Brekende wielen.

Robert Gull en de S 1000 XR op een speciale missie.

Een met sneeuw bedekt landschap, bevroren meren – als je goed kijkt, kun je je eigen adem zien bevriezen. Lapland toont zich van zijn koudste, maar ook mooiste kant. Maar vandaag is er iets anders: want niet alleen het gehuil van de wolven is te horen – maar ook de motor van de S 1000 XR. Tegen deze winterse achtergrond begint Robert Gull aan een unieke onderneming: gemalen ijs gemaakt met motorfietsen

In de buurt van de provincie Kilpisjärvi ziet het nagenoeg verlaten landschap eruit als iets uit een sprookje. Lagen ijs van meerdere meters diep op de meren en sneeuw zo ver het oog reikt. Bij min tien graden bevriest je adem niet alleen door de kou in deze ijzige afgrond. Want bij schemerlicht ontstaat een adembenemende achtergrond – en daarbij zijn helemaal geen kunstmatige gadgets nodig. Het prachtige noorderlicht danst op het ritme van het krakende ijs in de donkere nacht. Hier ontmoet de ijskoude lucht de motor van de S 1000 XR.

+ Lees verder
Als mijn motor en ik aan de startlijn moeten staan, zorgt mijn vader dat we klaar zijn. “

Robert Gull

Ijzige koude ontmoet een hete motor.

Ijzige koude ontmoet een hete motor.

Sneeuw, ijs en motorfietsen – Robert Gull kan zich nauwelijks iets beters voorstellen. De wereldkampioen snelste wheelie op het ijs is naar Lapland gekomen voor een nieuwe uitdaging: gemalen ijs gemaakt door een motorfiets. Robert vond de 19 uur durende autorit voor dit project helemaal geen probleem. De rit was zelfs welkom, want hij kan nu thuis niet op het gebruikelijke meer trainen. De laag ijs is niet dik genoeg. Zelfs als motorritten worden geannuleerd, is Roberts vader er altijd om zijn zoon te steunen. En hun gemalen ijs-project is geen uitzondering.

+ Lees verder

Ze hebben allebei 40 uur doorgebracht in de werkplaats hier. De 500 speciaal gemaakte scherpe punten zijn zorgvuldig gemonteerd op de motorfietsbanden. Robert helpen om het bevroren meer veilig over te steken is niet hun enige verdienste – ze hebben vandaag nog een veel grotere taak. Dus heeft Robert zijn hele team meegenomen op de reis naar Klipisjärvi. "Ik heb een fantastisch team – want ze zijn mijn familie." Zijn moeder is erbij voor emotionele steun en helpt Robert bij al zijn ondernemingen. Anders Gull, zijn vader, is zijn eigen persoonlijke motormonteur. Samen werken Robert en zijn vader bijna elk weekend aan hun motorfietsen. "Als mijn motor en ik aan de startlijn moeten staan, zorgt mijn vader dat we klaar zijn."

+ Lees verder

Ijzige pitstop.

Ijzige pitstop.

Als men aan gemalen ijs denkt, denkt men meestal aan een koude cocktail. Maar wat is een cocktail zonder de sfeer van een bar? Bij tien graden onder nul zijn metersdikke ijslagen niet moeilijk te vinden. En het beste is: ze zijn niet alleen in hun natuurlijke vorm indrukwekkend. Met een kettingzaag versneden en opgestapeld: een ijsbar in het midden van het verlaten landschap van Lapland maakt de filmachtergrond compleet. Dit is niet alleen waar Roberts missie zal eindigen. De climax van de film zal hier plaatsvinden.

+ Lees verder
Het verleden is een eindeloze bron van inspiratie en creatie, die een beetje elegantie naar de wereld van vandaag brengt. “

Sébastien Chirpaz

Missie vermaalbaar.

Missie vermaalbaar.

"Ik las het script en dacht: wat een geschift maar briljant idee!" Voordat Robert zijn vizier naar beneden schuift en diep inademt, denkt hij goed na. Hebben hij en zijn S 1000 XR alles wat nodig is om gemalen ijs te maken? Klaar voor de start. Robert heeft niet alleen het schitterende noorderlicht in zijn vizier. Deze keer wacht een speciale highlight aan de finish: de ijsbar. De unieke achtergrond en de kristalheldere cocktailbar worden gevierd met een schitterende finale vanavond: gemalen ijs gemaakt door motorfietsen.

+ Lees verder

Nu kan Robert laten zien hoeveel finesse hij heeft op zijn motorfiets – de uitdaging is het vullen van twee cocktailglazen met gemalen ijs. Zijn enige hulpmiddel zijn de scherpe punten op het achterwiel van de S 1000 XR. Het geheim van zijn succes: de juiste hoek. Want dat is de enige manier om gemalen ijs precies in de glazen te mikken. De ogen van het hele team zijn vol spanning gericht op Robert. Kunnen ze over slechts enkele seconden genieten van de cocktail met gemalen ijs gemaakt door een motorfiets?

+ Lees verder

Voor de tweede keer doorbreekt Robert de stilte van het idyllische landschap. Motor aan. Vol gas. Motor uit. Een snelle, gespannen blik over zijn schouder: het is hem gelukt. De cocktailglazen zijn gevuld met gemalen ijs. Na deze adrenalinerush is een ijskoude biercocktail precies wat hij nodig heeft, ondanks de vrieskou. De glazen gevuld met gemalen ijs worden gemengd met bier uit Beieren aan de ijsbar. Het bier is uiteraard alcoholvrij, trouw aan Roberts filosofie: "Drinken en rijden – alleen alcoholvrij." En hiermee sluiten we af, fijne kerst en proost!

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner