M pakket

Met het nieuwe M pakket wordt de RR nog een stuk sportiever. Jouw RR wordt de ultieme superbike.

De exclusieve kleurstelling in de lakkleuren Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni benadrukt meteen de racegenen van deze motorfiets. En de andere hoogwaardige M details onderbouwen deze performance-claims op indrukwekkende wijze.

Zo komt de berijder bijvoorbeeld met de rijmodi Pro in de wereld van de racerij met drie extra configureerbare rijmodi RACE Pro 1–3 en wordt de RR met talloze race-extra's jouw winnende motorfiets op het circuit. Behalve de drie specifiek configureerbare rijmodi omvat de exclusieve optie rijmodi Pro ook extra functies als Launch Control, Pitlane Limiter, engine brake met instelbare gasrespons bij het decelereren, Hill Start Control Pro, Dynamic Brake Control en Slide Control en drie extra Core Ride Screens op het TFT-display. We vertellen straks meer over  de rijmodi Pro.

De highlights van het M pakket zijn de innovatieve hightech M carbon velgen. Deze zijn gevervaardigd van carbon en met 5 mm dikke remschijven staan ze voor maximale rijprestaties, zowel op als buiten het circuit.

De M carbon velgen zijn in totaal 1,7 kg lichter dan de al zeer lichte aluminium velgen waarmee de motorfiets standaard is uitegrust. De door het geringere gewicht verminderde draaiende massa levert zowel een verbeterd acceleratie- en remgedrag als een geoptimaliseerd rijgedrag op.

De voor het eerst leverbare M Sport buddyseat biedt de berijder meer grip en support. Het exclusieve M pakket wordt afgerond door de hoogwaardige M lichtgewicht accu met uiterst moderne lithium-ion-accutechniek. Deze weegt, met 2 kg minder gewicht, slechts 1.288 gram en is de perfecte starthulp voor ambitieuze coureurs die elke gram van hun machine op een goudschaaltje wegen.

Door het M pakket neemt het standaard gewicht van de RR af van in totaal 197 kg* tot een sportieve 193,5 kg.

*Leeggewicht rijklaar, volgetankt, in overeenstemming met EU-richtlijn 168/2013 met alle bedrijfsmiddelen, met standaarduitrusting en gevuld tot minstens 90% van de nuttige tankinhoud.

M PAKKET IN EEN OOGOPSLAG:

- Supersportieve kleurstelling in Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni

- Rijmodi Pro

 • met 3 rijmodi RACE Pro 1–3
 • Launch Control
 • Pitlane Limiter
 • Engine brake
 • Hill Start Control Pro
 • Dynamic Brake Control
 • Slide Control

- M carbon velgen

- M lichtgewicht accu

- M Sport buddyseat

- M rijwielgedeelte met M rijwielhoogteverstelling en M swingarmafstelling

Dynamic pakket

Superieur en dynamisch rijgedrag in elke situatie, maximale performance en uitermate veel comfort voor ongebreideld rijplezier: Het Dynamic pakket bekoort met innovatieve techniek in praktische uitvoeringsdetails.

Het pakket bevat de nieuwste generatie van de elektronische dempingsregeling Dynamic Damping Control – afgekort DDC. Desgewenst wordt de demping in 10 ms verlaagd door een parallel bypass ventiel, dat door de DDC-regeleenheid wordt aangestuurd. Dat betekent te allen tijde maximale performance door een perfect contact met het asfalt en daarmee sportieve rijprecisie door een optimale glasheldere feedback.

De DDC-basissettings zijn gekoppeld aan de betreffende rijmodi Rain, Road, Dynamic en Race met telkens de bij de rijmodus passende gasrespons. In alle rijmodi Pro kan de demping specifiek worden aangepast door "elektronisch klikken" in het configuratiemenu.

De elektronische cruise control handhaaft desgewenst de snelheid en houdt de compromisloze kracht van de RR betrouwbaar in toom als er ter plaatse een maximumsnelheid geldt.

En met de praktische verwarmbare handvatten blijven de handen ook op koude dagen altijd lekker warm en kun je dus sneller reageren. Zo kun je je volledig op de weg concentreren en van maximaal rijcomfort genieten.

DYNAMIC PAKKET IN EEN OOGOPSLAG:

- Next Generation Dynamic Damping Control (DDC)

- Verwarmbare handvatten

- Cruise control

Race pakket

Superieur en dynamisch rijgedrag, maximale veiligheid en uitermate veel betrouwbaarheid voor ongebreideld rijplezier ook op het circuit: het Race pakket vergroot de racekwaliteiten van de RR en bekoort met individuele settings en exclusieve uitvoeringsdetails.

Zo wordt de RR behalve door het M rijwielgedeelte (met M rijhoogteverstelling en M swingarmafstelling) ook door de rijmodi Pro met drie extra rijmodi RACE Pro 1–3 en talloze race-extra's geschikt voor het circuit. Met de rijmodi RACE Pro 1-3 kan de berijder zelf drie rijprofielen maken, waarbij de loskomherkenning van het voorwiel (Wheelie Control), de loskomherkenning van het achterwiel, de gasrespons (Engine mapping), de motorrem (Engine brake), ABS Pro en Dynamic Traction Control (DTC) specifiek kunnen worden ingesteld.

Behalve deze vrij configureerbare rijmodi omvat deze optie ook nog extra functies als Launch Control, Pitlane Limiter, Hill Start Control Pro, Dynamic Brake Control en Slide Control.

Daarbij heeft de RR zwart geëloxeerde gesmede velgen met 5 mm dikke remschijven die zich in de racesport al hebben bewezen en de rijperformance merkbaar verbeteren.

Dit sportieve pakket wordt afgerond door onder andere de hoogwaardige M lichtgewicht accu (2 kilogram lichter dan de standaard accu) met uiterst moderne lithium-ion-accutechniek. Deze is met een gewicht van slechts 1.288 gram de perfecte starthulp voor ambitieuze coureurs die elke gram van hun machine op een goudschaaltje wegen.

RACE PAKKET IN EEN OOGOPSLAG:

- Rijmodi Pro

- M gesmede velgen

- M lichtgewicht accu

- M rijwielgedeelte (met M rijhoogteverstelling en M swingarmafstelling)

Duobuddyseat & voetsteunen voor passagier

Dubbel rijplezier voor iedereen die graag samen de rijwind wil voelen: dit pakket van BMW Motorrad zorgt met een duobuddyseat en bijpassende voetsteunen voor een passagier voor een racegevoel voor twee (standaard uitrusting zonder duobuddyseat). De duobuddyseat is leverbaar in de kleur zwart, de voetsteunen zijn zilverkleurig en passen optimaal bij het compromisloos sportieve design van de RR.

M Carbon pakket

Elegant, sportief en extreem licht: het exclusieve Carbon pakket geeft de Superbike uitstraling van de machine een boost. De hoogwaardige CFRP racecomponenten zien er gewoon perfect uit. Bovendien voldoet dit lichtgewicht, hightech materiaal aan de hoogste eisen voor prestaties, exclusiviteit en individualiteit. Dit pakket omvat M voor- en achterspatbord, de M Carbon ketting- en kettingwielafdekking en de M Carbon panelen. De lichtgewicht en duurzame componenten gemaakt van koolstofvezel versterkt kunstof zijn afgewerkt met een UV-bestendige hoogglans lak en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen van BMW Motorrad.

 • Hoogwaardige componenten van lichtgewicht, hightech materiaal
 • UV-bestendige hoogglans lak
 • Elegante maar ook sportieve uitstraling
 • Combinatie van prestaties, exclusiviteit en individualiteit
 • Geoptimaliseerd gewicht    
M stijlpakket

Het M stijlpakket omvat hoogwaardige gefreesde componenten en onderstreept door de exclusieve M-branding het sportieve karakter van de machine. De gefreesde onderdelen van geëloxeerd aluminium, zoals een inklapbare en instelbare koppelings- en remhendel, een verstelbare voetsteunenset voor de berijder, voetsteunen voor de passagier, en motorbescherming, maken de motorfiets helemaal af.

EXTRA UITRUSTING VOOR DE S 1000 RR

Individuele opties.

Rijmodi Pro: het circuit wacht

Met de speciale optie rijmodi Pro betreden berijders van BMW superbikes de circuitwereld met drie extra en specifiek configureerbare modi RACE Pro 1, RACE Pro 2 en RACE Pro 3. Bovendien krijg je behalve de Launch Control en de Pitlane Limiter de Hill Start Control Pro (HSC Pro) en de nieuwe Dynamic Brake Control (DBC) erbij.

Je kunt de volgende punten in de modus RACE Pro regelen:

 • Motormapping: hier kun je kiezen uit 2 gaskarakteristieken: zacht en optimaal, met het maximale vermogen. Naast de 2 gaskarakteristieken kun je een verlaagd koppel voor de lagere versnellingen en een maximaal koppel in de 4e t/m de 6e versnelling selecteren – alles met het oog op maximale beheersbaarheid en performance.
 • Engine brake: hier kun je kiezen uit 3 instellingen.
 • Dynamic Traction Control (DTC): maar liefst vier basisafstellingen, in RACE Pro kun je ook nog de DTC +/- Shift voor aanpassing onderweg gebruiken.
 • Wheelie (DTC): ook hier heb je vier instelopties: OFF (wheelies moet je zelf controleren), hoge wheelies, performance wheelies of maximale stabiliteit.
 • ABS en ABS Pro: kunnen aan de hand van de modi in 5 standen worden aangepast – van maximale stabiliteit tot en met maximale performance (incl. de mogelijkheid om het achterwiel voor slides te laten blokkeren).

De geselecteerde instellingen zijn via het 6,5“ TFT-display eenvoudig afleesbaar en worden met bijpassende teksten toegelicht.

Cruise control

Desgewenst een constante rijsnelheid. De elektronische cruise control werkt vanaf 30 km/h en handhaaft de ingestelde snelheid. Daarvan profiteer je met name op lange ritten op de snelweg. De functie wordt uitgeschakeld bij het afremmen en de geselecteerde snelheid wordt hervat na het indrukken van de Resume-toets.

Verwarmbare handvatten

Nooit meer koude handen: daarvoor zorgen de elektrisch verwarmbare handvatten met meertrapsregeling. Ze zorgen voor meer comfort en tegelijkertijd meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers heb je de motorfiets gewoon beter onder controle – op koude dagen en bij ritten in de regen.

Rode bies op standaard zwarte velgen

Sportief hoogwaardige look. Bij de designoptie rode bies op standaard zwarte velgen wordt de sportieve look van de machine door een rode sierstrip op de velgrand indrukwekkend benadrukt. De belijning in dynamisch rood op de zwarte standaard velg maakt meteen de racegenen van de motorfiets duidelijk en past perfect bij de rest van het design.

Bandenspanningcontrole (RDC)

De optimale bandenspanning: de bandenspanningcontrole (RDC) van BMW Motorrad waarschuwt de berijder meteen bij spanningsverlies in de banden en zorgt zo steeds voor maximale veiligheid. Als de spanning afwijkt van de door de fabrikant gespecificeerde streefwaarden, informeert het systeem de berijder meteen via een waarschuwingsmelding – afhankelijk van de relevantie en de snelheid van het spanningsverlies licht er een gele of rode waarschuwingsindicator op – en de berijder heeft meteen de mogelijkheid om te reageren. Bovendien wordt met RDC ook het regelmatig controleren van de bandenspanning aanzienlijk comfortabeler. De huidige spanning van beide banden kan altijd via een druk op de knop in het display worden opgevraagd. Bij het opwarmen van de band op het circuit is er geen temperatuurstijging afleesbaar – de bandenspanning wordt met temperatuurcompensatie weergegeven en verwijst naar een bandenluchttemperatuur van 20 °C.

Anti diefstal alarm

Voor de veiligheid van jouw motorfiets. Het alarmsysteem (DWA) reageert op positieveranderingen en trillingen met een geluidssignaal en knipperende alarmknipperlichten. Deze waarschuwing trekt de aandacht van voorbijgangers. Het alarmsysteem wordt bij het uitschakelen van het contact automatisch geactiveerd, een extra afstandsbediening is niet nodig.

Intelligente noodoproep (eCall)

Snelle hulp in noodsituaties. Bij een motorongeval telt elke minuut. Daarom is het belangrijk dat de hulpdiensten in een noodgeval snel ter plaatse zijn. Op afgelegen trajecten is dit niet altijd gewaarborgd, zodat er kostbare tijd verloren gaat. De intelligente noodoproep is actief vanaf het begin van de rit en altijd gebruiksklaar, wat kostbare tijd bespaart.

Het eCall-systeem neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. De intelligente noodoproep geeft behalve de coördinaten van het voertuig ook gegevens over de rijrichting door, opdat ook lastig te bepalen bestemmingen snel door de hulpdiensten kunnen worden bereikt. Via sensoren op de motorfiets worden de gevolgen van de botsing en de toestand van de motorfiets bepaald, zodat ongevallen betrouwbaar worden herkend en van, voor motorfietsen typische rijsituaties kunnen worden onderscheiden. Bovendien wordt er geprobeerd een eerste gesprek met de betrokkene tot stand te brengen – ook in het buitenland in een van tevoren in het systeem vastgelegde taal. Luidspreker en microfoon zijn hiervoor rechts op het stuur gemonteerd. De berijder wordt met beeld en geluid gevraagd of er een noodoproep is gedaan.

De intelligente noodoproep kan via de SOS-toets op het stuur ook handmatig worden geactiveerd om bijvoorbeeld andere verkeersdeelnemers te helpen. De bestuurder heeft geen eigen smartphone nodig, hoeft geen simkaart in het voertuig vrij te schakelen en is niets extra verschuldigd voor het gebruik van de dataservice.

Sportuitlaat

Hoogwaardigheid in perfectie: de hoogwaardige slip-on einddemper van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de samen met Akrapovic ontwikkelde sportuitlaat nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaard uitlaat.

M carbon accessoires

De hoogwaardige M carbon accessoires versterken de racelook van jouw motorfiets. Ze zijn lichter dan de standaard gemonteerde onderdelen en verminderen dus het totaalgewicht van de RR. Alle carbon onderdelen zijn extreem schokbestendig, voorzien van UV-bestendige hoogglanslak en zorgen voor een indrukwekkend fraaie look van de motorfiets.

M CARBON ACCESOIRES IN EEN OOGOPSLAG:

 • M carbon airbox afdekking
 • M carbon kettingbeschermer
 • M carbon spatbord achter
 • M carbon spatbord voor
 • M carbon tandwielbeschermer
 • M carbon tankafdekking links en rechts
 • M carbon zijpanelen
M datalogger

De M datalogger is speciaal voor het circuit ontwikkeld. Hiermee kunnen alle belangrijke rijgegevens worden opgeslagen en geanalyseerd.

M berijdersvoetsteunen

De fraaie M berijdersvoetsteunen van BMW Motorrad zorgen voor een dynamische look en bieden met veel verstelopties een optimale ergonomie en sportiviteit. Deze zijn gefreesd uit een zeer stevige aluminiumlegering, zijn bijzonder licht en bieden door de driekleurige eloxering een optimale corrosiewering.

M Sport buddyseat

De M Sport buddyseat is speciaal ontworpen voor het circuit en maakt door een maximale feedback onvermoeibaar rijden mogelijk. Leverbaar in drie uitvoeringen: hoge M Sport buddyseat (zithoogte 849 mm), standaard M Sport buddyseat (zithoogte 824 mm) en lage M Sport buddyseat (zithoogte 814 mm). Met het bijzonder stroeve bovenmateriaal en het stevige schuim biedt deze de berijder optimale steun bij de jacht naar de beslissende tienden van seconden.    

M duopassagiersvoetsteunen

De M duopassagiersvoetsteunen zijn gefreesd uit een geëloxeerde aluminiumlegering en geven de motorfiets een nog sportievere look. Door de constructie zijn ze zeer licht en tegelijkertijd vormvast en bieden de duopassagier altijd een veilige steun. 

M rem- en koppelingshendel

De CNC-gefreesde M rem- en koppelingshendel van corrosiewerend geëloxeerd aluminium onderstrepen de sportiviteit van de motorfiets bijzonder indrukwekkend. Ze zijn perfect afgestemd op het design van de motorfiets en inklapbaar, waardoor ze bij een val minder snel verbuigen of afbreken. De afstand van het stuur tot de hendels is in vijf standen instelbaar en de ergonomisch afgeronde hendelvorm zorgt voor meer rijcomfort.

De M hendels van BMW Motorrad zijn ontwikkeld voor het circuit en maakt eenvoudig verstellen van het remdrukpunt onderweg mogelijk. Bovendien is de gehele vorm van de remhendel geoptimaliseerd voor het rijden van races. De zwarte eloxering zorgt voor de passende look van de uit aluminium gefreesde hendel.    

M hendelprotectoren

De M hendelprotectoren zijn op het circuit onmisbaar, maar geven ook op de weg duidelijk blijk van een compromisloze sportiviteit. De gebogen beugels van aluminium en kunststof beschermen de rem- en koppelingshendel op het stuur tegen onbedoeld bedienen bij contact met een ander voertuig. 

M kettingspanner

De M kettingspanner van BMW Motorrad maakt precies instellen van de kettingspanning en de achterwieluitrichting mogelijk en geeft de motorfiets een bijzonder sportieve look. Deze is gefreesd uit een zeer stevige aluminiumlegering, die zeer licht maar ook vormvast is. Een dubbele eloxering zorgt voor optimale corrosiewering. 

M lichtgewicht accu

Veel vermogen, weinig gewicht. De hoogwaardige M lichtgewicht accu met uiterst moderne lithium-ion-techniek is met 1.288 gram maar liefst 2.000 gram lichter dan de standaard gemonteerde accu. De perfecte starthulp voor ambitieuze coureurs die in elke gram minder van hun motorfiets willen investeren.

M rolnokken

Met de M rolnokken kan de Paddockstand  Sport achter worden gebruikt. De hoogwaardige subframeadapters worden simpelweg achter op het subframe gemonteerd en kunnen ook onderweg op de motorfiets blijven. Door de M look voegen ze zich perfect naar het sportieve racedesign van de superbike. 

M motorprotector

De aluminium M motorprotector van BMW Motorrad is voorzien van een verwisselbaar schuurblokje van kunststof. Dit beschermt de motor in zeer scherpe bochten tegen direct schuren op het asfalt en voorkomt zo betrouwbaar het afslijten van motoronderdelen en motorschade als gevolg daarvan. 

M olievuldop

De M olievuldop van zwart geëloxeerd aluminium met wit ingelaserd M logo verleent met zijn look een sportief accent. De dop is voorzien van drie boringen waardoor deze op het circuit gegarandeerd niet kan loskomen. 

M cover kit

Wie zijn motorfiets voorbereidt voor het circuit, heeft de spiegels en de kentekenplaathouder niet nodig. Met de hoogwaardige afdekkingen uit de M cover kit van BMW Motorrad kunnen de bij het verwijderen ontstane frameopeningen precies passend worden afgesloten. En de frontbeplating is weer optimaal bevestigd. 

M beugelklem voor stuurhelft

De hoogwaardige beugelklem van BMW Motorrad overtuigt door de sportieve look. De klem is gefreesd uit een zeer stevige aluminiumlegering en daardoor bijzonder licht naar ook absoluut vormvast. Een eloxering zorgt bij weer en wind voor optimale corrosiewering. 

M gesmede velg, achter

De gesmede aluminium velg is zwart geëloxeerd en achter in de wielmaat 200/55 ZR 17 verkrijgbaar. Met remschijven van 5 mm remt deze zeer goed en zorgt door de geringe oscillerende massa voor een merkbare verbetering van de rijperformance, zowel op het circuit als op de openbare weg. 

M gesmede velg, voor

De gesmede aluminium velg is zwart geëloxeerd en voor in de wielmaat 120/70 ZR 17 verkrijgbaar. Met remschijven van 5 mm remt deze zeer goed en zorgt door de geringe oscillerende massa voor een merkbare verbetering van de rijperformance, zowel op het circuit als op de openbare weg.

Bagageprogramma.

Tanktas, 10 l

De tanktas van BMW Motorrad, met een inhoud van 10 liter, met riemverbinding gaat perfect op in het racedesign van de machine. Deze verschuift niet en heeft in de waterdichte, uitneembare binnenzak dankzij het van 6 liter naar 10 liter uitbreidbare volume voldoende opbergruimte voor de belangrijkste reisbenodigdheden.

Tas voor duobuddyseat, 10 l

De tas voor de duobuddyseat van BMW Motorrad is perfect aangepast aan het racedesign van de machine. Deze kan zonder speciale houders precies passend op de duobuddyseat worden gemonteerd, blijft vormvast en de capaciteit kan voor meer bagage worden uitgebreid van 7 naar 10 liter. Je spullen worden goed beschermd in de waterdichte binnenzak. 

Zadeltassen, 21 l

De zadeltassen van BMW Motorrad gaan perfect op in het sportieve design van de machine. In de waterdichte binnenzakken kun je flink veel bagage kwijt. De zwarte tassen inclusief afstandsbeugels zijn dankzij de snelsluitingen, indien gewenst, snel en eenvoudig afneembaar.

Ergonomie en comfort.

Windscherm, getint

Sportieve schoonheid. Het getinte windscherm benadrukt de sportieve uitstraling van de motorfiets. De krasbestendige coating zorgt continue voor transparantie. Afmetingen en vorm zijn identiek aan die van het standaard windscherm.

Windscherm, hoog (helder en getint)

Een echte racer. Het hoge windscherm van BMW Motorrad heeft de voor de racesport typische koepelvorm en is zo'n 53 mm hoger dan het standaard windscherm (ook getint leverbaar). Deze beschermt de berijder aanzienlijk beter tegen de wind bij liggend rijden en verhoogt door de lagere luchtweerstand ook de topsnelheid merkbaar.

Veiligheid.

Remschijfslot met diefstalalarmsysteem

Dubbele beveiliging tegen diefstal: het remschijfslot met dieftsalalarmsysteem is de ideale diefstalbeveiliging voor onderweg. Het slot van gehard staal beschermt betrouwbaar tegen manipulatie en laat zich dankzij de compacte afmetingen goed opbergen. Het alarmsysteem laat bij minieme bewegingen en trillingen een akoestisch signaal klinken.

Radiatorafdekking

Het radiatorafdekking van BMW Motorrad beschermt de radiator op het circuit betrouwbaar tegen bandengruis en schade door steenslag. Het tweedelige rooster van polyamide past precies op de radiator boven en de oliekoeler onder en past zich door de constructie perfect aan de aerodynamica van de motorfiets aan. 

Beschermfolie voor 6,5" TFT-display

De beschermfolie beschermt het 6,5" TFT-display betrouwbaar tegen vervuiling, steenslag en schade. Het geharde glas heeft een ontspiegelend en anti-reflecterend oppervlak, zodat het TFT-display zeer goed afleesbaar is. Met BMW Motorrad opschrift. 

Onderhoud en techniek.

Paddockstand Sport

Met de Paddockstand Sport kan de machine snel en veilig omhoog worden gezet. De lichte en toch stabiele constructie van gespoten stalen buizen heeft elk vier wielen en vergt voor het omhoog zetten maar weinig kracht. Reparaties en onderhoud worden door de zeer stabiele stand gemakkelijker. 

Prijs- en productinformatie

De speciale uitrustingen, pakketten, opties en accessoires op deze pagina zijn slechts een deel van het complete BMW Motorrad assortiment. Alle lakkleuren, stijlvarianten, pakketten en opties zijn te vinden in de BMW Motorrad configurator. In de Engelstalige accessoire brochure vind je alle originele BMW Motorrad accessoires van dit model.

+ Lees verder

Brochure downloaden.

Brochure BMW Motorrad Accessoires 2021
PDF   |   53.99 MB   |   Engels

Jouw eigen supersport

Ontwerp jouw eigen S 1000 RR.

Van lakkleur tot uitrusting - met de configurator kun je jouw eigen BMW droommotor samenstellen.

Configureer nu
spinner