Met veel impact.

Model, motorrijder en Thai bokster Patricia Gebauer.

Modellen en extreme sporten sluiten elkaar niet uit. Het levende bewijs hiervan is Patricia Gebauer. Ze is geboren in München, heeft een grote passie voor motorrijden en houdt zichzelf fit met de Thaise vechtsport Muay Thai. Ze riskeert gebroken botten en kneuzingen in de zwaarste vechtsport ter wereld en toch heeft dit geen invloed op haar passie.

Schoonheid in de ring.

Een lege fabriek. Fotolampen en studioflitsers staan opgesteld in een kleine hoek die volledig verloren gaat in de grote ruimte. De fotograaf richt zijn camera op het model. Achter haar is de S 1000 XR – fotoshoot voor BMW Motorrad. Tien klikken van de camera en dat was het dan. Daar gaat ze naar haar volgende fotolocatie. Voor Patricia Gebauer is dit de normaalste zaak van de wereld. Maar goed, ze is dan ook een pro.
Een model met lang blond haar, blauwe ogen en strak lichaam. Wat haar onderscheidt van veel andere modellen is haar passie voor extreme sporten. Ze brengt veel van haar vrije tijd in de ring door. Gebauer beoefent de Thaise nationale sport Muay Thai, ook wel bekend als thaiboksen. Deze traditionele vechtsport werd in oorlogstijd gebruikt door het Thaise leger.
+ Lees verder
Over de S 1000 XR external-link-arrow-slim

Sportschool? Echt niet.

Sportschool? Echt niet.

Om haar lichaam in vorm te houden, wilde Gebauer eerst in de sportschool gaan trainen. Maar ze vond het erg saai en onpersoonlijk. Ze bezocht verschillende boksscholen in München en liep de legendarische muay Thay pro Günter Scheller tegen het lijf. Hij liet haar de vechtsport zien en Gebauer kwam erachter dat dit de juiste sport voor haar was. Tien maanden later had ze haar eerste wedstrijd. "Ik was erg nerveus voor mijn eerste gevecht omdat ik wist dat ik na de korte trainingsperiode tegen een zware tegenstander moest. Maar ik wilde deze uitdaging aangaan", zegt ze al terugblikkend.

+ Lees verder

Van beginner tot lastige tegenstander.

Van beginner tot lastige tegenstander.

Gebauer verloor haar eerste gevecht. Maar ze wist dat ze de uitdaging opnieuw aan moest gaan. "In het begin trainde ik twee keer in de week. Al snel werd dit twee keer per dag", legt ze uit. Binnen de kortste keren was ze een pro - en een lastige tegenstander. Want achter dat prachtige uiterlijk schuilt een ongelooflijke ijzeren wil. En deze is zo sterk dat Gebauer zelfs het risico op letsel accepteert, dat onderdeel is van dit type sport. "Ik werk aan mijzelf om ervoor te zorgen dat ik niet gewond raak. Omdat ik hier mijn geld mee verdien", waarmee zij doelt op haar modellencarrière.

+ Lees verder

Knock-out met de elleboog.

Gebroken botten en zware klappen komen regelmatig voor bij Muay Thai, vooral omdat het volledige gebruik van de fysieke kracht is toegestaan. Tijdens het gevecht gebruik je je gehele lichaam", legt Gebauer uit.
"Het is niet alleen maar slaan, zoals bij boksen. Muay Thai heeft ook vechtelementen, die horen bij de ring". Gebauer gebruikt vaak haar elleboog bij het Thaiboksen. "De elleboog is het hardste bot in het lichaam, waardoor het een goed wapen is voor een K.O.".
+ Lees verder
Ik ben dol op het gevoel van kracht op de motor. “

Patricia Gebauer

Gevoel van vrijheid op de motor.

Verwondingen of niet - Gebauer wil nog minimaal vijf jaar bezig blijven met Thaiboksen. Om up-to-date te blijven in de vechtkunst reist ze elk jaar naar Thailand waar ze de nieuwste vechttechnieken leert.
In Zuidoost-Azië ontdekte ze het motorrijden. Op de rustige wegen van het Thaise achterland ervaarde ze het gevoel van absolute vrijheid. "Ik vind het heerlijk om zo vrij te zijn en de kracht van de motorfiets te voelen. Het voelt alsof ik alles de baas ben!"
+ Lees verder

Wat is Muay Thai?

Muay Thai, ook bekend als thaiboksen, is de nationale sport van Thailand. Het heeft zich ontwikkeld uit traditionele vechtsporten en is ontstaan op eeuwenoude slagvelden. Het gevecht vindt meestal plaats in de ring, zonder bokshandschoenen. Bij het gevecht is het gebruik van voeten, schenen, vuisten, ellebogen en knieën toegestaan. Ook vastgrijpen behoort tot het repertoire. Door de grote kans op verwondingen behoort Muay Thai tot de zwaarste vechtsporten ter wereld.

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner