"Wat ik ook doe, het moet me gelukkig maken."

Een interview met vintageracer en scrambler-fan Joy Lewis.

Waarom de kudde volgen als je meer plezier kunt beleven boven het maaiveld? Joy Lewis heeft van haar voornaam haar motto gemaakt. Een gesprek met een opgewekte ziel die zich niet aanpast, maar volgens haar eigen stijl leeft.

Joy, waarom ben je zo gefascineerd door motorfietsen?
Ik heb altijd al iets gehad met motorfietsen. Mijn vader vertelde me vaak over zijn rally's in de woestijn. Toen ik twaalf was, leerde mijn grootvader mij op zijn Honda rijden en dat voelde meteen goed aan. Voor mij is met een motorfiets rijden opwindend, een avontuur waarbij je je met alle zintuigen concentreert op het rijden. Ik geniet ook van nieuwe ervaringen tijdens elke rit.
Je was bij de 'Babes Ride Out'. Wat is dat?
Bij de 'Babes Ride Out' ontmoeten motorrijders elkaar midden in de woestijn. Het is een fantastische gelegenheid voor vrouwen die hun passie voor motorrijden willen delen – of ze nu beginner of ervaren zijn, jong of oud.
Maar er zijn nog steeds niet zo veel vrouwen die met een motorfiets rijden, of wel?
Inmiddels is ongeveer 14 procent van alle motorrijders vrouwen en met elke kleinere, lichtere motorfiets die op de markt komt, worden het er meer en meer. Ik vind het niet nodig om voortdurend de verschillende rijstijl van mannen en vrouwen te bespreken. Ik rijd elke dag met de jongens en ook tegen hen in races. Vaak leef ik de levensstijl nog méér dan zij!
+ Lees verder
Op avontuur: Joy Lewis en de R nineT Scrambler.
Als je kon kiezen, waar zou je dan naartoe reizen?
Op dit moment ben ik volop aan het plannen. Ik zou graag naar Alaska gaan. Daar kom ik vandaan. Ik wil ook graag wat tijd doorbrengen in Zuid-Amerika of per motorfiets door Europa dwalen. Het lijstje is eindeloos. Omdat ik nog zo veel te ontdekken heb – liefst op mijn motorfiets en met andere mensen die mijn passie voor alles op twee wielen delen. Een uitstapje zonder motorfiets kan ik mij niet voorstellen.
Hoe ziet de perfecte dag met een R nineT Scrambler er uit?
Ik sta vroeg op, pak wat kleren, slaap- en kampeerspullen en vertrek – zonder een vaste bestemming en met alle tijd van de wereld. Ik hou van spontane uitstapjes en vind het fantastisch om de lokale bevolking te vragen naar de beste route. Met een motorfiets als de R nineT Scrambler is het makkelijk om overal naartoe te reizen.
+ Lees verder
De onconventionele R nineT staat voor vrijheid en een ongetemde levensstijl. Past dit bij jou?
Wow, dat is een goede vraag. Mijn familie heeft me nooit gezegd dat er dingen zijn die meisjes en jongens moeten of niet mogen doen. Dus had ik nooit het gevoel dat er bepaalde dingen waren die ik niet mocht doen. Mijn onafhankelijkheid is altijd heel belangrijk geweest voor mij. En mijn familie heeft me daarin altijd gesteund. Met een naam als Joy is het wel duidelijk dat ik een vrolijk persoon ben. Daarom zorg ik ervoor dat ik bij alles wat ik doe plezier beleef.
Heb je een levensmotto?
Vandaag is DE dag. Of: het leven is kort, dus geniet ervan met volle teugen. Ik denk dat die twee spreuken hetzelfde betekenen.
Vul deze zin aan: voor mij is motorrijden ...
leven.
+ Lees verder
Als ik op mijn motorfiets zit, voel ik tegelijkertijd opwinding, angst en plezier. Dat is wat het echt is – gewoon een gevoel van pure liefde. “

Joy Lewis

Eerlijk. Ongetemd. Luchtgekoeld.

Voel de wind, hang in elke bocht en ervaar de vrijheid van elke meter die je rijdt - de BMW R nineT Scrambler laat je zijn wie je bent. Taai, onconventioneel en tegen de gevestigde normen, deze motorfiets gaat waar je maar heen wilt. Gemaakt voor iedereen die een motorfiets zoekt die puur en minimalistisch is en breekt met elke regel.

Over de R nineT Scrambler

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner