Mission Manx.

MotorCircus onderweg naar Isle of Man.

Dit is het verhaal van vier jongens van MotorCircus uit Berlijn. Op BMW oldtimer-motorfietsen en met een camera vertrokken ze voor een reis van 4.000 km. Vanuit Berlijn reden ze door België, Frankrijk en Londen naar Isle of Man.

De film van deze reis – Mission Manx – ging in première op 8 maart 2014. Kort daarna konden BMW-fans overal ter wereld de resultaten van deze reis zien. In een exclusief interview vertellen Christoph Köhler, Marko Kramer, Tim Adler en Martin 'Lemmi' Lemcke BMW Motorrad over de realisatie van hun droom.

En dan hoorde je het donderen in de verte... “

MotorCircus

Het is lang geleden dat jullie de reis maakten. Lijkt het nu een verre herinnering voor jullie?
Christoph: De reis is nog steeds voelbaar en we hebben nog heel wat te doen voor Mission Manx. We posten informatie op onze website en bereiden ons voor op de komende wereldpremière van de 'Road Movie'.
Heeft de reis jullie leven veranderd?
Lemmi: Een goede reis verandert altijd je leven. Onderweg praat je met interessante mensen en maak je interessante dingen mee. Zo ontmoetten we bijvoorbeeld Mark Wilsmore in het Ace Café en op Isle of Man. We hebben verhalen gehoord over vroegere races van Tony Wall en Derek Whaley. Dit maakte echt indruk op ons en veranderde onze mening over de Britse geschiedenis en de mannen die racen op het bergcircuit.
Wat was jullie oorspronkelijke visie voor de film en denken jullie dat dit is bereikt?
Christoph: Onze bedoeling was om naar Isle of Man te reizen. We hadden geen vaste route, behalve de tussenstop bij het Ace Café. We reisden 'old-school' op onze oude motorfietsen. Alles wat we nodig hadden, zat in de zadeltassen of was op onze motor gebonden. Dit zorgde voor een gevoel van avontuur en vrijheid. De reacties op de trailer van Mission Manx waren erg positief. En dus overtreft naar ons gevoel het eindresultaat zelfs onze oorspronkelijke verwachtingen.
Weten jullie of jullie BMW fans inspiratie hebben gegeven om hun eigen motorfiets te bouwen, of een gelijkwaardige reis te ondernemen?
Lemmi: Ja, dat hebben we zeker gedaan en dat doet ons plezier. Dat was namelijk een van de dingen die we wilden bereiken – anderen inspireren om hun eigen motorfiets te kopen, hem zelf te customizen en dan een gelijkwaardige reis te plannen.
+ Lees verder

De film.

In de voetsporen van 'Ironman Georg'.

In de voetsporen van 'Ironman Georg'.

Isle of Man is wereldberoemd door zijn Tourist Trophy in juni. Maar het is ook de locatie voor de Classic TT en de Manx Grand Prix einde augustus. En precies dat is de bestemming van deze jongens. Christoph, 35, legt uit: "De Manx Grand Prix wordt al sinds 1930 gehouden op dezelfde route van 60 kilometer als de TT. Met als verschil dat bij de Manx verschillende races plaatsvinden op klassieke motorfietsen. Dit trekt fans en rijders van oldtimers aan. Voor motorrijders zoals wij, uit Berlijn, is dit de ideale plek om andere fans te ontmoeten. En we volgen de voetsporen van een van onze motorsportidolen: de racer Georg 'Schorsch' Meier. Hij was de eerste niet-Brit die de TT won in 1939. Dit evenement is gewoon perfect voor BMW freaks zoals wij. Het geluid van open uitlaatpijpen vult de lucht, het lawaai is ongelooflijk en je kunt de nostalgie letterlijk ruiken. Het is gewoon fantastisch."

+ Lees verder

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner