GS Trophy 2010.

Door Zuid-Afrika op 7 dagen.

10 teams uit 13 landen streden om de overwinning op een parcours van ca. 2000 kilometer door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. De deelnemers moesten daarbij verschillende speciale opdrachten uitvoeren. Daaronder vermoeiende rivierkruisingen, zware ritten door de jungle en lange en diepe modderige passages. 

Highlightvideo 2010

De BMW Motorrad GS Trophy 2010 is voorbij en ondanks hele zware uitdagingen op de laatste dag is Team UK de winnaar geworden. Het won van Team Zuid-Afrika, en Team Nordic werd derde. 

+ Lees verder

Op de laatste dag was er een speciale rijtest op het Country Trax-domein (met een BMW R 1200 GS), gevolgd door een terugreis van 300 km naar Johannesburg, waar later de resultaten van de laatste fotowedstrijd werden aangekondigd – allemaal op een warme, zonnige dag met temperaturen van rond de 30ºC. Bij de rijtest waren er stukken met een wip, boomstammen en metalen balken. Team Zuid-Afrika won overtuigend, en Team Nordic behaalde ook meer punten dan Team UK voor de tweede plaats. Hierdoor werd de puntentabel omgekeerd, waardoor Team Zuid-Afrika aan kop kwam te staan toen alleen nog de resultaten van de fotowedstrijd moesten worden bepaald. 

+ Lees verder

De fotowedstrijd was een groot succes en bij deze derde en laatste ronde werden er meer dan 10.000 stemmen uitgebracht. Team Canada won met bijna een derde van de stemmen, maar Team UK werd tweede en Team Nordic versloeg Team Zuid-Afrika voor de derde plaats.

En zo behaalde Team UK opnieuw voorsprong met scores van 152 tegen 151 – een voorsprong die het al vanaf de derde dag had – en nam het de GS Trophy-titel mee naar huis. Team Nordic was derde, slechts twee punten achter Zuid-Afrika.

Alastair Allan van Team UK gaf het volgende commentaar op de uitstekende prestaties van zijn team: "Wat kan ik zeggen? We hebben het klaargespeeld. Een geweldig gevoel, heel veel plezier. Zoals een goede vriend van me zei, het was wel maar één punt, maar gewonnen is gewonnen, en zo is het. Het was een fantastische tijd. We waren een geweldig team, we konden het allemaal uitstekend met elkaar vinden en daardoor was het een schitterend evenement om deel van uit te maken. En ik denk dat het feit dat de teamleden het zo goed met elkaar konden vinden een rol speelde in het uitstekende resultaat dat we behaalden.” 

+ Lees verder

Tomm Wolf, co-organisator GS Trophy: "Iedereen is thuis, staat op zijn eigen twee benen met een glimlach op zijn gezicht – ik ben superblij. Het moeilijkste was voor mij het midden van de week, toen we de grens met Mozambique overstaken en dan de Indische Oceaan bereikten. Ik was zo blij daar aangekomen te zijn ¬– we hadden die dag 'Missie Ponta' genoemd – en daarna was het moeilijkste voorbij. Nu kijken we uit naar 2012. Mensen hebben ons gevraagd of we het beter kunnen doen. Ik denk van wel. Kun je je een ontbijt in Machu Pichu of kanovaren op het Titicacameer voorstellen? Ik denk dat we mooie plekjes kunnen vinden." 

+ Lees verder
De hele week was fantastisch. Het belangrijkste is niet winnen, maar nieuwe dingen ontdekken, en elkaar helpen. “

Johannes de Cuitiis, Team Alps

spinner