Er hangt iets in de lucht ...

De nieuwe strip Riders in the storm komt binnenkort uit.

Het lange wachten voor de stripfanaten en fans van BMW-motorfietsen is bijna voorbij: De nieuwe strip "Riders in the Storm" komt binnenkort wereldwijd uit, zowel in het Engels als in het Duits. Hier is een kort voorproefje van wat je kunt verwachten van dit unieke limited edition collector's item.

Van duisternis naar dageraad

Wanneer de wereld zoals we die kennen verduistert, wanneer het kwade toeslaat in een nooit geziene gedaante en met een onvoorstelbare kracht om de macht in handen te krijgen, wanneer machines zich tegen de mensheid keren, dan staan drie buitengewone heldinnen en een Black Rider op om het samen tegen de schurk "Megavore" op te nemen en de wereld te redden van de ondergang. Welkom bij Riders in the Storm, het eerste stripverhaal dat is gecreëerd in samenwerking met BMW Motorrad en Panini Verlag GmbH.

De limited edition strip is geschreven door de Kroatische auteur Darko Macan en geïllustreerd door de bekende Italiaanse striptekenaar Riccardo Burchielli en neemt ons met hoge snelheid mee op een reis door een wereld vol met buitengewone helden en fantastische motorfietsen.

+ Lees verder

Een memorabele cast van helden - en motorfietsen.

Een memorabele cast van helden - en motorfietsen.

Waarom vechten de helden op hun motorfietsen tegen het kwade? Zonder te veel details te willen noemen: De twee hoofdpersonages zijn Eve Langerholz, een gepassioneerd racer op een BMW S 1000 RR, en Makani Terror als een politieagent, die altijd vergezeld is van haar mechanische Wolf met buitengewone superkrachten. De inspiratie kwam door tattoo-model en levend kunstwerk Makani Terror. Makani rijdt met een BMW G 310 R om haar politiewerk te doen.

+ Lees verder

Dan is er nog de mysterieuze Black Rider die met een BMW S 1000 R Naked Roadster rijdt. De lezer leert ook Nikki Animah kennen, een buitengewone street-art-artiest die zich in verschillende dieren kan veranderen. Samen vechten ze tegen de boosaardige Megavore, een enorm Transformer-achtig monster dat bestaat uit onderdelen van motorfietsen en componenten van automotoren.

+ Lees verder

Artistieke licentie.

Voor BMW Motorrad was het extreem belangrijk dat de persoon die deze personages en hun motorfietsen op papier tot leven bracht, een echte fan is van motorfietsen. Gelukkig is een van 's werelds beste illustratoren - de Italiaan Riccardo Burchielli - eigenaar en bestuurder van een BMW R 1150 GS en was hij meteen enthousiast om mee te werken aan de illustraties van "Riders in the Storm". Op zijn 42e heeft hij al meer dan 15 jaar als striptekenaar gewerkt voor de grootste stripuitgeverijen zoals DC Comics, Marvel en Dark Horse. Aan Riders in the Storm werken was een fantastische ervaring voor hem omdat hij twee van zijn grootste passies kon combineren: illustreren en motorrijden.

Wie zou er kunnen weerstaan aan een verhaal waarin sterke vrouwen de hoofdrol spelen (niet iets waarvoor de stripsector bekend is), genetische transformaties, monsters, hun assistenten en - uiteraard - veel verschillende motorfietsen die tot leven moeten worden gewekt. "Het is een fascinerende opgave. Technologie tekenen is altijd moeilijk omdat je leven moet brengen in iets dat bestaat uit metaal en plastic. Maar het was heel leuk om te doen. Strips zijn een heel direct medium en visuele storytelling is een heel doeltreffende manier om verhalen weer te geven. Daarom vind ik het heel gepast." 

+ Lees verder
Technologie tekenen is altijd moeilijk omdat je leven moet brengen in iets dat bestaat uit metaal en plastic. “

Riccardo Burchielli

De verbeeldingskracht van fans vasthouden.

Tijdens de ontwikkeling van de strip deden Makani en Riccardo hun best om deze te promoten. Makani was in juni aanwezig op de Duitse beurs voor comic-books "Comic Con", waarvoor ze een exclusief ontworpen BMW G 310 R-motorfiets had. Makani en Riccardo waren ook uitgenodigd op de BMW Motorrad Days in juli om het te hebben over hun bijdrage aan het creëren van "Riders in the Storm". Ze waren heel populair bij de fans en deelden veel handtekeningen uit tijdens dat weekend. Makani is een van de meest succesvolle internationale tattoo-modellen en heeft al op de cover gestaan van meer dan 50 magazines wereldwijd.

Makani kreeg haar eerste tattoo toen ze begon met motorrijden - op de prille leeftijd van 15 jaar. Ze had toen "Punk rock 4ever" laten tatoeëren op haar rechter enkel. Deze is al lang bedekt door de vele andere tattoos die ze sindsdien heeft laten zetten. "Je houdt alleen in het begin de tel bij", zegt Makani. "Als je overal tattoos hebt, stop je er vanzelf mee. Van toen ik klein was, ben ik een grote fan van stripverhalen en droomde ik vaak dat ik een heldin met superkrachten was. Wie had ooit gedacht dat mijn droom op een dag uit zou komen!" 

+ Lees verder

Het lange wachten is bijna voorbij.

Deze reis naar de wereld van de fictie werd gemaakt in het gezelschap van een team enthousiastelingen van de marketingafdeling van BMW Motorrad die de publicatie van de limited edition voor verzamelaars uitermate boeiend vonden. De wereld wachtte in spanning en gelukkig is het wachten nu voorbij. "Riders in the Storm" is in het Duits en het Engels beschikbaar sinds november 2016 bij Panini Publishing op www.paninicomics.de. De papieren versie van de strip kost € 29 plus verzendkosten (wereldwijde verzending) en de special edition is beperkt tot 777 Duitse en 1555 Engelse exemplaren.

Meer informatie over de strip en BMW Motorrad vind je op

www.riders-in-the-storm.com

brand.bmw-motorrad.com/en.html

+ Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner