Opvallend anders.

De BMW Concept Stunt G 310.

Hij maakt herrie en trekt de aandacht: de nieuwe Concept Stunt van BMW Motorrad. Een 1-cilinder roadster met het unieke ontwerp van een stuntmotor. Eén blik volstaat om te zien hoeveel rijplezier deze concept-motorfiets biedt.

De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
De BMW Concept Stunt G 310.
Het kleurenschema combineert de BMW Motorsport kleuren: wit, rood en blauw - met een moderne interpretatie van de kleuren van de Braziliaanse vlag. De heldere accenten in neongeel en -groen benadrukken het bijzonder dynamische ontwerp en maken het onmogelijk om de BMW Concept Stunt G 310 te negeren, in welke situatie ook.
Ook kan niemand om de herrie heen. Zoals gewoonlijk bij stuntmotoren zorgt de korte uitlaatpijp voor een snoeihard, imponerend geluid.
+ Lees verder

Gemaakt voor stunts.

Het ontwerp van de BMW Concept Stunt G 310 is gebaseerd op het DNA van de S 1000 R - een krachtige en prestatiegerichte roadster. Het innovatieve concept van de pas ontwikkelde 1-cilindermotor maakt zeer compacte en wendbare verhoudingen mogelijk. Om te zorgen dat niets spectaculaire stunts in de weg staat, zoek je vergeefs naar spiegels, lampen, voetsteunen voor opzittenden of kentekenplaten.
In plaats daarvan zijn er talloze op stuntrijden gebaseerde aanpassingen: voetsteunen op de vooras en bij de zitting en een speciale stuntachterkant van aluminium die door BMW Motorrad is ontwikkeld met een zogenaamd zittingsgat, waarmee de voet van de stuntrijder een stevige grip heeft - en waardoor adembenemende stunts mogelijk worden.
+ Lees verder
De BMW Concept Stunt G 310 is een echte blikvanger. Alles schreeuwt om de wet van de zwaartekracht te trotseren. “

Edgar Heinrich, hoofd van Design bij BMW Motorrad

Pfeiffers handtekening.

Trouwens, niemand anders dan de viervoudig wereld- en Europees kampioen stuntrijden Chris Pfeiffer was betrokken bij het ontwerp van de concept-motorfiets. Behalve dat hij zijn wensen voor een functionele stuntmotor kenbaar heeft gemaakt, bestond zijn inbreng aan de ontwikkeling van deze motorfiets ook uit zijn vele jaren aan ervaring als beroepsstunter.
De BMW Concept Stunt G 310 is daarom in meer dan één opzicht gebaseerd op zijn eigen motor en zelfs op zijn eigen onderdelen, zo is bijvoorbeeld een identiek stuur aangebracht als dat van de F 800 R van Chris Pfeiffer. Wheelies zonder handen, artistiek balanceren op één been tijdens het rijden, adembenemende remmanoeuvres op het voorwiel - het is allemaal mogelijk met de BMW Concept Stunt G 310. Een motor die maximaal rijplezier biedt.
+ Lees verder

Intens rijplezier

DE BMW G 310 R.

De wendbare en krachtige motor is de essentie van rijplezier. De motor is gebouwd voor drukke steden en voor iedereen die geniet van motorrijden. De motor is goed te manoeuvreren, eenvoudig in omgang en tegelijkertijd sportief. Of je nu een grote of kleine motorrijder bent - elke motorrijder voelt zich direct thuis op de BMW G 310 R!

Over de G 310 R

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner