In één woord: grandioos.

BMW Motorrad Days 2018: iedereen vond het geweldig!

Fans van BMW Motorrad willen dit event aan de voet van de Duitse Zugspitze voor geen goud missen. Ruim 35.000 bezoekers van over heel de wereld deelden hun passie voor motorfietsen van het Beierse merk. Dit jaar werden de BMW Motorrad Days opgeluisterd door onder meer de halsbrekende toeren van Busty Wolter en zijn freestyle motocrossers en door de adembenemende shows van stuntrijders Mattie Griffin en Dirk Manderbach. Het publiek ging helemaal uit zijn dak. De grote houten ‘ton’ van het Motodrom was het decor voor bloedstollend steilewandracen met vier ronkende BMW R25 motorfietsen, terwijl in de Event Arena een driftshow aan de gang was met rokende en gierende banden. En dan was er nog de niet te missen presentatie van motorfietsen met nieuwe kleuren en special paint – de designserie 'Option 719' met kleurrijke nieuwe combinaties die de sfeer in de expositietent naar grote hoogte tilde. In de avond temperde het enthousiasme allerminst: bands en dj’s leverden hun aandeel in de feestvreugde die tot diep in de nacht voortduurde. Het driedaagse event was een daverend succes met entertainment van begin tot het einde op zondag, met typische Duitse 'Gemütlichkeit' – een prettige, relaxte atmosfeer. Toen iedereen zijn spullen aan het inpakken was om waar ook ter wereld huiswaarts te keren , werden de plannen alweer gesmeed voor de 19e BMW Motorrad Days die van 5 tot en met 7 juli 2019 worden gehouden. Markeer de data vast in de agenda! We kijken al uit naar je komst.

Nieuwe motorfietsen, frisse kleuren en op maat gemaakte accessoires.

Proefzitten en voelen is nadrukkelijk toegestaan tijdens de BMW Motorrad Days. Bezoekers konden zich in de expositietent naast de Event Arena uitgebreid laten informeren over de nieuwste modellen en de BMW Motorrad Ride & Style Collectie. Experts gaven drie dagen enthousiast uitleg, beantwoordden vragen en deelden ervaringen, inside-information en achtergronddetails van alle nieuwe motorfietsen. In de tent 'BMW Motorrad Spezial' showde BMW Motorrad de mogelijkheden van customizen. Hier schitterde de nieuwe range van 'Option 719', met onder meer gefreesde kleppendeksels, voetsteunen, rem- en koppelingshendels, gesmede velgen, speciaal spuitwerk en prestatie verhogende componenten. De nieuwe laktrends en kleurcreaties vielen evenzeer bijzonder in de smaak.

+ Lees verder
Ontdek meer

ACTIE & SHOWS

Motorcross-spektakel.

Motorcross-spektakel.

Adembenemend. Wat een show gaven de getalenteerde freestylerijders Busty Wolter, Kai Haase, Davide Rossi en Lukas Weis! In hun FMX-Show tartten ze de zwaartekracht met hun kunsten en spectaculaire sprongen, waarbij ze met hun machine door de lucht vlogen, met slechts een hand op het zadel of, een fractie van een seconde, zelfs zonder enig contact met de motorfiets. Het is werkelijk ongelooflijk welke backflip-variaties de stuntrijders in huis hebben. Zoals een handstand in een backflip, plus een salto en een Superman-backflip. Pure sensatie, die om een toegift smeekte. 

+ Lees verder

Stuntrijdersduet.

Stuntrijdersduet.

Een daverend applaus kregen stuntrijders Mattie Griffin (Ierland) en Dirk Manderbach (Duitsland), die met hun motorfietsen werkelijk tot aan de limiet gingen – zelfs op nat asfalt – en het publiek in extase brachten met hun puike Street Bike Freestyle Show. Het duo showde achterwaartse burnouts, rollende stoppies, wheelies, motorfietssurfen en frontflips, met onophoudend gierende banden. Voor iedereen was dit smullen! 

+ Lees verder

Pure sensatie op acht wielen.

Pure sensatie op acht wielen.

De waaghalzerij in de oude Motodrom, gebouwd in 1928, is altijd een publiekstrekker. Met stalen zenuwen stortten vier motorfietsacrobaten zich tegelijk in de houten ton met een diameter van zes meter voor een show steilewandracen op BMW R25 motorfietsen. Gedurende de drie dagen stapten de artiesten elk uur op de motorfietsen om hun zinderende show op te voeren. Wij legden hem live vast op.

+ Lees verder

Sliden, driften en weer accelereren.

