Bekroonde elektriciteit

BMW Motorrad krijgt prijs voor duurzame communicatie tijdens de SignsAward.

Snel, stil en emissieloos: elektrische scooters zijn de perfecte metgezel in het stadsverkeer en vestigen de trend voor de toekomst. Met de maxi-scooter BMW C evolution geeft BMW Motorrad een impuls aan elektrisch rijden. BMW Motorrad is onlangs tijdens de SignsAward voor duurzame communicatie met betrekking tot dit thema als 'Trendsetter van het jaar' uitgeroepen.

Duurzaam en uniek. Dit is in de kern wat mensen verwachten van de mobiliteit van de toekomst. De BMW Group staat daarom al geruime tijd in het middelpunt van het pionierswerk om te kunnen voldoen aan de mobiliteitsvragen van het heden én van morgen, met een reeks standaard geproduceerde voertuigen. Naast hybride voertuigen in alle segmenten en elektrische auto's, zoals de BMW i3, baart nu ook de elektrische maxi-scooter BMW C evolution opzien.

Maximale mobiliteit. Minimale CO₂-voetafdruk.

Maximale mobiliteit. Minimale CO₂-voetafdruk.

Tijdens de prestigieuze SignsAward op de universiteit voor televisie en film in München stond milieuvriendelijke stroom in het middelpunt van de belangstelling. De felbegeerde prijs 'Trendsetter van het jaar' in de categorie 'Duurzaamheid in communicatie' ging naar BMW Motorrad. De ruim 200 hooggeplaatste gasten staken hun enthousiasme over de duurzame wijze waarop het merk zijn duurzaamheidsstrategie heeft gecommuniceerd niet onder stoelen of banken. Met de emissieloze elektrisch aangedreven maxi-scooter is BMW Motorrad pionier op het gebied van geavanceerde technische oplossingen die snel en betrouwbaar vervoer in steden mogelijk maken en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van de individuele verkeersdeelnemers zo beperkt mogelijk houden.

+ Lees verder

Met elektrische scooters is plezier verzekerd.

Met elektrische scooters is plezier verzekerd.

Dr Ralf Rodepeter, hoofd Marketing en Productmanagement, nam namens het team van BMW Motorrad de prijs in ontvangst. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan trendsetters in de communicatiesector. "We zijn er trots op dat de BMW C evolution over de hele wereld zoveel aandacht heeft gekregen. Duurzame mobiliteit hoeft niet traag of saai te zijn. We willen mensen laten zien hoeveel plezier je kunt hebben van en met deze high-tech e-scooter", aldus Rodepeter.

"Daarom richtte de communicatie over ons product zich op het plezier dat de elektrische scooter weer terugbrengt in het stadsverkeer zonder daarbij het milieu te belasten. We hebben dit positieve gevoel van de C evolution overgebracht op onze brand message: make life a ride. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mensen aandacht hebben voor dit vraagstuk. Elektrisch aangedreven tweewielers maken in de verkeersjungle van de stad echt een verschil."

+ Lees verder

De politie van Barcelona vertrouwt op de maxi-scooter.

De politie van Barcelona vertrouwt op de maxi-scooter.

Fans van elektrische scooters zijn niet de enigen die goed te spreken zijn over het rijden op een C evolution. Schoon, groen en de perfecte oplossing voor stadsverkeer - drie redenen waarom de politie in Barcelona heeft gekozen voor de C evolution. De politie heeft 30 maxi-scooters aangeschaft waarmee de leden van de hermandad in deze Spaanse metropool zich zo efficiënt mogelijk en met minimale uitstoot comfortabel en moeiteloos kunnen verplaatsen.

Ook de politie in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, heeft 15 BMW C evolutions in haar voertuigpark opgenomen. In de nauwe straatjes van deze zinderende binnenstad zijn de scooters een ideaal vervoersmiddel. De stille, snelle en snel oplaadbare e-scooters zijn ook goed ontvangen op sportevenementen. Zo zijn ze bijvoorbeeld ingezet tijdens de marathons van Berlijn en Londen.

+ Lees verder

Mobiliteit duurzaam veranderd.

Mobiliteit duurzaam veranderd.

De BMW C evolution is het intelligente antwoord van BMW Motorrad op de groeiende verkeersdruk, stijgende energieprijzen en de bewustwording in verband met milieuvraagstukken onder de algemene bevolking. De maxi-scooter, met een bereik van 100 km binnen de stedelijke omgeving, vier rijmodi en intelligente energieterugwinning tijdens het remmen, stelt de norm voor dynamisch elektrisch rijden op twee wielen.

Met de prijs 'Trendsetter van het jaar' voor de communicatie op het gebied van duurzame merken, in dit geval de BMW C evolution, bevindt Ralf Rodepeter zich in het gezelschap van de andere illustere prijswinnaars: Markus Lanz, YouTube-ster Dagi Bee, Silbermond en Theo Waigel, die allemaal trendsettend zijn gebleken op het gebied van communicatie. En BMW Motorrad is ook trendsetter met voertuigen, zoals de BMW C evolution, waarmee zij de weg naar de mobiliteit van de toekomst ontsluit.

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner