Highlights 2017.

BMW Motorrad Days 2017 vermaakte meer dan 40.000 motorrijders.

Voor de 17e keer op rij heeft Garmisch-Partenkirchen zichzelf getransformeerd in een Mekka voor kenners van BMW Motorrad. Tegen de prachtige achtergrond van het begin van de Alpen kwamen meer dan 40.000 bezoekers uit de hele wereld bij elkaar en vierden hun gezamenlijke passie voor de gemotoriseerde tweewielers van BMW. Bekijk hier de hoogtepunten van het driedaagse motorevenement: de première van BMW Motorrad Spezial en Connectivity, de nieuwe lakkleuren voor modeljaar 2018 van het huidige gamma BMW motorfietsen en de adembenemende wereldpremière in de Motodrom met, voor de allereerste keer, vier BMW R 25s modellen tegelijkertijd in de houten trommel. Gierende banden, shows met volop actie en op en top zomerweer lieten de toeschouwers overdag warm lopen, evenals de bands en DJ's 's avonds. Na een succesvolle evenment vol fantastische vibes en talloze actieviteiten, maken we al plannen voor de 18e BMW Motorrad Days, die plaatsvindt van 6 tot 8 juli 2018 - noteer de datum alvasy in je agenda! We kijken er naar uit om je daar te zien!

ACTIE & SHOWS

Pure adrenaline.

Pure adrenaline.

De waaghalzerij in het Motodrom was een geweldig spektakel - een adembenemende wereldpremière met meer dan een vleugje benzine in de lucht. Op de steile wanden uit 1928 reden de motoracrobaten met een oorverdovend geluid rond de houten trommel - voor het eerst op vier BMW R 25s modellen. Zij aan zij, bijna arm in arm, reden de vier kunstenaars van de steile wand - Donald "Captain Donald" Ganslmeier, Jan "Flying Dutchman" Laurens, Clemens "San Clemens" Schöne, en Peter "The Viking" Petersen - tegen de zes meter hoge muur. De bezoekers waren onder de indruk van het lef van deze rijders en toonden hun enthousiasme met groot applaus. De maestro's van de "wall-of-death" geven op alle drie de dagen van het evenement, vrijwel elk uur, hun huiveringwekkende show.

+ Lees verder

De motorsurfers.

De motorsurfers.

De piepende banden en brullende motoren waren al in de verte hoorbaar, want meerdere malen per dag werd het, in de hoge zomertemperaturen, spectaculair in de actiearena: na een run om de beste zitplaatsen, stond het publiek dicht op elkaar gepakt op de tribunes. en volgde opgewonden de stunts van de freestyle-artiesten, die de wetten van de natuurkunde leken te tarten. De stuntrijders Sarah Lezito (Frankrijk) en Mattie Griffin (Ierland) brachten een sensationele freestyle-show van het hoogste niveau. Het duo verbaasde de toeschouwers met hun tricks, waarbij ze wisselden van stoppies en wheelies, naar achterwaartse burn-outs, staand op de motor surfen en voorwaartse salto's. Mattie toonde zijn vaardigheden op zijn F 800 R, terwijl Sarah met ongelooflijke lichtheid met haar motorfiets danst - een S 1000 R - en haar lange haar laat wapperen onder de zwart-gele helm uit. "Misschien is het zo warm hier omdat jullie ons aanmoedigen", schreeuwde de stuntrijdster na een van haar vele shows naar de menigte. Beide stuntkunstenaars konden op alle drie de dagen worden bekeken..

+ Lees verder

Spectaculaire driftshow.

Spectaculaire driftshow.

Toen het asfalt onder de autowielen in Garmisch-Partenkirchen begon te smeulen, was het tijd voor de driftshow van Ritzmann Motorsport. De coureur dreef de auto driftend tot het uiterste en scheurde als een kampioen door de actienarena. De toeschouwers waren erg enthousiast over de show. Maar het maakte één ding duidelijk: je kan je eigen auto maar beter niet gebruiken voor een driftshow.

+ Lees verder

Niet minder indrukwekkend was het optreden op zaterdag van DTM-coureur Marco Wittmann. Ook hij gaf in de actiearena een voorproefje van zijn vierwielige vaardigheden met zijn BMW. Het verbazingwekkende geluid van deze auto kon zo nu en dan gehoord worden in het, normaal zo stille, berggebied.

+ Lees verder

DOE MEE & PROBEER UIT

De kampioen uitgedaagd.

De kampioen uitgedaagd.

De naam Bernd Hiemer is niet alleen bekend bij motorsportfans. In de actiearenda liet de tweevoudige Supermoto-wereldkampioen (2006 en 2008) zich voor het oog van duizenden bezoekers uitdagen: "Challenge the World Champion". Tien bezoekers hebben hun vaardigheden getest door met de gloednieuwe G 310 GS twee ronden te rijden - elk met zes zeer smalle bochten - tegen de succesvolle rijder. Degene die dezelfde tijd op de klokken reed, of met het kleinst mogelijke tijdsverschil , won diezelfde dag een rit van 45 minuten met de wereldkampioen.

+ Lees verder

Samen gas geven.

Samen gas geven.

Er was mannelijke steun voor de vrouwentocht op vrijdag in de vorm van twee prominente gasten. De Duitse acteurs Hannes Jaenicke en Daniel Rösner vergezelden op hun eigen motorfietsen - een R nineT Scrambler en een R nineT Pure -  tien vrouwelijke motorrijders van München naar Garmisch-Partenkirchen. "We hadden een fantastische en comfortabele rit, vier uur rijden door het prachtige landschap", zei Daniel Rösner achteraf. Op het programma van de bezoeker staan: toerritten van een halve of een hele dag, maar ook panoramaritten door het idyllische, bergachtige landschap.

+ Lees verder

BMW Motorrad Days betekent altijd een onvergetelijke tijd. Honderden bezoekers uit de hele wereld namen deel aan een enorme motoroptocht. Ook bij de Custom Ride-out kregen tientallen diverse maar prachtige customized motorfietsen weer de aandacht.

Bij de legendarische Parade of Classics paradeerden een reeks uitzonderlijke machines door de straten van Garmisch-Partenkirchen. Het verkeer stopte en ze werden toegezwaaid door de aanwezige politieagenten. De optocht bevatte: liefdevol onderhouden klassiekers, ultramoderne supersportfietsen, het volledige assortiment cilinderaantallen en motorinhoud - de ene motorfiets nog mooier dan de andere.

+ Lees verder

Het beste getest, ook zonder motorrijbewijs.

Het beste getest, ook zonder motorrijbewijs.

Het is een uitgemaakte zaak: BMW Motorrad Days bood een schat aan kansen om motoren uit te proberen. Zoals gewoonlijk was een breed scala aan BMW motorfietsen uit alle segmenten beschikbaar voor een proefrit - of het nu tourmachines, sportfietsen, roadsters, Heritage, Adventure of Urban Mobility modellen zijn. Bezoekers hebben honderden proefritten gemaakt gedurende de eerste twee dagen. Voor de eerste keer was de K 1600 B beschikbaar om te uit te proberen. De helmtests maakten ook een grote indruk - zet er een op en ervaar het verschil; dat is het motto. BMW Motorrad Days gaf ook een voorproefje van motorrijden aan diegenen die nog geen rijbewijs hebben. Een groot aantal bezoekers maakten, onder deskundige begeleiding, hun eerste meters op een een motorfiets op de parkeerplaats van de ijsbaan.

+ Lees verder

Belust op Enduro.

Belust op Enduro.

Een vleugje avontuur? Een vleugje offroad rijden? Het Enduro aprk aan de voet van de "Hausberg" biedt zowel beginnende als gevorderde offroadrijders een spannende hindernisbaan. Offroadfans ontdekten, met behulp van deskundige instructeurs, precies wat de BMW GS modellen kunnen doen als ze buiten de gebaande paden zijn. Het lijdt geen twijfel: weg van het asfalt hadden alle deelnemers het fantastisch.

+ Lees verder

Bezoek de Custom Village.

Het aanbod in Garmisch-Partenkirchen was groot en veelzijdig. De passie van motorrijders en hun niet-aflatende drang om unieke wijzigingen aan hun alle verwachtingen overtreffende motorfietsen aan te brengen hebben de grootste namen uit de customizingscene tijdens de BMW Motorrad Days bijeengebracht: Krautmotors, Unit Garage, Hammer Kraftrad, Nagel Motors, Temple Choppers en Berham Customs, om er een paar te noemen. Wat gebeurde op de stand van Urban Motor was een buitengewoon opwindend voorbeeld: voor de ogen van de bezoekers heeft de customizing garage uit Berlijn een R 80 ST gerenoveerd en de goede oude boxermotor nieuw leven ingeblazen. Wie zou niet eerbiedig op zijn knieën gaan zitten?

+ Lees verder

Partners staan weer volop in de startopstelling.

Partners staan weer volop in de startopstelling.

Dit zorgt ervoor dat het hart van de motorrijder sneller gaat kloppen: rond de 100 exposanten toonden hun exclusieve motorfietsproducten. Motorspecialisten en accessoire-specialisten zoals Touratech, Wunderlich, SW-Motech, Ilmberger Carbonparts, AC Schnitzer en ZTechnik waren vertegenwoordigd, hun onderdelen en accessoires gaven de finishing touch aan menig motorfiets. Bedrijven zoals Martin Edition, Kesstech Ltd en Edelweiss-Motorsport trokken eveneens massa's bezoekers. Ook van de partij waren onder andere Rennkuh, WÜDO Motorrad en een verscheidenheid aan fabrikanten van uitlaatsystemen, zoals Siebenrock, Hattech en Akrapovic. Veelgeprezen bandenfabrikanten legden hun nieuwste waren neer. Alles viel weer op zijn plek op de BMW Motorrad Days 2017 - zelfs olie-verversing, bandenservice en reparatiediensten werden aangeboden. Bovendien konden motorrijders op het gebied van Travel, Training en Testrit bij de BMW Motorrad stand hun volgende avontuur plannen, zich aanmelden voor een training of een uitgebreide proefrit regelen.

+ Lees verder

De coureur: Peter Hickman.

Coureur Peter "Hicky" Hickman reed de indrukwekkende HP4 RACE in de TT (Tourist Trophy) op het Isle of Man en ging verschillende keren het erepodium op. Op de BMW Motorrad Days vertelde de Britse rijder lyrisch over de motorfiets met de carbon frames en velgen. In de actiearena sprak Hicky over de perfectie van de HP4 RACE en besmette niet alleen racefans maar ook andere bezoekers met zijn passie voor racen en voor het merk. "Het was een droom om op deze motorfiets te rijden in de Tourist Trophy," vertelde Hicky het publiek.

+ Lees verder

Het hart van Wincent Weiss gaat sneller kloppen van Garmisch-Partenkirchen.

Het hart van Wincent Weiss gaat sneller kloppen van Garmisch-Partenkirchen.

Het was zijn eerste keer in Garmisch-Partenkirchen en hij is nu al razend enthousiast over de BMW Motorrad Days: Wincent Weiss raakte geïnspireerd door de vele tentoonstellingen en shows en genoot ook van de gesprekken met de stuntrijders Sarah Lezito en Mattie Griffin. De zanger was 's avonds presentator van de loterij en trok de gelukkige winnaar van een BMW R 1200 GS, wiens verbazing net zo groot was als zijn vreugde. En alsof dat nog niet genoeg is: BMW Motorrad heeft in de volgende loterij een BMW R nineT weggegeven.

+ Lees verder

Acteurs op de startgrid.

Acteurs op de startgrid.

Ze zijn al jaren vrienden: Hannes Jaenicke en Daniel Rösner zijn oude vrienden van de BMW Motorrad Days. De collega-acteurs leerden elkaar toevallig kennen door watersporten; ze delen een passie voor surfen. Hun andere passie is BMW motorfietsen. Beiden begaven zich onder de gasten tijdens het evenement, reden op de stoerste, nieuwe modellen en waren er bij de start van verschillende ritten. "Garmisch-Partenkirchen is een zeer indrukwekkende locatie, en het zien van de customizing-scène spreekt mij enorm aan," legde Daniel Rösner, die ambassadeur is van BMW Motorrad, uit en die zelf een BMW R nineT Pure rijdt.

+ Lees verder

In gesprek met de experts!

In gesprek met de experts!

Bezoekers van het BMW Motorrad paviljoen kregen de kans om inside-information te krijgen over de modellen en collecties - rechtstreeks van productmanagers en designers van BMW Motorrad - en een kijkje te nemen achter de schermen van het werk van de ontwikkelingsafdeling van BMW Motorrad. Op vrijdag deelden Chris Gonschor, Uwe Geyer en Sepp Mächler van BMW Motorrad, evenals coureur Peter "Hicky" Hickman in de actiearena hun knowhow over de visie, prestaties en componenten van de HP4 RACE.

Bovendien deelden wereldreizigers en motorlegendes, zoals Michael Martin, Rolf Lange, Christoph Köhler van MotorCircus en Lei Jona, in de BMW Motorrad Cinema in de US Lodge
verhalen over hun huiveringwekkende ervaringen. Hun avontuurlijke verhalen gingen over het plezier van de open weg die voor je ligt en het ontmoeten van nieuwe mensen en culturen - inspirerende momenten uit onze wereld, die je maar zelden ziet.

+ Lees verder

Een enorme internationale community.

Een enorme internationale community.

Waar je ook bent, dit is wat je ziet en hoort: mensen uit een veelvoud van landen ontmoetten elkaar op de BMW Motorrad Days. Er wordt overal op het terrein Engels, Italiaans, Spaans, Noors, Frans, Nederlands of een andere taal gesproken. Vijf mannen hadden 1500 kilometer vanuit Frankrijk gereden om deel uit te maken van het evenement. René Constantin is keer op keer naar Garmisch-Partenkirchen gekomen: "Ik hou van de sfeer - het is een heel pakket aan shows en producten die me fascineren en me ertoe brengen hierheen te komen. Zoveel verschillende mensen komen hier samen - dat is geweldig. "Duizenden motorrijders zijn naar Garmisch-Partenkirchen gelokt, en niet alleen uit Europa. Byron Coetzee uit Zuid-Afrika genoot bijvoorbeeld ook van het driedaagse evenement. In 2016 won hij samen met zijn teamgenoten de GS Trophy in Thailand. Verschillende fans van BMW Motorrad komen uit Japan en Maleisië. GS rijder Prasit Aphiphunya had een bijzonder lange reis om hier te komen, waarbij hij 18.000 kilometer op zijn motorfiets aflegde!

+ Lees verder

ATMOSFEER

BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017

Garmisch-Partenkirchen wordt op zijn kop gezet.

In de vroege ochtend wezen alle tekenen in Garmisch-Partenkirchen op motorfietsen. De eerste motorrijders waren al vroeg door de plaats aan het brullen, op weg naar de BMW Motorrad Days. Met zomerse temperaturen hebben motorrijders de vertrouwde en opwindende sfeer op het evenemententerrein opgezogen, bezaaid met activiteiten en  shows. De mix van meerdere hoogtepunten van het programma en de getoonde innovaties brachten veel rijders voor de zoveelste keer naar het evenemententerrein. Maar het waren niet alleen de bekende gezichten die enthousiast werden van de huidige modellen, proefritten, onderdelen en accessoires, het Enduro park en de stuntshows. De volgende generatie BMW Motorrad fans ging ook tekeer - ongetwijfeld een nieuwe traditie voor velen. En er was voor elk wat wils: jongere fans werden niet buitengesloten en tot vroeg in de avond werd aan hun behoeften tegemoetgekomen in het "Kinderland". Een opwindend kinderparcour gaf hen ook een boeiend weekend in een intieme en gezinsvriendelijke omgeving.

Op zondagochtend zorgde een stevig Beiers ontbijt of de traditionele jaarlijkse kerkdienst voor motorrijders voor voedsel voor lichaam en geest. Na een spannende dag, met een vermoeide maar gelukkige crew en een massa voldane bezoekers, kwam de BMW Motorrad Days van dit jaar ten einde.

+ Lees verder

Feest en concerten.

Feest en concerten.

De Welcome Party, met de Bogus Brothers in de BMW Motorrad Party Tent, trof precies de juiste snaar bij de gasten en zorgde ervoor dat de drie uiteenlopende en opwindende dagen een swingende start kregen. De Bogus Brothers staan bekend om hun uitbundige shows, excentrieke kostuums en afgeladen locaties. Het was onmogelijk om stil te blijven zitten met deze vijfkoppige Britse band en hun sensationele gitarist. Het publiek kreeg nummers te horen uit verschillende decennia en genres.

+ Lees verder

De Rob Ryan Roadshow heeft echt wat los gemaakt met hun mix van vintage Rockabilly, Country en Blues op de Pure & Crafted Stage in de Motodrom. Om het einde van een veelbewogen dag te proeven, hebben veel bezoekers het gitaarspel van Jimmy Rogers rond het kampvuur beluisterd. Een even uitstekende sfeer werd verspreid door DJ Robert, Gerry & Gary en The Dead Lovers.

Ook de moeite waard om eens te kijken en luisteren waren de vrouwelijke rockers van Push It Up. In de US Lodge hebben deze vijf Hamburgse dames de BMW Motorrad Days op zaterdagavond echt aangewakkerd en een onverslaanbare feestvibe verspreid.

+ Lees verder

WERELDPREMIERES & AL HET NIEUWS

De laatste modellen, innovaties en accessoires.

Nieuwe modellen en veel accessoires: de uitgebreide presentatie van BMW Motorrad, dichtbij de actiearena, geeft een goed beeld van het huidige modelgamma, de nieuwste lakkleuren en de laatste innovaties. Uitproberen is nadrukkelijk toegestaan!

MEER INFORMATIE

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner