Een festival voor iedereen.

Ontdek de mobiliteitswereld van morgen.

Rijervaringen, rijshows, live optredens: drie dagen lang was het Olympisch Park in München één groot feest van de BMW Group. Het BMW Festival, van 9 tot 11 september, heeft nieuwe ervaringen op het programma staan waardoor bezoekers werden meegevoerd naar de toekomst van de mobiliteit.

Het festivalpaviljoen, gelegen tussen de Olympiahalle en het Olympisch Stadion, was een Mekka voor liefhebbers van motorfietsen. Want BMW Motorrad pronkte op de Coubertinplatz met haar allernieuwste motoren. Een paar stappen uit de buurt van het hoofdpodium schitterden BMW Yachtsport, BMW Golfsport en de openluchtshowroom van BMW Lifestyle met lichtgevende droomlandschappen aan de oever van het Olympisch meer. De BMW 7-serie werd met al haar innovaties gepresenteerd in exclusieve shows op het podium op het meer terwijl het schiereiland van het Olympisch meer dienst deed als pleziertuin voor liefhebbers van de buitenlucht en gezinnen met kinderen. Fans van 'vintage' BMW's konden zich al wandelend door het park verlekkeren aan juweeltjes uit het verleden.

Vier visies. Vier Vision Vehicles.

Bezoekers van de Olympiahalle konden een glimp opvangen van de BMW VISION NEXT 100 Vision Vehicle.

Meer informatie

De toekomst beleven in de Olympiahalle.

Een aantal keer per dag ging in de arena het 'venster op de toekomst' open. Een maand later werd in Los Angeles de Vision Vehicle van BMW Motorrad aan de openbaarheid prijsgegeven. Het conceptmodel van de BMW VISION NEXT 100 bood een voorproefje van de motorfiets.
+ Lees verder

Rijervaring in het Olympisch Stadion.

Rijplezier was in het Olympisch Stadion het woord van de dag. Bezoekers mochten met BMW M Experience-instructeurs een ritje met geselecteerde BMW M's maken. Met BMW Innovation Experience konden bezoekers ervaring opdoen met BMW i-modellen en de nieuwste PHEV-versie van de BMW 7-serie. Festivalgangers konden ook een proefrit maken met de BWM x-Drive met all-wheel aandrijving op een BMW xDrive-traject met hellingen en steile afdalingen. In het Olympisch Stadion werden een aantal keren per dag rijshows gegeven waar auto's, motorfietsen en fietsen van BMW werden gedemonstreerd. Bekende mensen en legendes uit de motorsport verschenen met voertuigen op het podium.
Het hoogtepunt van het weekend was de BMW festivalnacht, op vrijdag- en zaterdagavond. Deze snelle show liet op sensationele wijze de geschiedenis van het merk BMW zien en zette de toon voor de komende eeuw. De Duitse tv-legende Thomas Gottschalk trad op als gastheer van de show, waarin bekende gasten en legendarische auto's in het middelpunt stonden. Voor de muzikale hoogtepunten zorgden de Münchner Philharmoniker, Eva Lind, Peter Kraus, Lena, Simply Red en Sunrise Avenue. Flying Steps, de wereldkampioenen in breakdancing, gaven een spectaculair optreden van de wereldberoemde show Red Bull Flying Bach.
+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner