De Concept Ninety.

Een eerbetoon aan het gouden tijdperk van motorrijden.

In 2013 vierde BMW Motorrad de 40e verjaardag van een waar icoon: de BMW R 90 S. Met een topsnelheid van bijna 200 km/h was het een van de snelste motorfietsen van zijn tijd. Bij deze motorfiets gebeurde iets wat toen werkelijk revolutionair was: nog nooit had een designer meegeholpen aan de ontwikkeling van een motorfiets. Maar het was deze gebeurtenis waardoor de revolutionaire stroomlijnkap op de BMW R 90 S ontstond. Het was ook de eerste keer dat zoiets standaard op een motorfiets beschikbaar was. Al snel volgden andere fabrikanten met aerodynamisch geoptimaliseerde kuipdelen aan voor- en achterkant.

Concept. Experiment. Design.

Het designteam van BMW Motorrad

Geïnspireerd door dit model bedacht BMW Motorrad, in samenwerking met het legendarische designteam Roland Sands, een exclusief ontwerp dat het gouden tijdperk van de motorfiets oproept: de Concept Ninety. Ex-motorracer Roland Sands en zijn ploeg zijn de meest gevraagde designers binnen de hele custom motorscene. Uit hun expertise in design en technologie en de samenwerking met het designteam van BMW Motorrad ontstond de BMW Concept Ninety: een exclusieve motorfiets die zelfvertrouwen uitstraalt.

+ Lees verder

Geïnspireerd door een legende: Daytona Orange.

Geïnspireerd door een legende: Daytona Orange.

De gelijkenis met de BMW R 90 is onmiskenbaar: de stroomlijn, brandstoftank, zitting en het achtergedeelte zijn duidelijk gebaseerd op het klassieke design van de R 90 S. Zoals het in die tijd gebruikelijk was, wordt er ook bij de Concept Ninety een zichtbare grens getrokken tussen enerzijds de bovenste ergonomie en aerodynamische kap en anderzijds het zwarte motorblok en het chassisgedeelte.

De carrosserie werd met zorg met de hand vervaardigd. De gestroonlijnde kuip voor, de brandstoftank en het achtergedeelte zijn opgewaardeerd met hoogkwalitatief geborsteld aluminium. Als contrast doet het krachtige oranje van de Concept Ninety terugdenken aan het legendaire 'Daytona Orange' van de BMW R 90 S. Dit speciale kleurconcept is een eerbetoon aan het originele uit de jaren 70.

+ Lees verder

Zelfverzekerde uitstraling.

Zelfverzekerde uitstraling.

Het koplampdesign is ook een sportieve interpretatie van het klassieke model. Halogene lampen waren toen het nieuwste van het nieuwste. Vandaag is de Concept Ninety uitgerust met geavanceerde LED-technologie. De luchtgekoelde 2-cilinder boxermotor ligt onder de kuippanelen. Alle technische onderdelen van de motor zijn duidelijk zichtbaar en zijn bewust zwart gelakt. Ze symboliseren de kracht en precisie die in deze motor schuilt.

+ Lees verder

Eerlijk. Ongetemd. Luchtgekoeld.

Voel de wind, hang in elke bocht en ervaar de vrijheid van elke meter die je rijdt - de BMW R nineT Scrambler laat je zijn wie je bent. Taai, onconventioneel en tegen de gevestigde normen, deze motorfiets gaat waar je maar heen wilt. Gemaakt voor iedereen die een motorfiets zoekt die puur en minimalistisch is en breekt met elke regel.

Over de R nineT Scrambler

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner