Een meester gemaakt van carbon.

De jacht op het onmogelijke met de HP4 RACE.

Het geheel is meer dan de som der delen. De HP4 RACE zal misschien verbazen met zijn carbon frame en volledig uit carbon vervaardigde velgen. Maar de echte meesterlijkheid wordt pas duidelijk op het circuit. 

Een volledig carbon frame: dit is het belangrijkste element van de HP4 RACE, het meesterstuk van zijn uitvinders en hun favoriete onderdeel op hetzelfde moment. Geproduceerd met carbon-drive technologie in industriële kleinschalige productie. Projectmanager Christian Gonschor introduceert het onderwerp koolstofvezel versterkt plastic (CFK) in het HP4 RACE team. En hij houdt er pas over op totdat iedereen overtuigd is van het feit dat het frame en de velgen industrieel volledig van koolstof gemaakt kunnen worden. In mei 2017 begint de productie van de HP4 RACE in de fabriek van BMW Motorrad in Berlijn. Drie monteurs zijn speciaal aangewezen om de machines te monteren. Ze zijn hooggekwalificeerd en zeer gemotiveerd. Het tijdspad is een uitdaging - zoals al het andere wat de HP4 RACE betreft. Het onmogelijke mogelijk maken; dat is het karakter van de machine en tegelijkertijd zijn grote taak.

+ Lees verder

Maar de echte uitdaging is niet 's werelds eerste serieproductie van een motorfiets met een volledig carbon frame en velgen. De effecten van de innovatieve en tot nu toe unieke implementatie zijn veel verbazingwekkender. Ze worden al te duidelijk op het circuit. De HP4 RACE reageert goedmoedig en tegelijkertijd messcherp en geeft meteen feedback vanaf de eerste ronde. "De machine beheerst je niet, maar omgekeerd, het is een superbike voor iedereen, of ze nu pro of amateur zijn", zegt productmanager Josef Mächler over de 146 kilo wegende motorfiets. Voor hem heeft de HP4 RACE alle kenmerken van een standaardfiets zoals rijdbaarheid en veiligheid, maar hij maakt geen compromissen. "Uit de combinatie van de afzonderlijke componenten is iets groots voortgekomen", stelt Christian Gonschor. Hij ziet de HP4 RACE als een baken met een ongelooflijke uitstraling. Een baken gemaakt van carbon.

+ Lees verder

4-CIlINDER 4-TAKT lijnmotor

158
kW (215 pk) bij 13.900 t/min (max. toerental 14.500 t/min)
999
ccm inhoud
120
Nm / koppel
14.500
max. t/min
Water-/oliegekoelde 4-cilinder 4-takt lijnmotor

Een revolutie in voertuigtechnologie.

Een revolutie in voertuigtechnologie.

De HP4 RACE is de eerste in serie geproduceerde motorfiets ter wereld met een volledig carbon frame en velgen. De motorfiets wordt met de hand gemaakt in een beperkte oplage door onze specialisten in de BMW Motorrad fabriek in Berlijn. Elke individuele machine belichaamt de passie voor motorfietsen en schrijft geschiedenis.

+ Lees verder

Een kijkje in de fabriek.

Een kijkje in de fabriek.

Kan een motorfietsfabrikant in slechts 14 maanden de productie van een racemotor opzetten? Absoluut. Het combineren van de werelden van prestaties en productie vereist grensoverschreidende maatregelen. De werkplaats in de BMW Motorrad fabriek in Berlijn begint een race tegen de klok.

+ Lees verder

Testrit op het Isle of Man.

Testrit op het Isle of Man.

Een spectaculaire test op het Isle of Man: Peter Hickman rijdt op de HP4 RACE op wat misschien wel het zwaarste circuit ter wereld is. Met de innovatieve motorfiets brengt hij de toekomst naar een circuit wat doordrenkt is van traditie. Een testrit op het scherp van de snede.

+ Lees verder

High performance voor jou

HP Parts.

Maximale prestaties voor jouw motorfiets.

ONTDEK MEER

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner