294,-*
€ 162 ,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW R 1200 RS.

De allerbeste sporttourer.

Dynamisch rijden met toerkwaliteiten van het hoogste niveau: dat is de BMW R 1200 RS. De sporttourer biedt met zijn krachtige aandrijving en stabiele rijwielgedeelte meer dan alleen maar heel veel rijplezier. Dankzij de ontspannen, sportieve zitpositie en de perfecte bescherming tegen weer en wind biedt deze motor een geheel nieuw dynamisch en sportief rijgevoel tijdens snelle reizen over buitenwegen.

Het design van de R 1200 RS

Kies jouw stijl.

Met jouw eigen kleur- en stijlvariant is de R 1200 RS nog persoonlijker te maken. Kies voor een sportieve look of een agressief dynamische uitstraling.

Stijlvariant Sport

De stijlvariant Sport met de lak in Light grey metallic / Mangellan grey metallic matt en het frame in contrasterend rood versterken het sportieve karakter.

Stijlvariant Exclusive

De stijlvariant Exclusive met Frozen bronze metallic / Black storm metallic. Met deze kleurencombinatie maakt de R 1200 RS een dynamisch statement op de weg.

Black storm metallic

De kleur Black storm metallic is een optisch statement in termen van prestaties.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Performance ontmoet design.

Het moderne concept van de dynamische combinatie van sport- en toermachine wordt optisch versterkt door de halve kuip met symmetrisch geplaatste dubbele koplamp, bekend van twee generaties RR. Het fraai vormgegeven stuur, met het er aan vastgemaakte deel van gesmeed aluminium, voegt functionaliteit en ergonomie perfect samen.
+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
125
Nm koppel bij 6.500 t/min
3,3
s acceleratie 0-100 km/h
820
mm zithoogte
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt boxermotor

Dynamische krachtexplosie.

Dynamische krachtexplosie.

De krachtige aandrijving van de nieuwe sporttourer wordt verzorgd door een 92 kW (125 pk) sterke, lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder 4-takt boxermotor met 2 bovenliggende nokkenassen en een balansas. Om rijstabiliteit op elke weg te waarborgen, is het elektronisch geregelde, uiterst actieve rijwielgedeelte standaard uitgerust met ASC (Automatic Stability Control). Het systeem wordt standaard aangevuld door de rijmodi Rain en Road: voor een optimale rijervaring.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de R 1200 RS

De highlights van de R 1200 RS

Dynamische uitstraling.
Betoverend vooraanzicht.
Korte handvatten.
Verstelbaar windscherm.
Comfort buddyseat.
Windgeleiders.
Upside-down telescoopvork.
Koffer en topkoffer.

Uitrusting en accessoires voor de perfecte finishing touch.

Uitrusting en accessoires voor de perfecte finishing touch.

Het uitgebreide assortiment fabrieksopties gaat van kofferdragers en bagagerekken tot cruise control en het handige Keyless Ride. Dezijkoffers en de praktische topkoffer ronden deze sporttourer af: perfect in harmonie met de ergonomie en geïntegreerd in de algehele uitstraling van de motorfiets. Deze koffers bieden een niveau aan reiscomfort dat je niet zomaar verwacht van een sporttourer.

De fabrieksoptie rijmodi Pro bevat twee extra rijmodi, evenals ABS Pro en het dynamische remlicht (landspecifiek).

+ Lees verder

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Het uitgebreide assortiment originele BMW accessoires garandeert nog meer individualiteit. De R 1200 RS is hiermee nog beter af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren.

Meer informatie

Accessoires voor de R 1200 RS

Kleding voor jouw volgende tocht