#Rideandshare – en win.

Social Media superfan op de BMW Motorrad Days.

De BMW Motorrad Days trokken motorfans van over de hele wereld naar Garmisch-Partenkirchen. Twee van hen reisden helemaal vanuit British Columbia in Canada. Als winnaars van de social media-campagne #Rideandshare wonnen zij een onbetaalbare ervaring.

Naomi Tweddle en Alberto Lara Medieta zijn in de social media-wereld beter bekend als MotoLara. De motoravonturen van het koppel zijn een grote hit op Facebook, Instagram en Twitter, maar ook op hun website. Dit is hoe BMW Motorrad MotoLara ontdekte tijdens een zoektocht naar een social media superfan. BMW Motorrad nodigde hen en andere bikers uit om hun ervaringen te delen in een wedstrijd met de tag #Rideandshare. De winnaar was degene die in staat was om zijn/haar community enthousiast te maken en te motiveren om te reageren en degene met de meeste likes en shares.

De campagne groeide snel onder de deelnemers, die direct de vruchten plukten van al hun harde werk: samen kregen zij in zeven weken tijd meer dan 100.000 nieuwe fans. MotoLara had aan het begin van #Rideandshare 8.595 volgers op Instagram. Aan het einde van de campagne hadden zij 15.500 volgers. MotoLara deelde tijdens deze periode 67 foto's, elke keer getagd met #Rideandshare. Ze kregen 62.215 likes. Deze posts alleen al bereikten meer dan een miljoen mensen. Reden genoeg om MotoLara uit te roepen tot de uiteindelijke winnaar.
+ Lees verder

Vrienden vinden via foto's en tekst

De foto's die MotoLara tijdens de campagne plaatste waren fascinerende beelden van hun reizen in de afgelopen paar jaar. Ook al is #Rideandshare afgelopen, het aantal volgers stijgt nog steeds. "Mensen van over de hele wereld schrijven ons; vanuit Australië, Europa en Zuid-Amerika. Ze stellen vragen, liken onze posts, reageren en nodigen ons uit om ze te bezoeken." Naomi en Alberto zijn enthousiast over het feit dat hun foto's en teksten ze in contact brengen met zoveel mensen. "Wij genieten van de uitwisseling en zijn blij met de feedback en volgen graag de reizen van anderen. Ik vind Instagram erg fijn en wordt graag geïnspireerd door de tips van collega-avonturiers", zegt Naomi.

+ Lees verder

"Ik hou van fotografie en vind Instagram een inspiratie voor mijn eigen werk", zegt Alberto. "Social media moedigen mij aan om nog beter mijn best te doen, nieuwe plaatsen te bezoeken en nieuwe dingen te proberen. Wij krijgen ideeën voor onze eigen reizen en worden vervolgens zelf trendsetters." Als Peruaan betrok Alberto ook zijn Spaanssprekende community bij het thema #Rideandshare. Het bereik van MotoLara op social media reikt echter verder. "Een paar jaar terug volgde een koppel uit Nieuw Zeeland onze avontuurlijke reis. Later vertrokken zij zelf voor een nog langere reis. Een van hun absolute wensen was een overnachting bij ons in Canada. En dus reisden ze van Alaska naar ons toe. We lieten ze ons huis zien en hadden een paar fantastische dagen met ze. Het was alsof we elkaar al jaren kenden."

+ Lees verder
Mensen van over de hele wereld schrijven ons; vanuit Australië, Europa en Zuid-Amerika. Ze stellen vragen, liken onze posts, reageren en nodigen ons uit om ze te bezoeken. “

Naomi Tweddle

De ervaring van de BMW Motorrad Days.

Naomi en Alberto werden voor hun succes met #Rideandshare uitgenodigd voor de BMW Motorrad Days 2016. Ook hier maakten zij hun community, BMW-fans en gelijkgestemde avonturiers enthousiast. Hiernaast was er nog voldoende tijd om concrete inspiratie te bieden voor de nieuwste uitrusting voor wereldreizen.
Voordat de reis naar de BMW Motorrad Days begon, vroeg Alberto BMW Motorrad of ze de mogelijkheid konden krijgen om hun tijd in Europa te gebruiken om nog meer social media materiaal te verzamelen door met hun motorfietsen naar Garmisch-Partenkirchen te rijden en een paar dagen in de indrukwekkende bergomgeving door te brengen na de BMW Motorrad Days, en mogelijk zelfs een omweg te nemen door het aangrenzende Oostenrijk of het vlakbij gelegen Italië.
+ Lees verder

"Onze contactpersoon bij BMW Motorrad had hier niets op tegen. Wij kregen zelfs twee huurmotoren", vertelt Alberto ons met veel enthousiasme. De ochtend na het opwarmfeest in het BMW-museum in München stonden er twee R 1200 GS op MotoLara te wachten. "Het feest was geweldig", zegt Naomi. "We vierden het met duizenden mensen. Af en toe namen we een kijkje in het BMW-museum. Toen we terugkeerden naar het feest regende het. Maar niemand leek dit te merken; iedereen genoot en bleef dansen."

+ Lees verder
De weg naar de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen was een andere ervaring voor het koppel: pittoreske straten, goede wegen en attente weggebruikers. "De motorrijders respecteren andere bestuurders hier en hetzelfde geldt omgekeerd. Je ziet dat veel motorrijders goede veiligheidsuitrusting dragen, alsof ze willen zeggen: motorrijden is geweldig en wij doen alles om ervoor te zorgen dat motorrijders ook verantwoordelijk zijn", legt Naomi uit.
Het was duidelijk van hun gezichten af te lezen dat het koppel genoot van de BMW Motorrad Days. "Wij hadden direct na onze aankomst zoveel plezier - en dit bleef tijdens het hele weekend", zegt Naomi. "Het evenement was enorm. De vele motorrijders, mensen en het programma - het past allemaal perfect bij elkaar. Overal muziek, eten en tentoonstellingen. Het was zo gaaf, vooral de motodrome en de GS Trophy-tent."
+ Lees verder

Ontdek MotoLara.

Direct na de BMW Motorrad Days vertrokken Lara en Alberto op een driedaagse excursie, met routes door de Dolomieten, door het noordoosten van Italië en langs de hoge Alpenweg van de Großglockner. Je kunt al hun impressies vinden onder de hashtag #Rideandshare op hun website en op de social media platformen Instagram, YouTube en Facebook.
+ Lees verder
Ga naar de website external-link-arrow-slim

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner