De meest prachtige modellen komen samen bij het Comomeer.

Elegantie en geschiedenis op het Concorso d' Eleganza Villa d'Este.

Het is bij uitstek een klassieke autoshow: de Concorso d 'Eleganza Villa d'Este. De beste voertuigen werden opnieuw erkend tijdens de traditionele wedstrijd in Noord-Italië. BMW Motorrad eerde een heel speciaal vintage model tijdens dit elegante evenement. Schoonheden van metaal staan naast elkaar opgesteld. De lak schittert in de meizon. De geur van benzine vult de lucht en vermengt zich met de frisse wind die over het Comomeer waait. De charme van vroegere tijden en de toekomst vult de lucht in het luxueuze Villa d'Este hotel en wordt weerspiegeld in de indrukwekkende verzameling geëerde voertuigen. De opwinding groeit. Wie wordt dit jaar gekozen als de mooiste van allemaal?

Het verleden ontmoet de toekomst.

Het verleden ontmoet de toekomst.

Het motto van dit jaar "Back to the Future - The Journey Continues" past perfect bij THE NEXT 100 YEARS, het 100-jarig jubileum van BMW Group. In de geest van dit uitgangspunt kunnen fans verschillende concept-voertuigen van heel dichtbij bekijken die tot in het kleinste detail herbouwd zijn ter ere van memorabele klassiekers. BMW presenteerde in het automotive-gedeelte de M1 Coupé Hommage uit 2008, de 328 Hommage uit 2011 en de geheel nieuwe Hommage uit 2002. Voor de allereerste keer presenteerde de BMW Group een huldebetuiging aan een motorfiets in de Concorso d 'Eleganza Villa d'Este - het was de ster van de avond.

+ Lees verder

Ter ere van de jarige.

Toen het doek op vrijdag om 20.00 uur viel en de R5 Hommage werd gepresenteerd, hadden veel aanwezigen het gevoel dat ze naar een ander tijdperk waren gereisd. De R5 viert dit jaar zijn 80e verjaardag. Dit was de aanleiding voor BMW Motorrad om zijn ongelooflijk succesvolle klassieker te presenteren en te eren.
Alles verliep volgens plan. De R5 Hommage oogstte enorm applaus bij zijn wereldpremière en was zelfs een echte blikvanger en overal het gespreksonderwerp na de show. Naast deze motor als eerbetoon, die werd ontwikkeld door een ervaren team van deskundige ontwerpers, customizers en ingenieurs, was zijn oorspronkelijke tegenhanger permanent aanwezig: de R5, die overigens in 1936 zijn wereldpremière beleefde in Londen.
+ Lees verder

Is iemand benieuwd naar het motorgeluid?

Natuurlijk konden de bezoekers ook het geluid horen: tijdens de traditionele motorfietsparade reed de hoogste baas van BMW Motorrad, Stephan Schaller, de R5 Hommage door de straten van Cernobbio. Het geluid was indrukwekkend.
Dat komt omdat de R5 Hommage uitgerust is met een origineel R5-motorblok, die al een lange racecarrière achter de rug heeft. Slechts een paar motoronderdelen die waren vernietigd, moesten worden gereproduceerd. En zo leeft een ander tijdperk voort in deze motorfiets.
+ Lees verder
Meer over de R5 Hommage external-link-arrow-slim

Coppa d'Oro parade.

Coppa d'Oro parade.

Op zondagochtend werd het na de expositiedagenpas echt  serieus voor de motorfietsen: de winnaar van de schoonheidsparade zou de prijs ontvangen. De winnaar van de Coppa d'Oro, die door de jury wordt uitgereikt voor "Best of Show Bikes", was de Grindlay Peerless 100 van Erez Yardeni uit Thailand.

+ Lees verder

De auto's van BMW Group konden zeker niet over het hoofd worden gezien. Een van de blikvangers was de BMW Concept Coupé Mille Miglia uit 2006, waarmee de ingenieurs een waardig eerbetoon leveren aan de legendarische retro-racewagen, de BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé uit 1940.

+ Lees verder

Concept is koning.

Hoewel de R5 Hommage de eerste motorfiets was die BMW Motorrad presenteerde tijdens de schoonheidswedstrijd in Cernobbio, had het merk al heel lang ervaring met het begrip prachtige schoonheid. Net als in voorgaande jaren waren er conceptfietsen die de harten van klassieke motorfans sneller deden kloppen. In 2013 imponeerde BMW Motorrad met de Concept Ninety, die doet denken aan de R 90 S.
In 2014 blies de Concept Roadster het hele idee van naakte fietsen omver. Een jaar later werd de Concept 101 geïntroduceerd, gebaseerd op de K 1600 met zes cilinders. 90 jaar BMW Motorrad - brengt veel klassiekers bij elkaar. Genoeg om in de toekomst met verrassingen uit te blijven pakken in de Concorso d 'Eleganza Villa d'Este met een sensationeel concept en een motorfiets als eerbetoon.
+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner