Van leraar tot stuntlegende.

Chris Pfeiffer en de revolutie van het stuntrijden.

Hij bracht het stuntrijden naar een geheel nieuw niveau: Chris Pfeiffer betoverde het publiek met zijn adembenemende trucs en hij is een idool voor heel veel stuntrijders die allemaal net zoals hij willen worden. Tien jaar lang streed Chris succesvol op twee wielen voor BMW Motorrad - ook al was het meestal maar op één wiel.

Het begon allemaal in de tuin. Hier sprong Christian Pfeiffer over boomwortels en deed hij wheelies rond de groentetuin. Zijn eerste races waren niet ver weg. Op tienjarige leeftijd nam hij deel aan zijn eerste race. Toen hij 20 jaar was, had hij al 300 prijzen in zijn kast staan. En was hij nog niet eens een pro. In plaats daarvan studeerde hij voor leraar gymnastiek en biologie. Met zijn eerste universitair examen op zak veranderde hij zijn plannen. En werd een stuntrijder.

Over 33 mensen heen springen.

Over 33 mensen heen springen.

Zijn stunts bleven niet lang onopgemerkt en hij kreeg zijn eerste grote show in de Olympiahalle in München. In 1996 werd hij professioneel stuntrijder. Pfeiffer won vier keer de Erzberg Rodeo. In 1997 sprong hij zonder oprijplaat over een rij van 33 personen die naast elkaar lagen. Wat een opwinding voor de fans. En voor Chris.

+ Lees verder

Hoogte- en dieptepunten.

Hoogte- en dieptepunten.

Chris Pfeiffer trainde hard en gaf alles wat hij had tijdens zijn shows en wedstrijden. Zelfs tijdens de Guinness World Records show in 1999, toen Chris vanwege een technisch defect een ernstige val maakte en verschillende botten brak. Na meerdere operaties en een lange herstelperiode vierde hij uiteindelijk zijn terugkeer. En deed hij wat hij moest doen op de Erzberg Rodeo: winnen.

+ Lees verder

Een familieman.

Een familieman.

Dankzij zijn stuntvaardigheden heeft Pfeiffer de hele wereld gezien. Maar ondanks zijn vele reizen vindt hij nog steeds tijd voor zijn familie. Hij speelde tennis met zijn dochter en leerde zijn zoon op een quad rijden.

+ Lees verder

De strijd om zijn eigen stem.

In 2014 had Chris Pfeiffer de top van zijn carrière bereikt. Maar ondanks het feit dat hij een absolute expert in zijn veld was, bracht zijn gevaarlijke baan altijd risico's met zich mee. Hij viel tijdens een training en liep een gebroken strottenhoofd en verschillende verwondingen aan zijn onderarm op. Het resultaat: verschillende operaties en spraaktherapie. Chris moest vechten om zijn stem terug te krijgen.
Dit ongeluk heeft Chris veranderd. "Ik heb geleerd om het rustig aan te doen in deze gekke, hectische wereld", zegt de 45-jarige. Hij nam daarom een pauze. In 2015 was hij terug op de F 800 R en gaf hij een onvergetelijke show tijdens de BMW Motorrad Days. Na nog een aantal shows nam de familieman echter een moeilijke beslissing.
+ Lees verder

Hij hing zijn stunthelm aan de wilgen.

Pfeiffer had er genoeg van. Na 35 jaar - waarvan 20 jaar als professional - kondigde de inwoner van Schongau zijn pensioen aan op Facebook. Ook al kondigde deze post het einde van zijn carrière aan, toch merkt hij op: "Maar één ding is duidelijk; ik blijf motorrijden, want dat is mijn leven - dat is het altijd geweest." Want hij is nooit klaar met de F 800 R.
+ Lees verder
Naar zjn Facebook-profiel external-link-arrow-slim

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner