Motorrijden verandert je perspectief.

Fhatuwani's perspectieven.

Zijn moeder noemt hem Fhatuwani. Maar zijn vrienden noemen hem Steaz. Hij is fotograaf, filmmaker en art director. Geboren in Soweto, groeide hij op samen met zijn tweelingbroer Rendani Mukheli. Zijn project "I See A Different You" probeert het negatieve beeld van Afrika door middel van design, kunst en fotografie te veranderen. Hij gaat op weg met zijn motorfiets - altijd op zoek naar het juiste onderwerp. In dit interview vertelt hij ons over zijn liefde voor motorrijden en wat avontuur voor hem betekent.

Het is voor mij belangrijk om nieuwe ervaringen te hebben. Ze maken mij tot wie ik ben. “

Fhatuwani Mukheli

Interview

Vind jouw wildernis

Denk je eens in, je komt 's ochtends thuis van een rondje hardlopen en buiten jouw deur staat een G 310 GS met jouw naam erop, met de uitdaging "Vind jouw wildernis" erop. Dat is exact wat er gebeurde met Fhatuwani. Verrast accepteert hij de uitdaging en wordt onderdeel van het Everyday Adventure Project. Hij gaat met zijn broer en vriend zijn eigen Everyday Adventure aan. Ze rijden op hun motorfietsen naar het strand en hebben samen een goede tijd. Vervolgens rijden ze naar een afgelegen natuurlijke plas in de wildernis - de perfecte plaats om op motoren te rijden. Nadat ze een paar clips in het koele water hebben geschoten, gaan ze op weg om een nog niet ontdekte plaats te zoeken om te kamperen. Ze vinden een plaats hoog boven de stad, onder de prachtige sterrennacht van Zuid-Afrika. hun Everyday Adventure is een succes en Fhatuwani heeft een nieuw verhaal en een nieuw perspectief om te delen.

+ Lees verder

Van 9 tot 5

Fhatuwani is een art director, tenminste dat doet hij normaal gesproken van 9 tot 5. Daarna gaat hij zijn eigen creatieve ruimte binnen om aan nieuwe projecten te werken. Zijn persoonlijke missie is om kunst meer relevant te maken. Hij ontwerpt illustraties die het perspectief van mensen en het perspectief op dingen verandert. Zijn tekeningen ademen leven in het doek en zijn schilderwerk geeft kleur aan een lege ziel. 

+ Lees verder

I See A Different You

Dat is de naam van zijn project, dat probeert om het negatieve beeld van Afrika te veranderen naar een positief beeld door middel van design en kunst.

Het begon allemaal met vier creatievelingen geboren in Soweto, die de mensen wilden laten zien waar hun thuisland werkelijk om draait, niet wat de buitenwereld ervan laat zien. Zij presenteerden hun perspectieven in een fotoblog.

De beweging verspreidde zich van Zuid-Afrika over heel Afrika. Toen het collectief begon te reizen, kwamen zij erachter dat vooroordelen en misverstanden over het hele continent en de wereld bestaan.  

De vier mannen gebruikten hun creativiteit, verbeelding en ervaring met media om een creatiever en positiever Afrika te laten zien – hun Afrika: I See A Different You.

+ Lees verder
Als ik op mijn motor zit, lijkt de wereld grenzeloos en het voelt alsof ik direct deel uitmaak van het avontuur. “

Fhatuwani Mukheli

OUT OF THE BOX EN OP DE MOTOR

Motorrijden betekende lang helemaal niets voor Fhatuwani, totdat een vriend van hem vroeg om het een keer te proberen. Zodra hij op de motor reed, dacht hij "Ik wil een motor!" De mogelijkheid om overal heen te gaan, gewoon te vertrekken en overal te stoppen waar hij maar wil, heeft een geheel nieuwe wereld met onderwerpen geopend voor de fotograaf. Hij kan niet alleen sneller reageren, hij heeft ook nieuwe perspectieven gekregen en een ander beeld van dingen gekregen, omdat hij niet opgesloten zit in een auto. Voor Fhatuwani betekent motorrijden vrijheid met vele dimensies en het gevoel van avontuur zodra de motor start.

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner