Roadtrip met de R nine T.

Toeren met een klassieke boxer.

Er zijn vele redenen waarom de BMW R nineT zo'n succes is: het puristische ontwerp, het nonchalante uiterlijk, of zelfs de fabricage-achtige constructie. Tel hierbij de voortreffelijke mogelijkheden voor customization op. Maar bovenal de ongelooflijke rijervaring zorgt ervoor dat ook de hele lange afstanden één groot genot zijn. Precies zo'n roadtrip nu ondernam de 36-jarige Amerikaan Sean Patrick. En na ruim vierduizend kilometer op zijn nineT is hij meer overtuigd dan ooit dat iedereen hetzelfde zou moeten doen.

Het leven is één lange reis.

Het klinkt misschien als een cliché, maar voor Sean Patrick ziet het leven er echt uit als een droom. Vol avontuur, vol ontdekkingen en extreem divers: op het ene moment leeft Sean als Theravada-monnik in Thailand en op het andere zet hij een succesvolle onderneming op in Denver en Boulder, Colorado. Daarna nam hij motorrijlessen en werd hij voor het eerst papa. O ja, binnenkort wil hij ook nog trouwen. Maar eerst is er de lokroep van het asfalt voor een roadtrip. Samen met een goeie makker. In alle eerlijkheid, wat kun je nog meer van een fantastische tocht verwachten?
+ Lees verder
De R nineT heeft mij geïnspireerd om een betere rijder te worden. Een die het waard is om op zo'n hoogwaardige motor te zitten. “

Sean Patrick

Een korte video met grote gevolgen.

Een korte video met grote gevolgen.

Sean en de nineT: liefde op het eerste gezicht. Het uiterlijk en de veelzijdige, makkelijk door te voeren mogelijkheden tot customization deden het 'm. "Ik vind het erg leuk om motorfietsen en auto's die er al heel fraai uitzien mijn eigen persoonlijke stijl mee te geven, zodat ik ze nog mooier ga vinden. Het Café Racer Design en de hoogwaardige materialen van de nineT hebben me meteen overtuigd." En dan is er nog de video: "BMW had net die boeiende reclamevideo gepubliceerd. Ik was helemaal onder de indruk en bestelde de motor zonder een seconde na te denken. En ik verbaas me er telkens weer over dat de nineT een BMW is. De lichaamstaal is zo heel anders. En iedereen zegt ook dat het zo'n mooie motor is."

+ Lees verder

Indrukwekkend voorkomen, comfort en prestatie.

Indrukwekkend voorkomen, comfort en prestatie.

Het stoere voorkomen van de nineT is natuurlijk het eerste dat fans van deze motorfiets zo enthousiast maakt. Maar zelfs na de eerste paar kilometer merk je al het comfort en het prestatievermogen die deze motor biedt. Na ruim 4000 kilometer kan Sean dat prima beoordelen. En hoewel het geen RT, GT of GTL is, blijft het een klassieke boxer die uitermate geschikt is om te toeren. Zodoende bond hij een waterdichte tas vol met kampeerspulletjes vast achter op de motor en ging ervandoor. Zijn iPhone, voor de nodige foto's, en geld om eten en drinken te kopen had hij altijd in de aanslag. Net als een 10 mm Glock om zich te kunnen verweren tegen beren en poema´s, die ook graag in het gebied rondsluipen.

+ Lees verder

"Na acht dagen op de nineT had ik minder spierpijn dan ik had verwacht. Tenslotte kun je er niet aan afzien dat hij is gemaakt voor lange afstanden. Maar het plezier maakt het beetje spierpijn ruimschoots goed. Ik zou mijn rijervaring zelfs als voortreffelijk willen omschrijven. En de nineT voelt zo veilig en degelijk aan dat ik er volledig op vertrouw. En dat inspireert me keer op keer."

+ Lees verder

Sean heeft het geluk om in een deel van de VS te wonen dat lijkt gemaakt voor tochten op de motorfiets. "De omgeving heeft een van de meest adembenemende landschappen in de VS. Ik weet zeker dat Europese motorrijders het een ideale route vinden om te ontdekken," zo zegt hij. De wegen zijn prima en er zijn heel veel kampeermogelijkheden en hotels langs de route. En dat terwijl je binnen één dag met sneeuw bedekte bergtoppen en hete woestijnen ervaart. En natuurlijk de uitermate diverse Amerikaanse culturen. De nineT is gewoon helemaal thuis op de schitterende landwegen van Colorado. Want hij heeft het vermogen en de flexibiliteit die nodig is om ook echt plezier te beleven aan de bergpassen.

+ Lees verder

Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Geschikte motorfietsen.

spinner