Routebeschrijving & accommodatie.

Aankomst, hotels, kampeerplaats: hier kun je alle informatie vinden over de aankomst en accommodatie op de BMW Motorrad Days, evenals de meest fascinerende routes vanuit het noorden, zuiden, oosten en westen. Zelfs op locatie is een tocht door het alpine landschap van Garmisch-Partenkirchen, met zijn prachtige bergpanorama, vanzelfsprekend een onderdeel van het weekendprogramma. Wij hebben hier de beste routes voor je samengesteld. Je kunt ze vastleggen met de app REVER en ze delen met je community.    

ACCOMMODATIE

Of het nu om het Vierschansentoernooi gaat of het wereldkampioenschap skiën - Garmisch-Partenkirchen is klaar voor grote evenementen en biedt voldoende ruimte voor motorfans van over de hele wereld. Om er echter voor te zorgen dat de planning van je accommodatie soepel verloopt, helpt het VVV-kantoor van Garmisch-Partenkirchen je graag verder. Het "Reserveringsteam" helpt je graag bij je accommodatiewensen en leggen de basis voor een perfect weekend op de BMW Motorrad Days. Incidenteel: er gaan verschillende bussen naar de hotels in de omgeving.

BMW Motorrad Days
Hausberg
82467 Garmisch-Partenkirchen

+ Lees verder

ROUTESUGGESTIES

De ervaring van de BMW Motorrad Days begint op de weg ernaar toe. Waar je ook vandaan komt, je rijdt over winderige landwegen door het pittoreske berglandschap van het Werdenfelser Land. Het landschap rond Garmisch-Partenkirchen nodigt echt uit om tijdens het weekend een paar extra rondjes te rijden. Wij hebben hier de beste routes voor je samengesteld.  

+ Lees verder

Route Noord.

Onze "thuisroute" door het prachtige Alpine berglandschap.

Beginnend in München, richting het zuiden naar de bergen. Maar niet rechtstreeks - er moet onderweg natuurlijk wel een en ander te zien zijn. Allereerst is er de Starnberger See. Deze ligt in een prachtige omgeving en op een heldere dag zijn de Alpen majestueus op de achtergrond te zien. Hier verdronk koning Ludwig II van Beieren onder mysterieuze omstandigheden in 1886 - toen werd dit meer nog de "Würmsee" genoemd.
Van Starnberg gaat de route verder naar het Andechs-klooster, dat ver buiten Duitsland bekend is, niet in de laatste plaats vanwege het uitstekende bier. Het werd van 1423 tot 1427 gebouwd en er wonen nog steeds Benedictijnse monniken. Het meer van Ammersee ligt enkele kilometer verderop. Het is iets kleiner dan de Starnberger See, maar beschikt over hetzelfde indrukwekkende panorama van de Alpen.  En na een laatste blik gaan wij via Weilheim verder naar Kochel. Hier, in de pittoreske omgeving tussen de Kochelsee en Walchensee, begint een van de bekendste motorroutes in het zuiden van Duitsland: de Kesselberg.


Brede bochten worden afgewisseld door krappe haarspeldbochten, een klim van 240 m over 9 km - in het kort gezegd: de perfecte route. Het is dan ook niet gek dat hier aan het begin van de afgelopen eeuw en in de jaren '20 en '30 auto- en motorraces plaatsvonden.
Tegenwoordig wordt er ontspannen gereden en van de bochten genoten en natuurlijk van het uitzicht, dat aan de linkerkant te zien is en de Walchensee omvat. Absoluut een foto waard! Maar let op, de Kesselberg-route is in het weekend en op nationale feestdagen gesloten voor motorfietsen.
Een paar kilometer bergop, een bocht naar rechts naar Garmisch-Partenkirchen, het laatste stuk (mis niet het uitzicht over de Kochelsee!) en wij komen aan in Garmisch-Partenkirchen. 

+ Lees verder
Bekijk de route op Rever external-link-arrow-slim

Route Zuid.

Onze langste route: de flair van Zuid-Tirol en de hoge Alpen.

Vanaf Bolzano gaan wij onderweg naar Merano, langs dorpen, koeien en velden. Zuid-Tirol, de bestemming voor levensgenieters die sensationele bochten net zo heerlijk vinden als uitstekend eten en drinken. We raden stops aan om te genieten van het uitzicht, de mensen en de culinaire versnaperingen.
En dan gaat het omhoog, de bochtige weg op! De Jaufen Pass ligt te wachten met zijn eindeloze haarspeldbochten en beklimmingen, en het adembenemende landschap van de unieke Alpen is wederom te zien. Als je de Jaufen Pass nog nooit hebt gereden, is dit een absolute aanrader!
Na de Jaufen Pass is er een andere klassieker: deze begint in Sterzing en gaat verder tot de Brenner Pass, een van de belangrijkste Alpen-routes.


De volgende bestemming is Innsbruck. Eerst genieten wij van het uitzicht over de skischans van Bergisel. Deze skischans heeft een belangrijke geschiedenis; hij werd gebruikt voor de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976 en beschikt over een restaurant met fascinerend uitzicht.
We rijden langs Innsbruck en komen aan op onze eindbestemming: Garmisch-Partenkirchen. Het eerste dat wij zien is een andere skischans, het bekende hoogtepunt van het Vierschansentoernooi: de Nieuwjaarssprong.

+ Lees verder
Bekijk de route op Rever external-link-arrow-slim

Route Oost.

Vanuit de festivalstad over de Großglockner naar het middelpunt van de motorwereld.

Zelfs het startpunt van deze route is geweldig: Salzburg, werelderfgoed, fort en klassieke evenals hedendaagse architectuur. Het is een lust voor het oog. En dat is nog maar het begin. Langs het pittoreske Zell am See beginnen wij onze klim naar een van de hoogste bergpassen van de Alpen: de hoge Alpenweg de Grossglockner. 48 km met 36 bochten en een klim tot 2504 meter - een absoluut hoogtepunt voor elke motorrijder. De bergweg is echter alleen geopend en vrij van sneeuw vanaf mei! Stop bij de Hochtor, het hoogste punt van de weg, om te genieten van het adembenemende uitzicht (als het weer goed is!).


De afdaling is niet minder spectaculair, en na een korte stop in Lienz, wordt je blik weer getrokken naar de Dolomieten, vanaf hier gaat het direct omhoog. Door de Felbertauern Pass - met uitzicht over de Grossglockner aan de rechterkant, natuurlijk - en over de Jochberg, in de richting van de bergkam de Wilder Kaiser. Maar daarvoor rijden wij door een van de bekendste skigebieden ter wereld: Kitzbühel. De "Streif", een ski-racebaan op de Hahnenkamm, is een van de zwaarste pistes ter wereld.
Vervolgens passeren wij Kufstein, de prachtige Tegernsee en het berglandschap van de Alpen in de richting van onze uiteindelijke bestemming: Garmisch-Partenkirchen. 

+ Lees verder
Bekijk de route op Rever external-link-arrow-slim

Route West.

Langs de Alpen met de Zugspitze in zicht.

We beginnen in Lindau, de met sneeuw bedekte toppen van de hoge Alpen zijn al te zien op de achtergrond. Het eerste deel gaat langs de Bodensee naar Bregenz. Voor een pittoreske achtergrond vind je hier het grootste meerplatform ter wereld.
We gaan verder door het bos van Bergenz in een constante beklimming en met een ongelooflijk bergpanorama. De prachtige kleine dorpjes nodigen uit om ontspannen naar het oosten te rijden - af en toe langs de rivier Lech. Dan komt echter het hoogtepunt van deze route: de Hahntennjoch. Deze pas is 13,9 km lang, met een top van 1894 m, en verbindt de twee steden Pfafflar en Imst.

Vanaf Imst gaan we iets comfortabeler verder, totdat de Zugspitze majestueus aan de rechterkant verschijnt. Haal even diep adem, want de hoogste berg in Duitsland laat ons weten dat we Garmisch-Partenkirchen bijna hebben bereikt. Maar voordat we daar aankomen, komen er nog twee hoogtepunten op deze route: allereerst het kristalheldere meer Plansee. Onze route neemt ons mee langs de kus; op windstille dagen worden de bergen prachtig gereflecteerd in de vlakke oppervlakte van het water.
Na een paar kilometer verschijnt het klooster Ettal aan de linkerkant. Deze barokke Benedictijnse abdij werd gebouwd in 1330 en laat je niet weerhouden om deze te verkennen. Het barokke orgel en de prachtige fresco's in de cupola zijn absoluut de moeite waard. En uiteindelijk, Garmisch-Partenkirchen vrijwel na de volgende bocht... 

+ Lees verder
Bekijk de route op Rever external-link-arrow-slim

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner