De allrounder tussen de stuntrijders.

Chris Pfeiffer's beste tips en trucs

Hij heeft net voor de vierde keer de wereldtitel gewonnen. Zijn shows zorgen voor behoorlijk wat ophef. Chris Pfeiffer is een icoon in de stuntscene. Het is dus eigenlijk geen verrassing dat Tom Cruise de stuntrijder om een persoonlijke show vroeg.

Mission: Impossible? Niet als Tom Cruise om een show vraagt.

Mission: Impossible? Niet als Tom Cruise om een show vraagt.

Op de Europese première van 'Mission: Impossible Ghost Protocol', vroeg Tom Cruise Pfeiffer om een show. Zelfs Pfeiffer was verrast. "Het was mijn taak om het publiek op te warmen totdat Tom Cruise de rode loper zou betreden voor het BMW Welt-centrum. En dat deed ik. Toen Tom mij in mijn motorkleding zag, vroeg hij waarom ik niet op mijn motor zat. Ik legde de situatie uit en hij zei: 'Nee, ik wil je zien stunten.' "Dus ik greep die kans", zegt Pfeiffer en hij voegt toe: "Het was zo verrassend - Ik vond het al geweldig om onderdeel van de première te zijn, maar om persoonlijk door Tom gevraagd te worden om op te treden was ongelooflijk."

+ Lees verder

Een krachttest met een golfbal.

Een krachttest met een golfbal.

Na een slag versnelt een golfbal van 0 tot 100 km/h in slechts 0,25 milliseconden. Kan een motorfiets of een auto deze snelheid verslaan? In augustus 2016 gingen Hans-Joachim Stuck in een BMW M5 en Pfeiffer op een K 1200 R deze uitdaging aan op de BMW International Open in München. Hun tegenstander op de tee: voormalig Ryder Cup-winnaar Ian Poulter.

+ Lees verder

Pfeiffer wint het wereldkampioenschap in Zürich.

Pfeiffer wint het wereldkampioenschap in Zürich.

In 2007 versloeg Pfeiffer 16 tegenstanders op zijn F 800 en won het wereldkampioenschap stuntrijden in de aanwezigheid van 60.000 man publiek met een bijna perfecte score. "Het was ongelooflijk hoe mijn tegenstanders hun trucs en stunts in deze hal uitvoerden", zegt Pfeiffer na het evenement in Zürich.

+ Lees verder

Je moet over deze brug rijden.

Het is tien jaar lang zijn droom geweest. In 2008 werd dit uiteindelijk werkelijkheid: Pfeiffer reed met de BMW G 450 X over een boogbrug in Italië. Het unieke gedeelte van zijn stunt: hij zou over de een meter brede boog boven de brug rijden. Pfeiffer had maar één poging. Fotograaf Bernhard Spottel legde dit moment vast.
"Als je eenmaal bent vertrokken, is er geen weg terug - je moet blijven rijden, anders val je naar beneden in de diepte. En als je niet meteen goed begint, ben je in groot gevaar", zegt Spottel. Pfeiffer slaagt in zijn gedurfde manoeuvre. Op het hoogste punt van de brug reed hij ongeveer 20 meter boven het water. "Rijden over de boog van een brug was een droom die werkelijkheid werd", zegt Pfeiffer na zijn stunt.
+ Lees verder

Stuntprijs in Australië.

Stuntprijs in Australië.

Slechts een paar weken na zijn rugblessure in 2008, zat Chris alweer op zijn motorfiets. In de Australische stad Roethis won hij voor de derde keer de titel van beste stuntrijder op de European Stunt Riding Championships.

Na elke ronde voerde Pfeiffer de ranglijst aan en hij verzamelende 200 punten in de halve finale en de finale. Hij versloeg de concurrentie met het ongelooflijke aantal van 601 punten - bijna 50 punten meer dan de nummer twee Zoltan Angyal, op een Kawasaki. "Het was een geweldige bevestiging om drie ronden lang de leider te zijn", zegt Pfeiffer na de wedstrijd.

+ Lees verder

Derde wereldtitel.

Derde wereldtitel.

De kansen op een derde wereldtitel op de Indoor Stunt Riding Championship in 2009 waren behoorlijk klein. Pfeiffer had vanwege griep de eerste trainingsdag gemist. Bovendien was zijn concurrentie erg sterk. In de eerste kwalificatieronde haalde Chris slechts de derde plaats. "Ik voelde mij niet goed en vond al dat ik geluk had met mijn derde plaats", zegt Pfeiffer. Hij had meer succes in de tweede kwalificatieronde en haalde de finale. Maar in de tweede fase viel hij tijdens de 'touch-ground circle' - een éénhandige wheelie, uitgevonden door Pfeiffer. Deze val kostte hem punten. Toch maakte hij met zijn stunts indruk op de jury en won hij de wedstrijd. "Toen ik de resultaten zwart op wit zag, was ik zo ontzettend blij", zegt Pfeiffer na zijn overwinning.

+ Lees verder

Grenzeloos.

Grenzeloos.

In september 2009 speelde Chris met zijn F 800 R de hoofdrol in een adembenemend videoproject: Pfeiffer voerde adembenemende wheelies uit, 19 verdiepingen hoog boven München - op het dak van het BMW gebouw. Meer dan twee miljoen fans over de hele wereld bekeken de clip op YouTube.

+ Lees verder

Een overwinning voor Pfeiffer en de BMW F 800 R.

Een overwinning voor Pfeiffer en de BMW F 800 R.

In juni 2010 verdedigde Chris op succesvolle wijze zijn titel met de F 800 R op de German Stuntriding Open, op het circuit in Hockenheimring. "Ik was heel blij met de winst. Alleen 's werelds beste rijders deden mee en lieten veel extreem moeilijke stunts zien", zegt Pfeiffer na de wedstrijd.

+ Lees verder

Sneller, hoger, verder - Pfeiffer op de BMW Motorrad Days.

Van zijn eerste verschijning tot zijn laatste show in 2015, Pfeiffer was een van de meest populaire live acts op de BMW Motorrad Days.
Wheelies zonder handen en rechtopstaand of stoppies op het voorwiel - de show van Chris Pfeiffer, met ontelbare stunts en trucs, was adembenemend en een van de hoogtepunten in Garmisch-Partenkirchen.
+ Lees verder

Een kus voor de stuntrijder.

Een stoppie voor een kus. In 2013 gaf Alena Gerber Chris Pfeiffer een kus op de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen. Het model is presentatrice en rijdt zelf ook motor. Als een grote fan van Pfeiffer was ze enorm blij met deze lieve stunt.
+ Lees verder

Meer verhalen waar je mogelijk interesse in hebt.

Geschikte motorfietsen.

spinner