Verandering van het remsysteem

Vanaf 1 december 2020 wordt de hier afgebeelde motorfiets naar verwachting geleverd met een remsysteem van een ander merk dan Brembo (evt. ziet dit er ook anders uit).

Startsignaal voor je volgende rit.

De R 1250 RS is de ideale motorfiets voor een sprint op lange rechte stukken. Met de stijlvariant Sport is dat al op het eerste gezicht duidelijk te zien. De schakelassistent Pro maakt schakelen nog eenvoudiger, want ontkoppelen is er niet meer bij. Dynamic ESA en de rijmodi Pro zorgen ervoor dat je je kunt concentreren op het allerbelangrijkste: jouw rijplezier! Met het Comfort pakket, ABS Pro en de intelligente noodoproepvoorziening (eCall) kom je nooit tekort aan veiligheid en comfort. Met Keyless Ride verdoe je geen tijd: opstappen en wegrijden maar met je R 1250 RS.

+ Lees verder
Stijlvariant Sport

In de stijlvariant Sport trek je met de kleurstelling Light white veel aandacht. Daarbij komen nog hoogwaardige materialen en oppervlakken. Het Sport-opschrift, grote gekleurde belijning en hoogwaardige roestvrijstalen componenten ronden het extravagante uiterlijk van de Sport-tourer af, dat wordt gekenmerkt door optische lichtheid

Dynamic pakket

Het Dynamic pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, DTC (Dynamic Traction Control), DBC (Dynamic Brake Control) en HSC Pro (HIll Start Control), schakelassistent Pro en dagrijverlichting en LED-knipperlichten.

Rijmodi Pro

De optie Rijmodi Pro omvat nu bovendien de Core Screen Sport, Hill Start Control Pro (HSC) de motorsleepmomentregeling (MSR) en de Dynamic Brake Control (DBC0.

Schakelassistent Pro

De schakelassistent Pro maakt het  in nagenoeg alle last- en toerengebieden mogelijk naar hogere en lagere versnelling schakelen zonder bedienen van de koppeling. Daarmee zorgt de schakelassistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus meer comfort, dynamiek en rijplezier.

ABS Pro

Met de innovatieve ABS Pro blijft de motorfiets ook bij het remmen in schuine positie voor de berijder beter controleerbaar. Omdat het sensorsysteem bovendien dehellingshoek registreert, kan de remdruk zelfs in bochten beter worden geregeld. De machine zet zich niet zo sterk rechtop en kan door de berijder precies op koers worden gehouden.

LED-knipperlichten

Schitterend voorkomen: de fraaie LED-knipperlichten met wit glas overtuigen door hun ranke design en de moderne lichttechnologie. Ze reageren sneller dan gloeilampen en hebben een aanzienlijk hogere levensduur. Dat geldt qua verkeersveiligheid onmiskenbaar als pluspunt.

Dynamic ESA

Met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) wordt een stabieler en zo nog veiliger rijgedrag bereikt. Het systeem regelt automatisch demping en veervoorspanning van de veerpoten afhankelijk van de rijtoestand en belading en biedt op elke ondergrond optimaal comfort en de beste tractie, ook in bochten.

Buddyseat Sport

De buddyseat Sport biedt de rijder een zitting die 20 mm hoger en smaller is, en ondersteunt een sportieve manier van rijden dankzij de actieve zitpositie. Deze buddyseat is ook bijzonder geschikt voor langere personen. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers op lange ritten.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: opstappen en wegrijden!

Sportuitlaat

Hoogwaardigheid in perfectie: de hoogwaardige slip-on sportuitlaat van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de sportuitlaat, die is ontwikkeld met Akrapovič, nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaarduitlaat

Meer rijcomfort voor twee.

De R 1250 RS is uitstekend geschikt voor een rit met z'n tweeën. Dankzij de vele bagagemogelijkheden kun je alles meenemen wat jij en je reisgenoot onderweg nodig hebben. Daarnaast zijn er vele andere opties om de motorfiets aan jouw individuele wensen aan te passen. Met de juiste extra uitrusting zoals de Navigator VI ben je nooit de weg kwijt. Met rijmodi Pro en extra opties zoals eCall kom je moeiteloos en comfortabel op je bestemming aan.

+ Lees verder
Black storm metallic

Black storm metallic, de kleur van het basismodel, geeft de motor een uitermate dynamische en krachtige uitstraling. De kleppendeksels zijn in Achat grey metallic matt gehouden en de velgen in Asphalt grey metallic matt.

Comfort pakket

Met het Comfort pakket aan boord kunnen rijplezier en veiligheid optimaal worden gecombineerd. Want de rit wordt daarmee nog comfortabeler. Onderdelen zijn bandensoanningcontrole (RDC), verwarmbare handvatten voor het koude seizoen en verchroomde uitlaatbochten.

Touring pakket

Met hetTouring pakket worden ook langere reizen tot een ontspannen en comfortabele belevenis. Daarvoor zorgen extra's zoals de kofferdragers, cruise control, het automatische rijwielgedeelte Dynamic ESA, het sleutelloze toegangssysteem Keyless Ride en de navigatievoorbereiding.

Kofferdragers

Op de kofferdragers in zwart staal met poedercoating kunnen de tourkoffers stabiel, makkelijk en veilig worden vastgezet.

Navigatievoorbereiding

De navigatievoorbereiding met houder en Mount Cradle op het stuur, zorgt ervoor dat de BMW Motorrad Navigator veilig kan worden aangebracht en in het bedieningsconcept van de machine kan worden geïntegreerd. De bediening van het navigatiesysteem en de andere functies vindt comfortabel en veilig plaats met de Multi-Controller op de linker stuurhelft.

Dynamic ESA

Met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) wordt een stabieler en zo nog veiliger rijgedrag bereikt. Het systeem regelt automatisch demping en veervoorspanning van de veerpoten afhankelijk van de rijtoestand en belading en biedt op elke ondergrond optimaal comfort en de beste tractie, ook in bochten.

Rijmodi Pro

De optie Rijmodi Pro omvat nu bovendien de Core Screen Sport, Hill Start Control Pro (HSC), de motorsleepmomentregeling (MSR) en de Dynamic Brake Control (DBC).

ABS Pro

Met het innovatieve ABS Pro blijft de motorfiets ook bij het remmen in bochten voor de berijder beter onder controle. Omdat het sensorsysteem bovendien de hellingshoek registreert, kan de remdruk zelfs in bochten beter worden geregeld. De machine zet zich niet zo sterk rechtop en kan door de berijder precies op koers worden gehouden.

Dagrijverlichting

De LED-dagrijverlichting, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan het origineel vormgegeven dagrijlicht ook handmatig worden geactiveerd.

Intelligente noodoproep (eCall)

De intelligente noodoproep (eCall) neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpdiensten in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gehouden. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Tourkoffer, Asphalt grey metallic matt

De hoogwaardige tourkoffers met harde schaal bieden met een inhoud van elk 32 liter royaal plaats voor de bagage. In de grote koffer met harde schaal aan de linkerkant kun je ook je motorhelm opbergen. De tegen opspattend water beschermde koffers zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor korte en lange ritten. De deksels kunnen helemaal worden opengeklapt en maken het makkelijker om de bagage erin te stoppen.

Topkoffer, 30 l

De waterdichte kunststof topkoffer biedt met 30 liter inhoud genoeg plaats voor je helm. Het deksel, dat naar keuze in Asphalt grey metallic matt of Black storm metallic gespoten deksels, en de soft-close-scharnieren, waardoor het deksel zacht naar beneden komt, verraden de hoogwaardige kwaliteit. De maximale extra belading bedraagt 5 kg.

BMW Motorrad Navigator VI

Met de Navigator VI krijgen niet alleen rijfanaten waar voor hun geld. Het systeem maakt van routeplanning kinderspel en biedt talrijke extra functies, die elke rit tot een ware belevenis maken. Het 5 inch touchscreen is waterdicht, kan ook uitstekend worden afgelezen als de zon er vol op schijnt en biedt het nodige overzicht.

Meer klasse voor de volgende reis.

Waarheen je reis ook gaat - met comfort en door opzien te baren ben je al op de goede weg. Speciale opvallende opties en indrukwekkende details van BMW Motorrad op de juiste plek geven jouw R 1250 RS precies datgene waardoor de totaalindruk er een van nog meer waardigheid is.

+ Lees verder
Stijlvariant Exclusive

In de stijlvariant Exclusive is de machine een elegant en expressief gespoten in Imperial blue metallic. Het Exclusive opschrift, kleurige applicaties en hoogwaardige materialen maken de elegante look compleet.

Comfort pakket

Met het Comfort pakket aan boord kunnen rijplezier en veiligheid optimaal worden gecombineerd. Want tijdens de rit wordt een en ander daarmee nog comfortabeler. Het pakket omvat: bandenspanningcontrole (RDC), verwarmbare handvatten voor het koude seizoen en verchroomde uitlaatbochten.

Dynamic pakket

Het Dynamic pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor op de weg en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, DTC (Dynamic Traction Control), DBC (Dynamic Brake Control), HSC Pro (Hill Start Control), schakelassistent Pro en dagrijverichting en LED-knipperlichten.

Tankdafdekking Pure

De tankafdekking Pure van glasparelgestraald roestvrij staal geeft bovenop de tank een gelijkmatig, matglanzend oppervlak.

Dagrijverlichting

De LED-dagrijverlichting, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Dankzij moderne LED-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan het origineel vormgegeven dagrijlicht ook handmatig worden geactiveerd.

Verchroomde uitlaatbochten

De hoogwaardig verchroomde uitlaatbochten bieden samen met de sporteinddemper een perfecte en hoogwaardige afwerking.

LED-knipperlichten

Schitterend voorkomen: de fraaie LED-knipperlichten
met wit glas overtuigen door hun ranke design en de moderne lichttechnologie. Ze reageren sneller dan gloeilampen en hebben een aanzienlijk hogere levensduur. Dat geldt qua verkeersveiligheid onmiskenbaar als pluspunt.

Option 719 stijlpakket Classic

Het exclusieve Option 719 stijlpakket Classic zorgt met hoogwaardige, gefreesde componenten in zilverkleurige look voor mooie designaccenten. De gefreesde speciale onderdelen van geëloxeerd aluminium tonen veel liefde voor detail zien er zeer hoogwaardig uit. Het Option 719 logo onderstreept bovendien de hoge kwaliteit van de machine.

Option 719 velgen Classic

De exclusieve bicolor Option 719 velgen Classic plaatsen met hun gefreesde contrasten opvallende accenten. Ze zijn perfect afgestemd op de klassieke look van de overige speciale onderdelen uit de Option 719 productrange en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen dankzij hun hoogwaardige oppervlaktecoating.

Option 719

Geen gesleutel, geen verrassingen, geen compromissen. Met Option 719 krijg je een deel echte BMW Motorrad geschiedenis, die je motorfiets een persoonlijke noot van een zeer hoogwaardig karakter verleent. Onder Option 719 vind je bijzondere hoogwaardige designopties zoals de exclusieve Option 719 pakketten met gefreesde onderdelen of indrukwekkende tweekleurige velgen. Deze kun je nu reeds af fabriek bestellen.

Vanaf het begin wordt bij de uitrusting aandacht besteed aan een harmonische integratie in het complete verschijningsbeeld van het voertuig, zodat alle onderdelen perfect in het voertuigconcept passen en de motorfiets een consistente en exclusief uitstraling heeft.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en het integreren van complexe productieprocessen maakt een nieuw niveau van elegantie en exclusiviteit mogelijk. In onze configurator kun je jouw motorfiets nog persoonlijker maken met Option 719 en laat je deze direct monteren door precies degenen die jouw BMW motorfiets het beste kennen. Namelijk door ons.

+ Lees verder
Meer informatie external-link-arrow-slim

Option 719.

Met Option 719 krijg je hoogwaardige stijlvarianten gefreesde onderdelen en velgen. Zo kun je rechtstreeks vanuit de fabriek je eigen R 1250 RS een persoonlijke touch geven.

+ Lees verder
Option 719 velgen Classic

De exclusieve bicolor Option 719 velgen Classic plaatsen met hun gefreesde contrasten opvallende accenten. Ze zijn perfect afgestemd op de klassieke look van de andere speciale onderdelen uit de Option 719 productrange en voldoen dankzij hun hoogwaardige oppervlaktecoating aan de strengste kwaliteitseisen.

Stijlpakketten.

Option 719 stijlpakket Classic

De exclusieve Option 719 stijlpakket Classic met hoogwaardige gefreesde componenten zorgt in zilverkleurige look voor designaccenten. Uit de gefreesde onderdelen van geëloxeerd aluminium blijkt veel liefde voor het detail en hebben ze een hoogwaardige uitstraling. De Option 719-branding benadrukt bovendien de hoge kwalititeit van de machine.

De Option 719-branding benadrukt bovendien de hoge kwalititeit van de machine. Het Option 719 stijlpakket Classic omvat de gefreesde kleppendeksels inclusief bobine-afdekking, olievuldop alsmede de cilinderkopdeksels voor. De cilinderkopdeksels voor zijn uit één stuk gesmeed. Het Option 719 stijlpakket Classic II bevat reservoirafdekkingen, verstelbare berijdersvoetsteunen, een gefreesd rem- en schakelpedaal alsmede een in meer standen verstelbare rem-en koppelingshendel. De gefreesde spiegels in de pure aluminium look zijn ook echte blikvangers.

Option 719 stijlpakket Shadow

Het Option 719 stijlpakket hadow benadrukt met hoogwaardige aluminium componenten in zwart/zliver het sportieve karakter van de motorfiets. Het omvat cilinderkopdeksels, bobine-afdekking, olievuldop en zwarte kunststof sliders op de kleppendeksels. Het Option 719 stijlpakket Shadow II omvat hoogwaardige en harmonieuze rem- en koppelingshendel, spiegels en voetsteunen. De gefreesde expansievatafdekkingen zijn stijlvol en functioneel tegelijk.

Option 719 stijlpakket Storm

Beide stijlpakketten Option 719 Storm en Storm II zetten met hoogwaardige componenten in de zilverkleurige rough look designaccenten. Uit de gefreesde onderdelen van geëloxeerd aluminium blijkt veel liefde voor het detail en zien er zeer hoogwaardig uit. De Option 719-branding benadrukt bovendien de kwaliteitsindruk van de machine. Alle gefreesde onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd en harmoniëren optimaal met het design van het voertuig. Option 719 stijlpakket Storm bevat cilinderkopdeksels inclusief bobine-afdekking, olievuldop en een motorafdekking voor. Het Option 719 stijlpakket Storm II omvat spiegels, afdekkingen voor de expansiereservoirs, verstelbare berijdersvoetsteunen, een gefreesd rem- en schakelpedaal alsmede een in meer standen verstelbare rem-en koppelingshendel.

ACCESSOIRES VOOR DE R 1250 RS

Sportuitlaat

Hoogwaardigheid in perfectie: de hoogwaardige slip-on sportuitlaat van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de sportuitlaat, die is ontwikkeld met Akrapovič, nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaarduitlaat.

Bagageprogramma.

Tourkoffers en topkoffer

De hoogwaardige tourkoffers met harde schaal biedt met een inhoud van 32 liter en 31 liter royaal plaats voor bagage of je motorhelm. De tegen opspattend water beschermde koffers zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor korte en lange ritten. De deksels kunnen helemaal worden opengeklapt en maken het makkelijker om jouw bagage erin te stoppen. Met een extra belading van max. 10 kg kun je heel wat kwijt in de de stabiele koffers met harde schaal. Als de koffers zijn gemonteerd geldt er een aanbevolend maximale snelheid van 180 km/u. Praktische opties zijn de waterdichte binnentassen, die perfect zijn afgestemd op de tourkoffers.

De waterdichte kunststof topcase biedt met een volume van 30 liter genoeg plaats voor een helm. De naar keuze in Asphalt grey metallic matt of Black storm metallic gespoten deksels en de soft-close-scharnieren, waardoor het deksel zacht naar beneden komt, verraden de hoogwaardige kwaliteit. De maximale extra belading bedraagt 5 kg.

Binnentas tourkoffers en topkoffer

De bijpassende binnentassen voor de tourkoffers en de topkoffer zorgen voor een ordelijke bagage en zijn makkelijk te vullen en te legen. Dankzij de draaggreep en de schouderband kan de tas makkelijk worden vastgepakt en moeiteloos worden meegenomen. De driezijdig rondomlopende ritssluiting en de gescheiden netvakjes zijn enkele van de praktische details.

Tanktas klein, 5-9 l

De compacte tanktas van slijtvast polyestertextiel met PU-coating is de ideale metgezel voor korte trips. Het waterdichte hoofdvak met binnenzak, de buitentas, de van 5 tot 9 liter uitbreidbare inhoud, de draaggreep en de afneembare schouderband zijn praktische elementen die nauwelijks nog te wensen overlaten.

Design.

Option 719 berijdersvoetsteunen

De aluminium berijdersvoetsteunen zijn instelbaar in 3 posities en bieden naast ergonomie ook nog een hoge mate van comfort. De hoogwaardige gefreesde delen van de exclusieve Option 719 productrange kunnen worden aangepast aan een sportieve rijstijl of verschillende lichaamslengten en staan op die manier in voor een nog betere controle, bijvoorbeeld in bochten.

Option 719 verstelbaar rem- en schakelpedaal

Het exclusieve Option 719 Classic rem- en schakelpedaal zijn uitgevoerd in gefreesd aluminium. De pedalen kunnen worden afgesteld waardoor ze ook bij een rijstijl waarbij vaak sprake is van een grote hellingshoek nog preciezer kunnen worden bediend. De hoogwaardige gefreesde onderdelen met Option 719 logo geven de motor nog wat extra cachet.

Option 719 cilinderkopdeksels Classic

De exclusieve Option 719 cilinderkopdeksels Classic voegen designhoogtepunten toe met hun zilverkleurige uiterlijk. De hoogwaardige gefreesde afdekkingen van geanodiseerd aluminium zetten de boxermotor in de schijnwerpers. De exclusieve speciale onderdelen dragen het Option 719 logo en benadrukken het hoogwaardige karakter van de motorfiets.

Ergonomie en comfort.

Buddyseats

Hoge buddyseat, zwart
De 30 mm hogere buddyseat in zwart is bijzonder geschikt voor lange motorrijders. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers, juist ook op lange ritten.

Lage buddyseat, zwart
De 30 mm lagere buddyseat in zwart maakt het makkelijk om op de motor te stappen en eraf te komen en zorgt dat je makkelijk met je voeten bij de grond kunt. Zo kan de motorfiets makkelijk worden gemanouvreerd en onder controle worden gehouden.

Buddyseat Sport, zwart
De buddyseat Sport in het zwart is hoger en smaller dan de standaardbuddyseat en ondersteunt een actieve zitpositie en een sportieve rijstijl. Met een zithoogte van 840 mm en een binnenbeencurve van 1.875 mm is deze ook zeer geschikt voor lange motorrijders.

Windscherm, getint

Het getinte windscherm benadrukt het sportieve karakter van de motor. De krasbestendige coating zorgt voor een duurzame transparantie. De afmetingen en de vorm zijn hetzelfde als die van het standaardwindscherm.

Navigatie en communicatie.

BMW Navigator VI

Met de multifunctionele Navigator VI wordt routeplanning kinderspel. Het systeem, met een flashopslag van 16 GB en een touchscreen van 5 inch wijst je altijd de juiste weg. Dankzij het circulaire polarisatiefilter (CPOL) kan het waterdichte display ook prima worden afgelezen als de zon er rechtstreeks op schijnt. Het hogeresolutiescherm in een behuizing die eruit ziet als een smartphone geeft alle belangrijke informatie en zorgt in elke situatie voor het nodige overzicht. Talrijke extra functies maken zowel de planning als de rit zelf tot een spannende belevenis. Zo kunnen routes bijvoorbeeld naar persoonlijke voorkeuren worden gepland om je uit te leven op achterafweggetjes vol bochten en/of zonder veel verkeer. Voor onbekend terrein is de optie 'Rondrit' beschikbaar, die, als de rondrit ten einde is gekomen, je moeiteloos terugbrengt naar het startpunt. De Bluetooth-verbinding met het BMW Motorrad Communicatiesysteem en de optionele Smartphone Link-app maken ook multimedia toegankelijk terwijl je onderweg bent: navigatiemeldingen, telefoongesprekken en muziek streamen, maar ook het opvragen van de weersverwachting of file-informatie behoren tot de mogelijkheden. Naast de elementaire navigatie zijn er ook nog extra functies zoals 'Mijn motorfiets' en als alternatief kan de bediening ervan plaatsvinden via de multi-controller op het stuur. Wie heeft gekozen voor de vooraf geïnstalleerde kaarten, beschikt dankzij de levenslange en gratis kaartenupdates altijd over de recentste informatie.

Veiligheid.

Motorbeschermbeugel

De robuuste motorbeschermbeugel van gepolijst roestvrij staal beschermt het gebied waar de cilinders zich bevinden goed tegen beschadiging, zonder dat de grondspeling aan banden wordt gelegd. De stabiele buisconstructie kan zelfs tegen harde slagen en kan ernstige valschade op terreinen en op het asfalt voorkomen.

Prijs- en productinformatie

De speciale uitrustingen, pakketten, opties en accessoires op deze pagina zijn slechts een deel van het complete BMW Motorrad assortiment. Alle lakkleuren, stijlvarianten, pakketten en opties zijn te vinden in de BMW Motorrad configurator. In de Engelstalige accessoire brochure vind je alle originele BMW Motorrad accessoires van dit model.

+ Lees verder

Brochure downloaden.

Brochure BMW Motorrad Accessoires 2021
PDF   |   53.99 MB   |   Engels
This is disclaimer text for gpx download files.

Ontwerp jouw eigen R 1250 RS.

Van lakkleur tot uitrusting - met de configurator kun je jouw eigen BMW droommotor samenstellen.

CONFIGUREER NU
spinner