De woestijnvos.

Michael Martin en de verleiding van de leegte.

Hij heeft door de Sahara, de Atacama en zelfs Antarctica gereisd. Fotograaf en aardrijkskundige Michael Martin voelt zich in zijn element op plaatsen waar je bijna nooit een menselijk gezicht ziet.

Michael Martin reisde voor het eerst naar de woestijn op zijn zeventiende. Hij reed op zijn brommer naar Marokko, keek uit over de enorme uitgestrektheid van de woestijn en was voor altijd verkocht. Sindsdien heeft hij het grootste deel van zijn tijd doorgebracht op schitterend beige zand onder de diepblauwe lucht. Hij leidt er een ruw bestaan, wachtend op het juiste moment om een foto te nemen.

Michael Martin heeft de woestijn ongeveer honderd keer doorkruist. Hij heeft op zijn motorfiets over zand, sneeuw en ijs gereden. Dankzij de spectaculaire foto's die hij heeft gemaakt, is hij als woestijnfotograaf wereldberoemd geworden. Voor zijn laatste project, 'Planet Desert', heeft Martin vijf jaar lang op een R 1200 GS door poolwoestijnen en hete woestijnen gereden.
+ Lees verder
Ik wil dat mensen door mijn projecten gemotiveerd raken om de wereld te gaan verkennen. “

Michael Martin

Multitalent

Fotograaf.

Fotograaf.

Michael Martin ziet niet veel verschil tussen jagen en foto's maken. Elk shot moet in de roos zijn. Zelfs als hij uren of dagen moet wachten. "Soms moesten we wel vijf uur in de auto wachten totdat mijn vader eindelijk die ENE foto had", vertelt Michael Martins zoon, die op sommige expedities zijn vader vergezelt.

+ Lees verder

Geograaf.

Geograaf.

Martin heeft een graad in aardrijkskunde. De Münchener beschikt dankzij zijn reizen over ongeëvenaarde kennis van de woestijngebieden van de wereld. Hij deelt zijn kennis in zijn boeken en presentaties en is ook een populair spreker op conferenties over klimaatverandering overal ter wereld.

+ Lees verder

Avonturier.

Avonturier.

Als je net zoals Michael Martin in de woestijn het avontuur opzoekt, moet je voorbereid zijn op een bevroren neus, bittere kou en razende zandstormen. "Ik ben op mijn reizen al in veel gevaarlijke situaties geweest; pas naderhand realiseerde ik me hoeveel geluk ik had gehad", vertelt hij.

+ Lees verder

Motorrijder.

Motorrijder.

Op een motor door de woestijn rijden, klinkt niet eenvoudig en dat is het ook zeker niet. "Ik ben vaak genoeg gevallen", geeft Michael Martin toe. Maar hij klom altijd weer meteen op zijn motor en bleef rijden. Dat maakt hem een pro.

+ Lees verder

Spreker.

Spreker.

Michael Martin heeft meer dan 2.000 presentaties gegeven. Hij wordt vaak de 'koning van de diashow' genoemd. Zijn ervaringen komen tot leven zodra hij zijn woestijnverhalen begint te vertellen aan geboeide luisteraars, die worden meegevoerd naar de meest onherbergzame gebieden op aarde.

+ Lees verder
Michael Martins werk heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder een medaille van de Royal Geographical Society. Onlangs won hij nog de Gregor International Calendar Award en de ITB Book Award voor zijn oeuvre.
+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner