*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

DE VERNIEUWDE BMW S 1000 XR.

STRIJD IN ELKE BOCHT EN OM ELKE KILOMETER.

Je geeft helemaal niets toe, vraagt altijd het uiterste. Van jezelf, maar ook van je machine. Altijd strijdend om de ideale lijn: elke bocht een paar graden lager, een paar millimeter nauwer. Kilometer na kilometer. Met de vernieuwde S 1000 XR heb je een motorfiets die ook geen compromissen kent. Deze machine combineert sportiviteit en goede prestaties op lange ritten in een perfecte vorm. De sportieve agressie is afkomstig uit de RR. Door de uitstekende ergonomie met de rechte, ontspannen zithouding kun je dagenlang om iedere bocht en elk recht stuk strijden. Een circuit dat pas eindigt als jij dat wilt. Zo moet het zijn. Dat verstaan wij onder XR. En jij? #NeverStopChallenging.

Op de ideale lijn – ook in het design.

De stuurkuip en de verlichting hebben scherpe contouren. Ze vormen samen met markante panelen de algehele belijning - klaar voor de aanval en tot het einde consequent: zijn uiterlijk met korte achterkant doet niet toevallig aan een supersporter denken. 

De markante spitse voorkant, de hoge flyline en het comfortabele stuur duiden al op een niet te stillen honger naar kilometers. Kilometers die in de voor lange trajecten geschikte zithouding ook na vele dagen prettig aanvoelen, ook dankzij de herziene aerodynamica en kuipdelen. Zo ben je nog beter beschermd tegen afkoelen, rijgeluiden alsmede weer en wind. Het verstelbare windscherm laat daarbij zien wat belangrijk is: comfortabel kilometervreten in plaats van met een schuddende helm.

+ Lees verder

Expressieve kleuren.

Met de lakvarianten van de S 1000 XR laat je al duidelijk zien wie je bent. De kleuren benadrukken gedefinieerd en precies tot in detail het scherpe, sportieve karakter van de machine.

Triple Black

Geen compromissen, geen concessies, geen discussie: de S 1000 XR Triple Black met lakwerk Blackstorm metallic 2 belichaamt een van energie bruisende aanvalslust.

Racing Red 2

Deze kleurencombinatie kent geen stilstand: in de bocht telt elke millimeter, aan het eind van de dag elke kilometer. Zeer zuiver rijplezier.

Light white/M Motorsport

Een kleurencombinatie die een belofte en een verplichting tegelijk is. Hier komen de genen van de S 1000 XR optimaal tot uiting – en van het circuit rechtstreeks op de weg. Exclusief in het M pakket

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. Wij geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.


Lees meer

4-CILINDER LIJNMOTOR

228
kg DIN leeggewicht incl. M lichtgewicht accu, Touring en Dynamic pakket
114
Nm max. koppel bij 9.250 t/min
121
kW vermogen bij 11.000 t/min (165 pk)
999
cc cilinderinhoud

Een bocht die verslavend werkt: onze koppelkromme.

Een bocht die verslavend werkt: onze koppelkromme.

Het motorblok van de S 1000 XR is gebaseerd op de op zwaar werk berekende motor van de nieuwe RR en is voor de XR geoptimaliseerd voor prestaties op lange trajecten zonder compromissen. Zo zorgen speciale nokkenasprofielen en spruitstukken voor een indrukwekkend koppel vanuit het midden en het breedste bruikbare toerentalbereik in zijn klasse. De langere versnellingsbak in de hogere versnellingen zorgen ervoor dat de motor aangenaam rustig loopt, dit is duidelijk voelbaar en hoorbaar.

+ Lees verder

Meer dynamiek dankzij minder gewicht.

Meer dynamiek dankzij minder gewicht.

Dynamiek is ook een kwestie van massa. De S 1000 XR weegt bij dezelfde uitrusting maar liefst 10 kg minder dan zijn voorganger. In de lichtste configuratie is het rijklaargewicht zelfs maar 223 kg. Je mist er geen grammetje van en toch voel je het lage gewicht, op elke meter. In de vorm van snellere acceleratie, betere wendbaarheid, kortere remweg en gemakkelijker manoeuvreren.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de S 1000 XR

De highlights van de S 1000 XR

Motor en vermogen.
We zien een close-up van de motor.
Dynamic ESA Pro.
We zien een opname van de Dynamic ESA.
Markant design met koplamp Pro.
We zien het dynamische frontdesign samen met de koplamp Pro.
Accessoiresprogramma zoals Carbon motorbeschermbeugel.
We zien een onderdeel van het accessoiresprogramma, focus op de Carbon motorbeschermbeugel.
Geoptimaliseerd gewicht.
We zien de S 1000 XR driekwart van voren.
Het TFT-kleurendisplay met BMW Motorrad Connectivity.
We zien het 6,5" TFT-display.
Koffersysteem en topkoffer.
We zien het koffersysteem en topkoffer.
Slimme oplossingen, tolkaartenvakje.
We zien het tolkaartenvakje.

Snelle hulp overal.

Snelle hulp overal.

De door BMW Motorrad ontwikkelde intelligente noodoproep (eCall) neemt bij een ongeval automatisch contact met het BMW Callcenter op. Het systeem is vast op het stuur geïnstalleerd en activeert zo snel mogelijk de hulpdiensten. Met behulp van het eCall-systeem kunnen hulpdiensten duidelijk sneller en goed geïnformeerd ter plaatse komen. 

+ Lees verder

Jouw wensen, onze suggesties

De S 1000 XR biedt je pure sportiviteit en performance op lange ritten. Dankzij de uitgebreide uitrusting kun je je machine precies aan jouw behoeften aanpassen. We hebben hier al drie mogelijkheden voor je op een rij gezet die heel verschillende typen motorrijders aanspreken. 

+ Lees verder

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW S 1000 XR gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

+ Lees verder

Kleding voor je avontuur

Andere modellen

Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar. 

+ Lees verder
spinner