Leven om te rijden.

Rijden om te leven.

Mogen wij u voorstellen: Inga Birna Erlingsdóttir, vandaag de enige vrouwelijke politieagent op een motorfiets in IJsland. Motorfietsen zijn Inga's grote passie. Voor haar werk rijdt ze de hele dag lang, elke dag. In haar vrije tijd ruilt ze haar poilitiemotorfiets in voor een BMW GS.

Vastbesloten om succesvol te zijn

Het is niet makkelijk een vrouw te zijn in een mannenwereld, maar Inga Birna Erlingsdóttir heeft zich daardoor nooit laten afschrikken. Toen ze op de politieschool begon in IJsland, besliste ze om lid te worden van de motorfietspolitie. Ze wist hoe moeilijk het was om aanvaard te worden door de motorfietspolitie, maar dat maakte de brunette met ijzig blauwe ogen alleen maar vastberadener om haar droombaan op twee wielen te pakken te krijgen.

 "Het was fantastisch toen ik eindelijk de kans kreeg om mezelf te bewijzen", zegt de 38-jarige uit Mosfellsbær. "Na een lange trainingsperiode en nadat ik het respect gewonnen had van mijn collega's, begon ik mijn politiedienst op een motorfiets in mei 2015. Als mensen mijn lange vlecht uit mijn helm zien hangen, moeten ze altijd twee keer kijken - ze verwachten helemaal geen vrouwelijke politieagenten op een motorfiets!"

+ Lees verder

Als het werk klaar is, is het tijd voor plezier.

Als het werk klaar is, is het tijd voor plezier.

 

Met een motorfiets rijden is altijd al erg belangrijk geweest in Inga's leven. Als ze niet aan het werk is en in de straten van Reykjavik patrouilleert, maakt ze off road uitstapjes met haar eigen BMW F 650 GS. Ze wilde altijd al een motorfiets van BMW, maar toen ze er 8 jaar geleden naar op zoek ging, was het niet mogelijk om er een te kopen in IJsland.

 

+ Lees verder

 

"Ik besloot om een GS te importeren uit Denemarken omdat ik er in IJsland geen kon vinden. Ik organiseerde het transport, haalde de machine op in de haven en reed ermee naar huis. Dat was het begin van een echte passie voor het merk. Ik weet zeker dat ik de eerste vrouw was met een GS in IJsland."

 

+ Lees verder
Deelnemen aan de kwalificatieronde gaf me een doel en een missie - meer vrouwen in IJsland aanmoedigen om met een motorfiets te rijden. “

Inga Birna Erlingsdóttir

Overwinning binnen handbereik

Toen Inga hoorde dat BMW Motorrad van plan was om een vrouwenteam op te richten voor de internationale GS Trophy, wist ze onmiddellijk dat ze deel wilde uitmaken van dit spannende initiatief. "Ik dacht echt niet dat ze mij zouden selecteren. Ik stuurde mijn videopost in, en op mijn verjaardag kreeg ik een e-mail met de mededeling dat ik geselecteerd was voor de pre-selectieronde. Ik was door het dolle heen." Een paar weken laten vloog Inga naar Zuid-Afrika, waar ze de 9 andere vrouwelijke GS-rijders ontmoette die waren geselecteerd uit een totaal van 120 motorrijdsters.

Samen streden ze om de kans om hun land (en geslacht) te vertegenwoordigen op de internationale GS Trophy, het bekendste off road motorfietsrace-evenement voor klanten ter wereld. "Bij de eerste bijeenkomst besefte ik al dat het een heel speciale groep vrouwen was, omdat elk van hen de kans had gekregen om deel te nemen aan de kwalificatieronde. Ik persoonlijk beschouwde het niet als een competitie omdat ik gewoon zo blij was om voor het eerst te kunnen deelnemen aan een race met andere vrouwen!" 

 

+ Lees verder

Na een reeks intensieve kwalificatierondes gedurende drie dagen in het Country Trax Enduro Park, eindigde Inga vijfde en werd ze dus niet geplaatst voor het vrouwenteam. Maar nadat het eerste gevoel van teleurstelling was verdwenen, begon ze na te denken over de ongelooflijke ervaring die ze samen hadden gehad, de unieke sfeer en kameraadschap die ze had ervaren in deze globale gemeenschap van vrouwelijke rijders.

+ Lees verder

 

"Deelnemen aan de kwalificatieronde gaf me een doel en een missie - meer vrouwen in IJsland aanmoedigen om met een motorfiets te rijden", zegt Inga enthousiast. "Ik organiseerde een bijeenkomst met alle vrouwen thuis die interesse hebben in off road-rijden. We reden naar een plaats waar we samen konden trainen. Niet iedereen had een GS van BMW, maar de mogelijkheden van deze motorfiets vonden we allemaal erg boeiend. En ik ontdekte dat ik een passie heb voor lesgeven. Het rijden met een GS heeft mijn leven ongelooflijk veranderd."

 

+ Lees verder

Het einde van de afzondering.

Inga heeft nog steeds contact met de GS-vrouwen die deelnamen aan de kwalificatieronde in Zuid-Afrika en ontmoette de 4 winnaars in juli bij de BMW Motorrad Days in Duitsland. "Een deel zijn van de gemeenschap van BMW Motorrad is voor mij een droom die uitkomt.

Dankzij de motorfiets waarmee ik rijd, heb ik nu overal ter wereld vrienden. Als je deze mensen ontmoet, is het alsof je een familielid ontmoet – iedereen deelt dezelfde passie en iedereen is gemotiveerd om te zorgen dat de GS-spirit levend blijft."

+ Lees verder

Eilandleven

Naast het rijden met een motorfiets is Inga ook een getalenteerde artiest en alleenstaande moeder van een 16-jarige competitieve gymnast. Haar grote droom is een wereldreis maken op haar motorfiets en haar zoon meenemen op deze reis. Tot dan wil ze reclame maken voor IJsland als een bestemming voor avontuurlijke vakanties.

+ Lees verder

 "Er zijn niet veel betere bestemmingen voor motorrijders dan IJsland, en de reden waarom ik een GS heb is dat ik er overal waar ik wil mee naartoe kan. Ik hou van de highlands en de bergen met hun adembenemende kleuren en landschappen. Het land is ideaal voor avontuurlijke reizen met een motorfiets, vooral met reisagentschappen zoals Biking Viking, die al vanaf het begin GS BMW's in hun vloot hebben."

+ Lees verder

Na zelf de voordelen te hebben ervaren van training, kameraadschap en reizen, is Inga vastbesloten om haar kennis te delen met anderen en hen te helpen om betere rijders te worden. Haar plannen voor de toekomst zijn onder andere om rij-instructrice te worden zodat ze anderen kan helpen om het plezier van motorrijden te ontdekken. "Ik beschouw het als mijn plicht om van mijn leven een groot avontuur te maken.

Tijdens de lange wintermaanden in IJsland ben ik altijd ongelukkig omdat ik in een politie-auto moet zitten, en ik geniet er zo van als ik in de lente weer mijn motorfietshelm kan opzetten. Als ik op een motorfiets zit, wil ik dat plezier gewoon delen met anderen. Daarom gaat het uiteindelijk toch bij motorrijden - je passie delen met alle anderen?"

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner