Tien jaar in de spotlight van BMW Motorrad.

Voor niets bang: motor-junkie Chris Pfeiffer.

Chris Pfeiffer maakt de filosofie 'Make Life A Ride' tot een absolute werkelijkheid. BMW Motorrad stond de afgelopen tien jaar achter de stuntrijder en zijn gewaagde stunts.

"Ja, het is een BMW en nee, je kunt hem niet kopen", zegt Chris Pfeiffer. Een andere fan vraagt naar de nieuwe F 800. Op de beroemde StuntWars in Florida liet de stuntrijder stunts zien op deze sportieve allrounder die niemand ooit had gezien. Jury en fans waren onder de indruk: 100 punten - de hoogste score. Maar fans moeten nog iets langer wachten voordat deze motor in de verkoop gaat. In de tussentijd is de F 800 R beschikbaar als een productiemodel.

"Dit was mijn eerste kans om een aantal wheelies zonder handen en een stoppie met een rotatie van 230-graden te laten zien", zegt Pfeiffer, waaraan hij toevoegt: "Ik zag ook dat ik richting het publiek aan de wand kon springen. Dat was nieuw. De jury heeft er genoeg van om de hele tijd hetzelfde te zien."

+ Lees verder

Veel prijzen gewonnen met BMW Motorrad.

Veel prijzen gewonnen met BMW Motorrad.

Met zijn talent en veel trainingsuren heeft Chris Pfeiffer vele prijzen gewonnen met BMW Motorrad, waaronder de Streetbike Freestyle World Championship (2007, 2008, 2009), de Stuntriding European Championship (2006, 2007, 2008) en de German Open Champion (2009 en 2010).

+ Lees verder

Een rockster.

Een rockster.

Pfeiffer heeft de hele wereld over gereisd en was blij met de steun. "De reactie van het publiek is ongelooflijk - ze behandelen mij als een rockster", zegt Chris op een tour in Calcutta in 2011.

+ Lees verder
Ik heb aardig wat coole dingen gedaan met BMW Motorrad. “

15 wheelies in 30 seconden.

15 wheelies in 30 seconden.

Geen uitdaging was te lastig voor de stuntrijder. In 2000 deed hij 15 wheelies in 30 seconden en hij nam het met zijn motorfiets op tegen een M5 en een vliegende golfbal. Hij heeft zelfs wheelies gedaan op het dak van het BMW-gebouw in München. "Ik heb aardig wat coole dingen gedaan met BMW Motorrad", zo blikt hij terug.

+ Lees verder

Hij is ook een offroad rijder.

Hij is ook een offroad rijder.

Hij heeft veel offroad activiteiten ondernomen met BMW Motorrad. Hij deed mee aan de European Hillclimbing Championship in Obersaxen in Zwitserland en de Rodeo X Endurocross in Oostenrijk met de HP2 Enduro. Tijdens de Snow Speed Hill Race moest er in Duitsland zelfs door de sneeuw worden gereden.

+ Lees verder

Pfeiffer is de baas van Garmisch-Partenkirchen.

Zijn hoogtepunten waren de jaarlijkse BMW Motorrad Days. Pfeiffer was een van de populairste live acts. Groepen fans kwamen in de hoofdarena samen om zijn shows op de F 800 R te zien. "Ik probeer mijn stunts altijd te verbeteren zodat de toeschouwers aan het einde van mijn show zeggen: 'Hij heeft nieuwe trucs'."
En dat was het geval: de inwoner van Schongau komt altijd met iets nieuws voor zijn shows tijdens de BMW Motorrad Days.
In zijn tien jaar met BMW Motorrad heeft Pfeiffer zijn talent bewezen. Of dat nu offroad, op de weg of in de sneeuw is. Hij is gewoon een pro.
+ Lees verder
Meer informatie over de BMW Motorrad Days external-link-arrow-slim

Meer verhalen waar je mogelijk interesse in hebt.

Geschikte motorfietsen.

spinner