De meest prachtige modellen komen samen bij het Comomeer.

Elegantie en geschiedenis bij het Concorso d' Eleganza Villa d'Este.

Het is de klassieke autoshow par excellence: het Concorso d' Eleganza Villa d'Este. De meest uitzonderlijke voertuigen meldden zich wederom bij deze competitie met lange traditie in Noord-Italië. BMW Motorrad eerde een zeer speciaal vintage voertuig op dit chique evenement.

Het ene prachtexemplaar na het andere. De lak glanst in de meizon. De geur van benzine vult de lucht en smelt samen met de frisse bries die langs het Comomeer waait. De charme van vervlogen tijden en die van de toekomst zorgen voor een speciale sfeer bij het luxueuze hotel Villa d'Este. Dit wordt weerspiegeld door de indrukwekkende verzameling voertuigen waaraan een eerbetoon wordt gebracht. De spanning loopt op. Wie wordt er dit jaar als mooiste gekozen?

Past meets future.

Past meets future.

Het motto van dit jaar - “Back To The Future - The Journey Continues” - past helemaal bij THE NEXT 100 YEARS, de viering van 100 jaar BMW Motorrad. Helemaal in de geest van dit leidend principe konden fans zich van dichtbij tot op de kleinste details vergapen aan verschillende Concept-voertuigen, die waren herbouwd ter ere van gedenkwaardige klassieken. BMW presenteerde in de categorie auto's de M1 Coupé Hommage uit 2008, de 328 Hommage uit 2011 en de compleet nieuwe 2002 Hommage. Voor de eerste keer presenteerde BMW Group een tribute-motorfiets op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este' - en hij stal de show.

+ Lees verder

Ter ere van de jarige.

Toen op vrijdag om acht uur 's avonds het gordijn werd opgetrokken en de R 5 Hommage werd gepresenteerd, hadden veel van de aanwezigen het gevoel dat ze in een ander tijdsgewricht waren beland. De R 5 zal dit jaar zijn tachtigste verjaardag vieren. Dit was voor BMW Motorrad aanleiding om deze ongelooflijk succesvolle klassieker te presenteren en te eren.
Alles verliep volgens plan. Bij zijn wereldpremière oogstte de R 5 Hommage een enorm applaus. Als heuse blikvanger was het ook hét gesprek na afloop van de show. Naast de tribute-motorfiets die werd ontwikkeld door een ervaren team experts op het gebied van ontwerp, customizing en techniek, was de oorspronkelijke tegenhanger steeds aanwezig: de R 5, waarvan de wereldpremière in 1936 in Londen plaatsvond.
+ Lees verder

Wil iemand horen hoe hij klinkt?

Natuurlijk konden de bezoekers ook horen hoe de R 5 Hommage klinkt: Tijdens de traditionele motoroptocht reed Stephan Schaller, hoofd van BMW Motorrad, de R 5 Hommage door de straten van Cernobbio. Het geluid was indrukwekkend.
Dat komt doordat de R 5 Hommage wordt aangedreven door een originele R 5-motor, die al een lange racecarrière achter de rug heeft. Alleen een paar motoronderdelen, die onherstelbaar beschadigd waren, moesten opnieuw worden gemaakt. En daarmee leeft een nieuw tijdperk voort in deze motorfiets.
+ Lees verder

Coppa d'Oro Beauty Parade.

Coppa d'Oro Beauty Parade.

Op de zondagochtend na de tentoonstelling werd het spannend voor de motorfietsen: de winnaar van de Beauty Parade zou de prijs in ontvangst nemen. En die winnaar van de Coppa d'Oro, die wordt toegekend door de jury voor "Beste showmotoren", was de Grindlay Peerless 100 van Erez Yardeni uit Thailand.

+ Lees verder

Ook de auto's van BMW Group waren er te zien. Een van de blikvangers was de BMW Concept Coupé Mille Miglia uit 2006, waarmee de technici een waardig eerbetoon aan de legendarische retro-raceauto BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé uit 1940 gaven.

+ Lees verder

Concept is koning.

Ook al was de R 5 Hommage de eerste tribute-motorfiets die BMW Motorrad op de schoonheidswedstrijd in Cernobbio presenteerde - het merk werd al lange tijd geassocieerd met uitnemende schoonheid. Net als in voorgaande jaren waren er ook dit jaar Concept-motoren die de harten van fans van klassieke motorfietsen sneller deden kloppen. In 2013 maakte BMW Motorrad indruk met Concept Ninety, die herinneringen oproept aan de R 90 S.
In 2014 heeft de Concept Roadster het hele begrip naked bikes aan gruzelementen geslagen. Een jaar later werd de Concept 101 geïntroduceerd, gebaseerd op de zescilinder K 1600. 90 jaar BMW Motorrad - een verzameling van klassiekers. Genoeg om toekomstige verrassingen op de Concorso d'Eleganza Villa D'Este vol te stouwen met sensationele Concept- en Tribute-motorfietsen.
+ Lees verder

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner