HP voor de straat.

Van het gravel af met de HP2 Megamoto.

De HP2 Megamoto brengt dynamiek op de weg - niet in de laatste plaats vanwege de carbon delen die af fabriek zijn gemonteerd. Topprestaties voor elke dag. 

Megamoto

Een jaar na de HP2 Enduro lanceerde BMW Motorrad in het najaar van 2006 het tweede model van de HP Serie: de HP2 Megamoto. Het is de elegante versie van de HP2 Enduro - die nu als basis fungeert. Uitgerust met exclusieve materialen en prachtige details, is de focus duidelijk: uit de modder komen en de weg op. Elegantie speelt hier een bijzonder belangrijke rol: de HP2 Megamoto is af fabriek uitgerust met carbon delen. Het is onder andere ook verantwoordelijk voor de gewichtsvermindering tot onder de 200 kilo. Met 113 pk zorgt de boxermotor voor sportieve dynamiek, net als het stevige rijwielgedeelte, de banden en de velgen in supermoto-stijl.

+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

83
kW (113 pk) bij 7.500 t/min
199
kg rijklaargewicht
115
Nm / koppel bij 6.000 t/min
1.170
ccm inhoud
Air/oil-cooled, four-stroke twin-cylinder boxer engine

Onoverwinnelijk in 156 bochten

De HP2 Megamoto gaat niet over racen en succes. Niettemin stuurt BMW Motorrad het nieuwe HP model naar de traditionele bergrace Pikes Peak International Hill Climb in Colorado. Vijf BMW fabrieksrijders verschijnen in 2007 aan de start op de nieuwe HP2 Megamoto en onderwerpen hem aan een grondige test. 21 kilometer bergwegen, 156 bochten, tot een hoogte van 4.300 meter. Het resultaat is voor iedereen duidelijk te zien: Gary Trachy, Casey Yarrow, Micky Dymond en Greg Tracy zijn verreweg de snelste rijders met hun tweecilinder supermoto's in de "Race to the Clouds".

+ Lees verder
Met de Megamoto hebben we een buitengewone rijervaring voor enthousiaste motorrijders gecreëerd op basis van de HP2 Enduro in de vorm van een pure straatmachine. De prestaties van deze motorfiets waren uniek, zeker voor die tijd. “

Berthold Hauser

Passie om aan te vallen

Wat succesfactoren zijn voor racers zijn tegelijkertijd leuke factoren voor de motorrijders: de HP2 Megamoto heeft snel naam gemaakt dankzij de eenvoudige bediening en het krachtige koppel in het lage en middelste toerentalbereik. Iedereen die op de motorfiets zit wil meteen aanvallen - zelfs als de tegenstander alleen de volgende berg of bocht is. De supermoto is niet zonder reden het tweede model in het High Performance modelgamma. Het is compromisloos getrimd voor sport, met een gesmede aluminium achterbrug en paralevers; Öhlins centrale schokdemper en Akrapovic uitlaatsysteem. Rijplezier boven alles.

 

 

 

 

 

 

 

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner