GS Trophy Review

Een review van de laatste GS Trophy's.

Avontuur, vreemde culturen, nieuwe vriendschappen, grind, zand en stof maken van BMW Motorrad's Internationale GS Trophy een unieke Enduro-wedstrijd. Internationale teams nemen het tegen elkaar op in intensieve dagelijkse etappes en bij vele speciale uitdagingen.

GS Trophy 2018

Tijdens de International GS Trophy 2018 in Mongolië namen de motorrijders acht dagen lang elke uitdaging aan, hoe ongemakkelijk ook: 18 teams uit 21 landen kwalificeerden zich voor de zesde editie van het motoravontuur en reden 2400 kilometer over grind, zand en stenen. Hier kun je lezen welke onvergetelijk momenten de deelnemers beleefd hebben en welke vriendschappen ze hebben gesloten.

+ Lees verder

GS Trophy 2016

De vijfde Internationale GS Trophy was alweer een succes. 19 internationale teams gingen een intimiderende reeks uitdagingen in de hete en stoffige Gouden Driehoek-regio van Thailand aan. Onder de rijders: het eerste internationale vrouwenteam. 57 gelukkige finalisten worstelden zich door 1400 kilometer tropisch regenwoud en ruw bergachtig terrein. Ze leerden er over vreemde culturen en sloten nieuwe vriendschappen. Na een week onvergetelijke uitdagingen werd er een winnaar uitgeroepen: Team Zuid-Afrika. Team Duitsland en Team UK behaalden samen de tweede plaats. Maar als je naar de gezichten van de finalisten, helpers, marshals, fotografen, filmmakers en bloggers op de Internationale GS Trophy kijkt, is een ding duidelijk: iedereen is hier een beetje de winnaar. 

+ Lees verder

GS Trophy 2014

De vierde editie van de internationale BMW Motorrad GS Trophy vond voor het eerst plaats in het noordelijk halfrond - met veel succes. Canada was de spectaculaire locatie met meer teams en meer rijders dan ooit tevoren.
16 teams uit 18 landen namen het tegen elkaar op in de Rocky Mountains. Als je er het organisatie- en logistiekteam aan toevoegt, waren er meer dan 120 mensen betrokken bij dit motorfietsevenement, waarvoor meer dan 2300 kilometer werd afgelegd in de Canadese provincies Alberta en British Columbia.
Uiteindelijk was het winnende team het Team Midden- en Oost-Europa, op de voet gevolgd door Zuid-Afrika en Frankrijk. Maar ook alle andere deelnemers voelden zich een beetje winnaar - alleen al omdat ze hadden deelgenomen. 

+ Lees verder

GS Trophy 2012

Zuid-Amerika is de ideale locatie voor de derde internationale BMW Motorrad GS Trophy. 15 teams uit 32 landen namen deel aan de challenge in Argentinië en Chili en aan de zevendaagse Enduro challenge.
Na 2000 kilometer gevarieerde parcours en vele speciale uitdagingen, werd het team uit Duitsland uitgeroepen tot de winnaar van deze unieke wedstrijd. Gevolgd door de teams uit Frankrijk en Italië.
Maar bij de GS Trophy is iedereen de winnaar. Alle deelnemers waren blij deelgenomen te hebben aan de tocht door Patagonië en dit avontuur samen te hebben beleefd - een fantastisch avontuur dat alle verwachtingen overtrof. 

+ Lees verder

GS Trophy 2010

De tweede internationale BMW Motorrad GS Trophy vond plaats in Zuid-Afrika. Een uniek evenement om de 30e verjaardag van de BMW GS te vieren. Want Zuid-Afrika is zonder twijfel een van de beste regio's ter wereld voor een rit met een BMW GS-motorfiets.
10 teams uit 13 landen streden om de overwinning op een parcours van ca. 2000 kilometer door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. De deelnemers moesten daarbij verschillende speciale opdrachten uitvoeren. Daaronder vermoeiende rivierkruisingen, zware ritten door de jungle en lange en diepe modderige passages.
Uiteindelijk werd Team UK de winnaar. Team Zuid-Afrika behaalde de tweede plaats en Team Nordic werd derde. 

+ Lees verder

International GS Trophy 2020.

Beleef een puur offroad-avontuur.

Lees verder

Geschikte motorfietsen.

spinner