FAQ

Handig om te weten.

Ongeveer 40.000 motorliefhebbers bezoeken elk jaar de BMW Motorrad Days. Wil je een van hen zijn? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen.

Wat zijn de BMW Motorrad Days?

De BMW Motorrad Days is een van de grootste motorevenementen in Europa met proefritten, spannende stuntshows, live muziek, feesten en de allernieuwste modellen en producten van BMW Motorrad. Het evenement vindt jaarlijks plaats in Garmisch-Partenkirchen en trekt meer dan 40.000 bezoekers uit meer dan 40 landen.

Waar vinden de BMW Motorrad Days plaats?

In het Beierse stadje Garmisch-Partenkirchen, op de parkeerplaats van de Hausberg kabelbaan. 

Het exacte adres is: Am Hausberg, 82367 Garmisch-Partenkirchen, Duitsland.

Heb ik een entreebewijs nodig en wat kost het?

Je hebt geen entreebewijs nodig en de toegang is gratis.

Voor sommige activiteiten, zoals een proefrit of offroad rijden in het Enduro park, kan je ter plaatse een "Rider's Pass" aanschaffen. Deze pas geeft, na registratie, recht op deelname aan een bepaalde activiteit.

Hoe kan ik deelnemen aan de rij-activiteiten?

Voor sommige rij-activiteiten heb je een "Rider's Pass" nodig waarmee je, na registratie, kunt deelnemen. De "Rider's Pass" is ter plaatse te verkrijgen, bijvoorbeeld bij de informatiebalies.

Houd er rekening mee dat je een geldig motorrijbewijs (internationale motorrijbewijs voor niet-EU-burgers), een identiteitskaart of paspoort en een complete set, beschermende motorkleding nodig hebt. De benodigde set motorkleding omvat: motorhelm met ECE 22-keurmerk, motorhandschoenen (die de vingers volledig bedekken), motorlaarzen/-schoenen (geen sneakers), motorpak (jas en broek) met beschermers (minimaal voor rug en knieën). Deelname aan een rij-activiteit zonder de complete set motorkleding is niet mogelijk.

Kan ik proefrijden op BMW modellen tijdens de BMW Motorrad Days?

Ja, het is mogelijk om onder begeleiding proef te rijden op de modellen uit het huidige modelgamma. Je kan hier ter plaatste voor inschrijven. Hiervoor heb je een "Rider's Pass" nodig waarmee je, na registratie, kunt deelnemen. De "Rider's Pass" is ter plaatse te verkrijgen, bijvoorbeeld bij de informatiebalies.

Houd er rekening mee dat je een geldig motorrijbewijs (internationale motorrijbewijs voor niet-EU-burgers), een identiteitskaart of paspoort en een complete set, beschermende motorkleding nodig hebt. De benodigde set motorkleding omvat: motorhelm met ECE 22-keurmerk, motorhandschoenen (die de vingers volledig bedekken), motorlaarzen/-schoenen (geen sneakers), motorpak (jas en broek) met beschermers (minimaal voor rug en knieën). Deelname aan een rij-activiteit zonder de complete set motorkleding is niet mogelijk.

Waar kan ik overnachten?

Er is een afgesloten kampeerterrein beschikbaar. Je moet zelf tent, slaapmat en slaapzak meenemen. De tenten worden niet bewaakt. We adviseren geen waardevolle spullen, contant geld, creditcards, etc. onbeheerd in de tenten achter te laten, omdat geen aansprakelijkheid kan worden aanvaard. Het plaatsen van de tenten gebeurt op eigen risico van de gebruiker. 

Let op: er is geen parkeergelegenheid voor campers op en rondom het evenemententerrein. Plaats jouw camper op camping "Am Wank" of in Grainau (tegen betaling, met elektriciteit en wateraansluiting).

Heb je geen zin om te kamperen? De VVV van Garmisch-Partenkirchen helpt je graag: https://www.gapa.de/en/Footer-1-5/About-us/GaPa-Departments/Central-Reservation

 

Hoe zit het met eten en drinken? Wat kan ik daar eten?

Een breed scala aan eten en drinken is beschikbaar (vegetarisch, veganistisch, Beiers en internationaal) van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Hoe zit het met kinderen?

Kinderen zijn van harte welkom op de BMW Motorrad Days! Er is een speciale Kids Track en kinderopvang (springkasteel, sminken, etc.) aanwezig.

Ik kom per motorfiets / auto. Welke route kan ik nemen? Hoe zit het met openbaar vervoer?

The BMW Motorrad Days experience already begins on your way there. No matter which side you approach the event from, you will be travelling on winding country roads amid the magnificent mountain region of the “Werdenfelser Land”. The landscape around Garmisch-Partenkirchen is so scenic that you will want to take your bike on a spin in the course of the weekend. We’ve put together the best routes for you here.


You can also reach the BMW Motorrad Days using public transportation. You can reach the Garmisch-Partenkirchen train station by rail (Deutsche Bahn - Germany Railways), the Bavarian Zugspitzbahn train stops directly at the event grounds (“Hausberg” train station).

Waar kan ik mijn motorfiets / auto parkeren?

De parkeerplaatsen voor motorfietsen bevinden zich direct naast de campings voor alle kampeerders. Verder is er parkeergelegenheid op de Alpspitzstrasse en bij het ijsstadion (Eisstadion). Er is geen speciale autoparkeerplaats, auto's kunnen geparkeerd worden op de beschikbare, openbare parkeerplaatsen in de stad.

Ik slaap niet vlakbij het evenemententerrein. Hoe kom ik 's avonds terug bij mijn hotel?

's Avonds rijden er gratis pendelbussen om je vanuit je hotel in de omgeving naar de BMW Motorrad Days en weer terug te brengen. Informatie over de bustijden en routes is beschikbaar bij de informatiebalies en bij de halte van de bussen op het evenemententerrein.Wat kan ik beter thuislaten?

De volgende items zijn niet toegestaan op het evenemententerrein: segways, drones, wapens, drugs, brandbare vloeistoffen en andere gevaarlijke stoffen, vuurwerk, etc. In gebieden met een veel publiek of andere door de organisator van het evenement aangewezen gebieden kunnen volgende items niet zijn toegestaan: flessen, bekers, mokken, blikjes of andere objecten gemaakt van glas of ander breekbaar, versplinterend of bijzonder hard materiaal. Houd rekening met het (camping)reglement wat ter plaatse staat aangegeven.

 

Zijn er rust- of rustige periodes die ik in acht moet nemen op de camping?

We willen je vragen om op elk moment rekening te houden met de mensen om je heen, vooral 's nachts. Luidspreker- en geluidssystemen zijn niet toegestaan. Houd rekening met het campingreglement dat ter plaatse staat aangegeven.

Is barbecueën toegestaan op de camping?

Het gebruik van kleine, technisch in goede staat verkerende houtskool- of gasbarbecues is toegestaan mits ze geen brandgevaar opleveren en geen rook- of stankoverlast veroorzaken. Houd rekening met het campingregelement wat ter plaatse staat aangegeven.

 

 

Wordt er gefilmd en gefotografeerd op de BMW Motorrad Days?

We willen je erop wijzen dat fotografen en filmploegen in opdracht van BMW Motorrad op het evenemententerrein aanwezig zijn. Door het evenemententerrein te betreden stem je onherroepelijk in met het onbetaalde gebruik van jouw beeltenis en/of jouw stem voor foto's, live-uitzendingen, uitzendingen en/of opnames. Deze worden gemaakt door de organisator van het evenement of door hen bevoegde partijen in verband met het evenement en je stemt ermee in dat ze worden gebruikt in alle huidige en toekomstige communicatie (met name in de vorm van geluids- en beeldmedia en digitale distributie, bijvoorbeeld via internet).

Zijn honden toegestaan op het evenemententerrein?

Honden zijn alleen toegestaan in de open ruimtes en moeten altijd aangelijnd zijn. Vechthondenrassen zijn volgens de Beierse regels voor vechthonden over het algemeen verboden. Met uitzondering van blindengeleidehonden of hulphonden.

Waar kan ik de officiële BMW Motorrad Days merchandise artikelen aanschaffen?

Je kunt de officiële BMW Motorrad Days merchandise, zoals T-shirts, hoodies en caps in de fanshop op het evenemententerrein kopen om mee naar huis te nemen als souvenir. Wees er wel snel bij, want deze gelimiteerde collectie is vaak snel uitverkocht.

Zijn de BMW Motorrad Days toegankelijk voor gehandicapten en obstakelvrij?

Voor gehandicapten zijn er speciale parkeerplaatsen en toiletten aanwezig op het evenemententerrein. Over het algemeen zijn de meeste tenten en evenementenruimtes toegankelijk zonder barrières.

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner