R 1200 RT

vanaf € 20.844,-
€ 207,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW R 1200 RT.

Intens rijplezier.

Meer comfort voor meer beleving. De BMW R 1200 RT heeft het gehele toersegment wakker geschud. De perfecte handling van de R 1200 RT maakt dat mogelijk waar het bij toeren om draait: genieten van het landschap. Alleen of met z'n tweeën, de R 1200 RT staat altijd garant voor ontspannen rijden.

Het design van de R 1200 RT

Kies jouw stijl.

De drie kleuren van de R 1200 RT geven de juiste uitstraling aan het design van de machine. Ze onderstrepen de dynamiek en het comfort van de toermotor. En zorgen voor een krachtige, uitdagende aanwezigheid.

Carbonschwarz metallic

Gecultiveerd, exclusief en vol dynamiek. Dit is exact wat je ziet.

Marsrot metallic

De Stijlvariant Sport wordt gedefinieerd in Marsrot metallic en Darkslate metallic matt – dit is de sportieve look van soeverein reizen.

Alpinweiss uni

Licht en elegant: Alpinweiss 3 uni past perfect bij de sportieve kant van de R 1200 RT.

Opt. 719 Bueplanet metallic

Option 719 Spezial lakkleur Blueplanet metallic combineeert de laatste verftechnieken met liefdevol handwerk.

Opt. 719 Sparkling storm metallic

Een subtiel detail van Option 719 Spezial lakkleur Sparkling storm metallic is de tradionele, handgeschilderde striping.

3 jaar garantie

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Meer design. Meer indruk.

De R 1200 RT is al vanaf de eerste oogopslag herkenbaar als een lid van de BMW Motorrad familie: de typische splitface bepaalt de voorkant en voegt dynamiek en expressiviteit toe. De twee ronde reflectoren aan de buitenkant en een langwerpige reflector in het midden vormen de typische BMW Tourer voorkant. Gegarandeerd een onmiskenbare uitstraling - dag en nacht.
Dankzij de ventilatie-opening lijkt de voorkant van de machine tot bepaalde hoogte boven de zijpanelen te zweven. Deze combinatie van voorzijde en zijpanelen onderstreept de beweeglijkheid van de machine. Het geïntegreerde voorspatbord rond het dynamische concept aan de voorkant af. De lange flyline wordt gevormd door de Comfort buddyseat met lage zithoogte en een ergonomisch ontworpen toerwaardige tank met opvallend gripgebied voor de knieën - voor nog meer comfort.
Het vloeiende samenspel van de aerodynamisch ontworpen oppervlakken weerspiegelt de dynamiek van de machine. Zelfs de elegant ontworpen koffers zijn harmonieus geïntegreerd in de algehele compositie van oppervlakken en lijnstijlen. Het is meteen duidelijk op het eerste gezicht - de R 1200 RT belooft dynamiek en ontspannen toeren op lange afstanden. En de R 1200 RT komt die belofte na.
+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
125
Nm koppel bij 6.500 t/min
276
kg onbeladen, rijklaargewicht
219
kg maximale belading
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Meer dynamische prestaties. Meer controle.

Meer dynamische prestaties. Meer controle.

De nieuwe RT wordt aangedreven door de lucht-/vloeistofgekoelde BMW boxermotor. Deze zorgt voor een krachtige voortstuwing met een hoog koppel en een vermogen van 92 kW (125 pk). Dankzij ASC en de actieve, elektronisch geregelde demping is de machine gemakkelijk beheersbaar en biedt hij stabiliteit op alle wegen. Bovendien kunnen de standaard rijmodi 'Road' en 'Rain' met een druk op de knop geactiveerd worden om de motor perfect aan te passen aan weers- en wegomstandigheden.

Boordcomputer Pro en verwarmbare handvatten ronden het aanbod aan basisfuncties af.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de R 1200 RT

De hoogtepunten van de R 1200 RT

Koplamp en vooraanzicht.
Instrumentenpaneel.
Transparant windscherm voor effectieve windgeleiding.
Meer zitcomfort.
Rechter opbergvak.
Koffer.
Innovatieve audiobediening.
Achterlicht met LED-technologie.

Meer opties. Meer comfort.

Meer opties. Meer comfort.

Het accessoireprogramma van de BMW R 1200 RT maakt een nog gemakkelijker handling van de machine mogelijk, met nog meer comfort. Zo stelt het elektronische assistentiesysteem BMW Dynamic ESA het rijwielgedeelte in fracties van seconden op wisselende ondergrond in. De schakelassistent Pro maakt op- en terugschakelen zonder koppelen en gas loslaten mogelijk. Eveneens als optie leverbaar is de rijmodus 'Dynamic' met Hill Start Control, waarmee sportieve en dynamische rijders maximaal rijplezier kunnen beleven. Daarbij geleverd wordt ABS Pro, dynamisch remlicht en Hill Start Control. Zo wordt starten op hellingen kinderspel.

Keyless Ride biedt zelfs nog meer comfort. Dankzij dit systeem is de normale sleutel overbodig. Je kunt de motor met een druk op de knop starten als de sleutel zich in de buurt van de motor bevindt - bijvoorbeeld in je jaszak. Verder behoren centrale vergrendeling - die op afstand ook beide koffers afsluit - en cruise control tot het uitgebreide optieprogramma

+ Lees verder
  • Het optionele rijmodi Pro omvat ABS Pro, rijmodus 'Dynamic' en Hill Start Control. Met de modus 'Dynamic' ontdek je de sportieve kant van de R 1200 RT. Hill Start Control zorgt ervoor dat je ook op hellingen gemakkelijk kunt wegrijden.

  • De schakelassistent Pro op de R 1200 RT is speciaal afgestemd op toeren. Deze hulp om op of terug te schakelen werkt zonder gas- of koppelingshendel te gebruiken. Dit leidt tot verhoogd comfort en nog dynamischer rijden.
  • Het semiactieve BMW Motorrad Dynamic ESA rijwielgedeelte biedt optimale rijdynamiek in elk situatie: voor de hoogste rijveiligheid, prestaties en comfort. De demping past zich automatisch aan aan de gemeten omstandigheden, afhankelijk van de rijomstandigheden en de rijmanoeuvres. Dynamic ESA zorgt voor een duidelijke verhoging van de verkeersveiligheid bij het remmen en accelereren. De rijpositie blijft vrijwel hetzelfde: voor nog meer stabiliteit.

  • De dagrijverlichting wordt middels optische prisma's in de rijrichting geprojecteerd door twee lichtleidingen die rondom de grootlichten zijn geplaatst. Gedurende de dag wordt het systeem automatisch ingeschakeld in plaats van de koplampen. Dit kan automatisch via de lichtsensor of handmatig via de knop voor dagrijverlichting. Als het donker wordt of tijdens het rijden in een tunnel, wordt automatisch omgeschakeld naar de koplamp. De motor is dankzij dagrijverlichting beter te zien ten opzichte van andere weggebruikers. De LED-technologie maakt ook indruk met een laag energieverbruik.

Meer individualiteit

Accessoires voor de R 1200 RT.

Met het uitgebreide assortiment originele BMW accessoires is de R 1200 RT nog beter aan de eigen eisen en wensen aan te passen.

Meer informatie

BMW Motorrad Spezial

Geen geschroef, geen verrassingen, geen compromissen. Met BMW Motorrad Spezial krijg je een motorfiets met een persoonlijke noot en de hoogste kwaliteitsstandaards. BMW Motorrad Spezial staat voor bijzondere designopties van hoge kwaliteit, waaronder de exclusieve, gefreesde onderdelen van Option 719 en Spezial lakkleuren of de prestatieverhogende HP Parts.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de interactie van complexe productieprocessen, verbonden met het traditierijke vakmanschap, maken een nieuw niveau van waarde en exclusiviteit mogelijk.

Ontdek meer

Accessoires voor de R 1200 RT.

Kleding voor elke tocht