Deluxe R nineT-conversie.

L'Echappée Belle ('The Great Escape') zijspanontwerp wint de Custom Contest.

BMW Motorrad was uitgenodigd voor een custom contest in Parijs. Franse customizers werden gevraagd om schetsen voor een R nineT-ombouw in te dienen. De artiesten kregen volledige creatieve vrijheid. De jury, bestaande uit Fred 'Krugger' Bertrand, twee keer custom kampioen en Ola Stenegärd, motorfietsdesigner, evalueerden het grote aantal voorstellen. De winnaar, de Franse customizer Old School Engineering (OSE) overtuigde de jury met hun unieke zijspanontwerp. De prijs: een gloednieuwe R nineT, plus 10.000 Euro. De winnaars kunnen de prijs gebruiken om het ingediende ontwerp werkelijkheid te laten worden. Het resultaat: 'L'Echappée Belle' - 'The Great Escape'. OSE presenteerde hun zijspan op de Custom Contest in Parijs. Het team liet zien dat zijspannen absoluut niet tot het verleden behoren.

Een zijspan? Een zijspan. “

R nineT met een offroad accent

"Vanaf het begin was het al duidelijk: het moest een zijspan worden, met banden om offroad te rijden", zegt Krotki. En hij had gelijk: de Continental TKC 80 spijkerbanden geven de R nineT een buitengewone offroad uitstraling. Het achterwiel van de R nineT werd op het zijspan gemonteerd. De voetsteunen komen van de R 1200 GS.
De motor en het zijspan zijn smetteloos gelakt in opvallend gifgroen. Maar ze pasten ook kleine details aan: er werden lichtbruine hoezen voor de zittingen genaaid. Andere blikvangers zijn de extra koplampen, die in het midden en op de zijspan op de R nineT zijn gemonteerd.
+ Lees verder
"Wij wilden absoluut de Scrambler uitstraling van de R nineT behouden". “

Benoit Krotki (OSE)

Het voertuig van de gewone man

Maar waarom een zijspan? In tijden van economische crisis was de zijspan het voertuig van de gewone man. Er kon veel bagage in worden vervoerd en je kon met je familie reizen. Het voertuig was gemaakt voor 'great escapes'. De mannen gebruikten dit als thema en installeerden een Watsonian Squire zijspan op de R nineT.
"Wij hadden een paar problemen met de installatie van het zijspan op de R nineT", zegt Krotki. Na veel overleg maakten de mannen een paar wijzigingen aan het oorspronkelijke design. "Dit zijn de problemen die ontstaan bij modificaties", geeft de customiser toe.
+ Lees verder

Het belangrijkste gespreksonderwerp.

Begin oktober werd de motorfiets gepresenteerd op de Maison des Métallos in Parijs. 'L'Echappée Belle' - 'The Great Escape' was daar al het belangrijkste gespreksonderwerp. Op dit moment presenteren de mannen hun motorfiets op verschillende tentoonstellingen. "Wij kijken uit naar het wereldwijde commentaar op ons zijspanconcept", zegt Krotki.
+ Lees verder

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner