MissionSouth – een motorrit voor het goede doel.

Stel je voor: samen met je vrienden vertrek je op een trip van Europa naar West-Afrika, op de motorfiets. En stel je voor dat je dan ook nog eens niet alleen je eigen droom lat uitkomen, maar ook die van arme kinderen in Afrika.

Dat is precies het plan van MotorCircus uit Berlijn. Deze mensen zijn al bekend in de BMW Motorrad community door hun MissionManx road trip-film. Deze film documenteerde hun reis naar Isle of Man voor het meest legendarische motorracefestival ter wereld: de Classic TT. MotorCircus combineert de passie voor het customizen en het bouwen van en rijden met oude BMW boxers met een heel andere passie: terwijl de kilometerteller loopt, zamelen ze geld in voor een project voor medische hulp in Serrekunda dat ze al sinds 2008 steunen.

MotorCircus op een nieuwe missie.

Het team plant momenteel een geldinzamelingsactie voor een speciale reis naar de hete en stoffige Senegambia Strip. Het geld zal voor onontbeerlijke toegang tot medische hulp zorgen in een lokaal door Duitse fondsen gesteund ziekenhuis. Clubleden Christoph Köhler, Martin 'Lemmi' Lemcke en Marko Kramer maken de reis ongeveer een keer per jaar. Maar nu op hun motorfiets.
+ Lees verder
Meer over Mission Manx external-link-arrow-slim
Deze reis gaat over vriendschap, avontuur, stof en ervaringen, maar vooral over een belangrijk goed doel. “

Christoph Köhler

De rijders en de route.

De rijders en de route.

Deze keer vliegen de jongens van MotorCircus niet naar Gambia, ze rijden er naar toe op hun motorfiets. Maar ze zullen niet alleen zijn op hun reis. Ze reizen samen met cameraman Thorsten Jarek op een BMW R 1200 GS en twee bevriende acteurs – Ronald Zehrfeld en Hardy Krüger Jr. – beiden op een BMW R nineT Scrambler. Chris rijdt met zijn BMW R 100/7 uit 1977, met de naam Brown Sugar, Lemmi reist met zijn zebra-gestreepte R 100 RS uit 1978 en Marco rijdt met een R 90/6 uit 1974.

+ Lees verder

De reis verloopt door Zuid-Europa naar Gibraltar, waar ze de oversteek maken naar het Afrikaanse continent. Nadat ze door Marokko en het indrukwekkende Atlasgebergte zijn gereden, rijden ze verder naar de westelijke Sahara, Mauritanië en Senegal en tenslotte Gambia. Ze zullen tijdens hun reis heel wat leren over de landen, de mensen en hun wereldbeeld. Het team van zes zal rijden met customised retro-motorfietsen van BMW. Wat kunnen ze verwachten op hun reis naar het kleinste land van Afrika? Een echte smeltkroes van verschillende etnische groepen, een analfabetismegraad van 60% en medische problemen die in Europa niet meer bestaan.

+ Lees verder

Liefdadigheid begint thuis.

Liefdadigheid begint thuis.

Het doel van het MissionSouth-project is kinderen in Afrika helpen. Om dit doel te bereiken, is het plan ontstaan om genoeg geld in te zamelen voor het nieuwe '100 Kids+'-project van de ASB kliniek in het hart van Serrekunda, de grootste stad van Gambia.

De ASB, of Arbeiter-Samariter-Bund (de Samaritaanse Arbeidersvereniging), is een niet-gouvernementele liefdadigheidsorganisatie. Elk jaar reizen dokters uit Duitsland naar het ziekenhuis om operaties uit te voeren. Dit zijn onder andere reconstructieve operaties bij kinderen met een gespleten gehemelte. Kinderen met deze aangeboren afwijking worden vaak gedemoniseerd en gedwongen om buiten de maatschappij te leven. Het doel van de ASB kliniek in Gambia op langere termijn is alle kinderen met een gespleten lip of gehemelte een gratis behandeling te bieden tijdens de eerste 18 maanden van hun leven.

+ Lees verder
Krüger Jr. groeide op in Afrika nadat zijn vader, Hardy Krüger, een boerderij kocht in Tanzania. De boerderij werd gebruikt als locatie voor de film Hatari! van regisseur Howard Hawks uit 1962, waarin Hardy Krüger naast John Wayne meespeelde.
De 48-jarige acteur kent dus de problemen van mensen in Afrika uit eerste hand. En nadat hij zelf een jong kind verloor, weet hij ook hoe wreed het lot kan toeslaan. Na UNICEF-ambassadeur te zijn geweest voor het World Wildlife Fund, wilde Krüger Jr. graag meerijden met het team op deze humanitaire motorfietsmissie.
+ Lees verder
MotorCircus stelt goede daden voor de wereld; ze willen dingen verbeteren. “

Hardy Krüger Jr.

Wat jij kunt doen

Het doel van het MissionSouth-project van MotorCircus is geld inzamelen voor de non-profitliefdadigheidsorganisatie "Ärzte Helfen e. V." ('dokters helpen') om hen te helpen een klein non-profitziekenhuis financieel te ondersteunen. Elk jaar krijgen ongeveer 45.000 patiënten toegang tot noodzakelijke medische hulp die ze anders niet zouden ontvangen. MissionSouth begint in november 2016. We zijn nog steeds op zoek naar sponsoren voor dit belangrijke project. Jouw donatie is in goede handen bij ons. En net zoals de kilometers op je dagteller: elke euro telt!

+ Lees verder

BMW Motorrad steunt het MotorCircus-project en zal hun verhalen over de reis delen. We zullen de fans van de club ook op de hoogte houden over de documentairefilm over MissionSouth die is gepland voor 2017. Tot dan kun je het laatste nieuws over dit Afrikaanse avontuur volgen op de MotorCircus-website.

+ Lees verder

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner