Volledig in zijn element.

Sterling Taylor zoekt graag zijn eigen grenzen op.

Terwijl hij een weg naar boven zoekt, vindt hij een punt om met zijn tenen op te steunen en grijpt hij een uitstekende rots met zijn handen vast: Sterling Taylor is een klimmer en laat zich niet afschrikken door zijn hoogtevrees. Hij houdt van uitdagingen - en van zijn motorfiets.

Motorrijden en klimmen zijn vergelijkbaar. Beide laten je in je element zijn. “

Sterling Taylor

Obstakels overwinnen.

Obstakels overwinnen.

Sterling geniet van twee dingen het meest: rotsklimmen en rijden op zijn F 850 GS. "Ik verlaat mijn comfortzone wanneer ik klim, op die manier leer ik meer", zegt hij. "Ik denk dat het belangrijk is voor mensen om in de natuur te zijn, om deze te ontdekken en om soms dingen te laten gebeuren". Motorrijden is vergelijkbaar. Het leert hem veel over het leven - elke dag opnieuw.

+ Lees verder

Ervaringen zijn het doel.

Ervaringen zijn het doel.

Het klinkt misschien raar, maar Sterling moet zijn hoogtevrees overwinnen als hij klimt. De angst is er nog steeds, zelfs na jaren klimmen. "Ik vind het eigenlijk een positief iets, omdat ik het gevoel heb dat ik leef". Een rotswand van 600 meter hoog is geen obstakel voor hem. "Je groeit als persoon wanneer je jezelf uitdaagt". Zijn doel is meer dan alleen de top te bereiken, het gaat om de ervaringen die hij onderweg heeft. Voor Sterling is de top een extra beloning.

+ Lees verder
Motorrijden leert je veel over het leven. Ik heb het gevoel dat er een sterke filosofie achter zit. Een persoonlijke filosofie die dagelijks op de motorfiets wordt aangeleerd. Van locatie naar locatie. Van avontuur naar avontuur. “

Sterling Taylor

185
lengte (in cm)
30
leeftijd
21
motorervaring (in jaren)
30.000
record afstand in een jaar (in mijlen)
Het leuke van klimmen is dat je naar buiten gaat en voldoening vindt op de rotswand en je tijdens het proces jezelf leert kennen. “

Sterling Taylor

Sterling daagt zichzelf uit.

Sterling daagt zichzelf uit.

Klimmen vereist veel van Sterling. De constante training is vooral een mentale uitdaging. Hoe moeilijker het wordt, hoe groter de belasting van zijn lichaam. Sterling moet zich goed voorbereiden op lange klimtochten. Hij beklimt bijna elke dag rotswanden om zijn vaardigheden te verbeteren. Hij daagt zichzelf uit, oefent harder en harder en zoekt zijn grenzen op. "Wat er daarna gebeurt, is echt verrassend: een jaar later beklim je een rots waarvan je niet had gedacht dat je het ooit zou lukken".

+ Lees verder

In de vrije natuur.

In de vrije natuur.

Als Sterling 's ochtends wakker wordt, herinnert hij zichzelf aan wat hem motiveert. "Er valt nog veel te leren en er zijn veel nieuwe dingen om uit te proberen". Dat is zijn motto. Zijn doel is om te ontsnappen aan het alledaagse en de sleur. Hij wil de dingen anders ervaren en zoekt dat speciale opwindende gevoel zo vaak mogelijk. Klimmen en motorrijden zijn de perfecte uitlaatklep voor hem. Hij heeft ooit een heel jaar op zijn motorfiets gereisd. "Ik reed door 47 staten en heb nooit een nacht in een motel doorgebracht, ik sliep altijd naast mijn motorfiets, soms zelfs in de regen".

+ Lees verder

Een allround motorfiets.

Sterling groeide op in Texas en begon op zijn negende met motorrijden. Zijn vrienden hadden ook motorfietsen. In het weekend ontmoette hij zijn vrienden om op het platteland met elkaar te racen. Toen hij 15 was, reed hij zijn motorfiets in puin. Sterling's moeder pakte zijn motorfiets af, maar hij bleef zijn vrienden ontmoeten. "Mijn moeder wist het niet, maar ik racete nog steeds". We reden op dat moment op dirtbikes. Tegenwoordig gaat zijn voorkeur uit naar motorfietsen waarmee hij zowel op het asfalt als ernaast kan rijden. "Zoals de F 850 GS. Dit is handig voor mij, vooral als ik voor mijn werk naar een andere stad moet rijden. Het is ook goed voor het verbreden van mijn horizon, bijvoorbeeld als ik met mijn vrienden op avontuur wil gaan en iets geks wil doen".

+ Lees verder

EEN ANDER AVONTUUR

Isaac Johnston

Ik jaag op avontuur.

Nieuwsgierigheid en enthousiasme zijn de drijfveren van Isaac Johnston.

Lees verder

Geschikte motorfietsen.

Isaac Johnston
spinner