Sliden, driften en weer accelereren.

Banden werden heet – je zag de warmte ervan afstralen – bij de  driftshow van Ritzmann Motorsport in de Event Arena. Beide rijders met hun BMW op vier wielen verkenden vlak voor de ogen van het publiek de grenzen van grip en tractie in een schouwspel van driften. De opwinding was van de gezichten af te lezen. 

+ Lees verder

Vol gas over de catwalk.

Vol gas over de catwalk.

Het beste van veertig jaar motorkleding was te zien bij de BMW Motorrad Ride & Style Fashion Show. Het merk presenteerde de eerste vintage motorkleding in combinatie met de huidige merkcollectie in de extra speciale '40 Years Collection'. Ook al zijn stijl en materialen de afgelopen decennia flink veranderd, de onbegrensde passie voor motorrijden en hang naar avontuur is nog altijd voelbaar. Tegelijk is de kernboodschap glashelder: waar die passie je ook naartoe voert, je tweede huid biedt je veiligheid en comfort. Voor een perfecte rijbeleving.

+ Lees verder

MEEDOEN & UITPROBEREN

Checks en workshops.

Checks en workshops.

Zelf sleutelen, erover praten en technische kennis opdoen: direct vanaf dag een was het een drukte van jewelste bij de BMW 'Bike Check' en 'Navigator' workshops. Tot en met zondag konden bezoekers met hun motorfiets te rade bij After Sales-medewerkers van BMW Motorrad. Die checkten de motorfietsen tot in detail. Ze waren menig rijder bovendien van dienst met tips over de montage van accessoires. In de Navigator Training School kregen deelnemers aanwijzingen uit eerste hand van specialisten over het optimaal gebruik van de BMW Navigator VI. Bekijk hier op Facebook de live videoregistratie.

+ Lees verder

Alleen voor kinderen.

Alleen voor kinderen.

Geen geluid en geen uitlaatgassen. Kindvriendelijk betekent echter niet dat het gemakkelijk was. BMW Motorrad Days bood voor 6- tot 14-jarigen, dus een volgende generatie rijders, de kans om zelf de wereld van motorfietsen te ervaren en ook zelf te rijden. De 'Kids' trial in de Event Arena stond helemaal in het teken van behendigheid en concentratie, alsook controle houden over lichaam en motorfiets. Hoe zat dat dan met geluid en uitlaatgassen? Wel, alle oefeningen zijn gedaan op elektrisch aangedreven trialmotorfietsen. En eerlijk gezegd waren er ook heel wat volwassenen die de machines maar wat graag wilden proberen! Wie nog geen motorrijbewijs had, kon zich laten aansteken door de passie voor motorrijden – onder vakkundige leiding reden ze hun eerste meters op een motorfiets van BMW.

+ Lees verder

Samen gas geven.

Samen gas geven.

Met zo’n fraai Alpen decor vormden onvergetelijke toerritten voor veel deelnemers de kers op de taart tijdens de BMW Motorrad Days. Op alle drie dagen waren tochten te rijden van een halve of een hele dag en ‘panoramaritten’ door het idyllische berglandschap. Ook dit jaar waren motorrijders van over de hele wereld weer van de partij inde traditionele optocht. Net zo traditioneel was het legendarische 'Classic Convoy', met een groot aantal oogverblindende machines door de straten van Garmisch-Partenkirchen. Tijdens de Custom Ride-Out schitterden tientallen indrukwekkende en eigenhandig gebouwde creaties.

+ Lees verder

EXPOSITIES

Wat is nieuw in de Custom scene.

De naam zegt alles – dat gaat zeer zeker op in de sterk groeiende Custom scene, die met hun expositietenten het zogenoemde ‘Custom Village’ vormden. Enkele namen van bedrijven die hun creaties hier van vrijdag tot en met zondag lieten zien: Bad & Bold, Dr. Footers, Fabrica Svizzera, Hammer Kraftrad, Kingston Custom, MotorCircus, Nagel Motors, Senger, South Garage, Temple Choppers, Berham Customs, Unit Garage, Urban Motor, VTR Customs en Walzwerk. 

+ Lees verder

Samen sta je sterk.

Samen sta je sterk.

Elk motorhart gaat hiervan sneller kloppen. Ongeveer tachtig exposanten en BMW Motorrad partners showden hun exclusieve producten. Hier vond je een groot aanbod van onze vaste leveranciers als Touratech, Wunderlich, SW-Motech, Hornig, Siebenrock, Dr. Jekill & Mr. Hyde, ZTechnik en Sena. Vooruitstrevende bandenfabrikanten als Metzeler en Bridgestone waren aanwezig met hun nieuwste proucten. Bezoekers van de BMW Motorrad Days 2018 konden gebruik maken van tal van praktische diensten – zoals olie verversen en het laten vervangen van banden. De tent 'BMW Motorrad Travel, Training, Testride' was bij uitstek dé plek om een volgende motortrip te plannen of een proefles dan wel een proefrit te regelen. 

+ Lees verder

Mensen & Motorfietsen

Een grote familie – een grote community.

Een grote familie – een grote community.

Waar je ook keek, je zag direct het internationale karakter van de BMW Motorrad Days. Bezoekers kwamen uit alle windstreken. Je hoorde Engels, Italiaans, Spaans en Frans om je heen, maar net zo goed ontmoette je Nederlanders, Polen, Zwitsers, Oostenrijkers, Scandinaviërs en zelfs Zuid-Koreanen. Een groep motorrijders uit Denemarken kon niet genoeg krijgen van de bloedstollende stuntshows. “En we kunnen ook vol gas naar de nieuwste uitrusting voor onze motorfietsen”, zei een Deense rijder. Waarom komen zoveel mensen naar Garmisch-Partenkirchen? Volgens Hans en Petra Faßbender: 

"BMW Motorrad is onze passie, dus is er geen enkele plek waar we liever zijn dan hier. Plus, niets kan de geur van benzine en verbrand rubber vervangen! De geweldige atmosfeer tijdens de Motorrad Days is ongeëvenaard.” 

+ Lees verder
BMW Motorrad is onze passie, dus er is geen plaats ter wereld waar ik nu liever zou zijn dan hier.

Petra Faßbender, bezoeker

On the road.

On the road.

De Pure&Crafted Signature Bike geselt het asfalt al vier maanden. Tal van rijders hebben deze special door Europa gestuurd over uitdagende routes, exclusieve producenten en talentvolle monteurs. Mile Stevic en Ben Arslan reden de Signature Bike van Parijs naar het Verenigd Koninkrijk om de makers van Marshall-versterkers te bezoeken, naast andere bestemmingen. Op de BMW Motorrad Days droegen zij de motorfiets over aan Craftrad-redacteur Jan Joswig. Nu is de R nineT Pure Custom met zijn canvas zadeltassen en gefreesde en bewerkte onderdelen onderweg naar zijn volgende bestemming…

+ Lees verder

Sterren aan de start.

Na zijn vuurdoop bij BMW Motorrad Days afgelopen jaar was Wincent Weiss in 2018 van de partij als speciale gast. De zanger en ambassadeur van BMW Motorrad was onder de indruk van de diversiteit aan exposities, vooral van de shows op vrijdag in de Event Arena. De zanger was ook de gelukkige winnaar van een BMW F 850 GS. Een andere vertrouwde ster in Garmisch-Partenkirchen was acteur Hannes Jaenicke. Sinds 2008 behoort hij tot de vaste bezoekers van het event. De reden is duidelijk: “Hier ontmoet ik eens per jaar al mijn vrienden van BMW Motorrad. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen.” Hannes arriveerde op een K 1600 B. “Dit is de perfecte motorfiets, alsof je met een auto rijdt. Deze bagger is zo veilig op de weg, zelfs onder slechte weersomstandigheden – het is een geweldige motorfiets.”

+ Lees verder
Tijdens de BMW Motorrad Days ontmoet ik veel vrienden. Het voelt als thuiskomen.

Hannes Jaenicke, acteur

ATMOSFEER

Party, party, party.

Party, party, party.

Een driedaags feest, dan ga je toch helemaal los? Het startte met een optreden van de Bogus Brothers bij het welkomstfest in de BMW Motorrad feesttent. De vijfkoppige band bleek een publieksopwarmer en zette vol gas de stemming voor het hele weekend. Serieuze fun bood de Rob Ryan Roadshow in de Motodrom – met old-school rockabilly, country en blues. Na een dag vol events ploften veel bezoekers neer rond het grote kampvuur om na te genieten bij de gitaarklanken van Jimmy Rogers. In de partytent was de atmosfeer niet minder memorabel dankzij het Radio Gong DJ Team en de band Dreirad. Bij DJ Robert ging het publiek helemaal los in de US Lodge.

+ Lees verder
Ik vind het fantastisch dat de BMW Motorrad Days zoveel bezoekers trekken.

Markus Schelkle, bezoeker

Programma 2018.
  • Programmaschema 2018
    PDF   |   0.67 MB   |   Engels
Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.