Een terugblik op de 2016 International GS Trophy.

Team Zuid-Afrika wint de GS wedstrijd in Thailand.

Met de motor over gammele bruggetjes, rivieren doorwaden met de GS en snel banden wisselen: de International GS Trophy is een ongekende uitdaging voor Enduro-rijders.

In 2016 was het wederom tijd voor dit evenement. 19 teams van over de hele wereld reden met hun BMW R 1200 GS motorfietsen door Noord-Thailand. De GS-rijders legden 1400 kilometer, 19 speciale testen en zeven dagelijkse fasen af. Ze reden door de jungle, langs dammen en door regenwouden en dit alles in enorme hitte met hoge luchtvochtigheid. De zesde International GS Trophy putte iedereen fysiek uit, maar desondanks was iedereen erg tevreden.

31 punten voor

Uiteindelijk waren John Harris, Byron Coetsee en Charl Moolman de anderen een stap voor. Team Zuid-Afrika won overtuigend de International GS Trophy met een verschil van 31 punten. Ze werden gevolgd door Duitsland en Groot-Brittannië, die de tweede plaats deelden. "Het is zeker een pak van ons hart dat we de GS Trophy hebben gewonnen", bekent de 23-jarige Byron Coetsee na de overwinning. Het team liep in 2010 en 2014 net de eerste plaats mis.
+ Lees verder
Elk van de rijders kan zichzelf ook als winnaar beschouwen. Alleen al vanwege het feit dat de deelnemers het zevendaagse avontuur en de lastige tests, waaronder het oversteken van rivieren en kracht- en behendigheidsoefeningen, hebben doorstaan, kunnen ze winnaars worden genoemd. Voor het bereiken van de finale van deze Enduro-uitdaging, moesten de deelnemers eerst hun moed bewijzen in veeleisende kwalificatierondes.
+ Lees verder
Van alle GS Trophy-evenementen in het verleden bewees de wedstrijd in Thailand dat alleen echte teams met sterke kameraadschap deze moeilijke en spannende competitie kunnen winnen. “

Heiner Faust, hoofd Verkoop en Marketing bij BMW Motorrad

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner