Verbluft door het land van de glimlach.

Bochtige offroadstukken, bergwegen en stijle, haarscherpe bochten.

De rijders in de International BMW Motorrad GS Trophy 2016 moesten hun vaardigheden op de proef stellen. Het landschap van de Gouden Driehoek in Zuidoost-Azië, bij het drielandenpunt van Thailand, Burma en Laos, kent een aantal uitdagende routes.

Van Chiang Dao naar de mooiste plaatsen in Thailand.

Vanuit Chiang Dao reden de teams naar Lamphun, Mae Sariang, Mae Hong Son en Pai. Tijdens de rit bereikten de rijders een aantal ongelooflijke uitkijkpunten: eeuwenoude paden, onaangeroerde berggebieden en jungles.
"Ik ben er trots op dat de GS Trophy plaatsvond in Zuidoost-Azië en dat we deze adembenemende regio hebben kunnen laten zien aan rijders van over de hele wereld", aldus Heiner Faust, hoofd Verkoop en Marketing bij BMW Motorrad.
Thailand was de perfecte locatie voor de zesde editie van de Int. GS Trophy. De deelnemers waren niet alleen onder de indruk van de buitengewone routes, maar ook van de opwindende cultuur en bevolking.
+ Lees verder
De GS Trophy is een ongelooflijke ervaring in een ongelooflijk land. “

Stéphanie Bouisson, internationaal vrouwenteam

Ster op twee wielen.

Op de berijdersbuddyseat van een GS.

Ster op twee wielen.

De 1.400 kilometer lange route voerde de teams langs betoverende natuurgebieden en diverse locaties met meerdere culturele hoogtepunten. De rijders en hun motoren werden overal met open armen ontvangen. Vaak kwamen er kinderen aangesneld om de enorme Adventure motoren van dichtbij te zien.

Het vrouwenteam werd vaak met verbazing bekeken. "Wanneer de lokale bevolking zag dat we vrouwen waren, vonden ze dat prachtig", herinnert Amy Harburg uit Australië zich.

+ Lees verder

Behoefte aan wat verkoeling.

Met temperaturen boven de dertig graden springen sommige rijders in het water om af te koelen.

Behoefte aan wat verkoeling.

Aan het begin van de International GS Trophy zat het weer niet mee voor de teams. Vanwege de zware regen moesten de routes worden gewijzigd. Maar de volgende dag ging de storm liggen en doorstonden de teams de speciale beproevingen onder een stralende zon.

Die week steeg de temperatuur tot dertig graden, met hoge luchtvochtigheid. Niemand was verbaasd toen het hele Japanse team met kleding en al in een riviertje sprong om af te koelen.

+ Lees verder

Iedereen aan de linkerkant: verkeer in Thailand.

De GS-rijders moesten eerst wennen aan het verkeer in Thailand. Omdat ze daar aan de linkerkant van de weg rijden. Ook de drukte in de straten was nieuw voor de rijders.
Tuktuks, pick-ups en scooters.
Hele gezinnen op piepkleine scooters, tuktuks en pick-ups die volgeladen waren met mensen en bagage speelden het allemaal klaar om door de smalle straten te komen.
Er waren maar heel weinig auto's op de Thaise wegen. "Er zijn hier geen auto's, alleen motorfietsen en scooters. Dat is echt gaaf", aldus Dennis Godwin van Team USA.
+ Lees verder

Altijd vriendelijk

Thailand wordt ook het 'land van de glimlach' genoemd. En niet zonder reden. De plaatselijke bevolking staat bekend om haar gastvrijheid. De deelnemers hebben deze vriendelijkheid ook zelf kunnen ervaren. "De plaatselijke bewoners zijn geweldig. Ze zijn heel blij als ik ze in het Thais groet", meldt Stéphanie Bouisson uit Frankrijk.

Boeddhistische tempels, vissersdorpjes en jungles.

De dagelijkse etappes voerden de rijders door jungles, bergen en grote rijstvelden. De teams zagen ook Boeddhistische tempels en vissersdorpjes met traditionele huizen op palen.

Tijdens de zevendaagse tour zagen de rijders vaak olifanten, waterbuffels, hanen, eenden en varkens van dichtbij. "Het was erg bijzonder om olifanten in het wild te zien. De routes voerden ons tot diep in de landelijke gebieden van Thailand, ver weg van de straten en zelfs van wandelpaden. Fantastisch om zoiets te kunnen zien", aldus Gaston Quiroga uit Argentinië.

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner