Historische, drievoudige winst met BMW Motorrad.

Michael Dunlop wint op Isle of Man.

BMW Motorrad en Michael Dunlop uit Noord-Ierland hebben de geschiedenis herhaald waarmee ze in de voetsporen treden van Georg 'Schorsch' Meier en zijn legendarische Senior TT winst van 1939 op Isle of Man. Nu, 75 jaar later doet BMW het weer op de meest prestigieuze race van alle races op Isle of Man. Dunlop won de Senior TT 2014. En wat nog opvallender is: dit was zijn derde overwinning met een BMW motorfiets deze week. Daarvoor had Dunlop al de Isle of Man TT Superbike en Superstock races op de BMW S 1000 RR gewonnen. En als hoogtepunt won Dunlop ook de spannende en opwindende Senior TT 2014.

BMW Motorrad UK begon met wegracen in 2014 om de beroemde overwinning van Meier 75 jaar geleden te vieren. Hierin reed hij zijn fabrieksmotor Type 255 Kompressor en zorgde hij voor de eerste TT-winst ooit van BMW Motorrad. Om dit jubileum te vieren begon BMW Motorrad UK in 2014 met wegracen. In samenwerking met Hawk Racing, het team achter de Buildbase BMW Motorrad British Superbike-deelname, en ondersteund door BMW Motorrad Motorsport werd BMW Motorrad/Hawk Racing gevormd. De experts uit München hielpen niet alleen met hun kennis, maar boden ook technische ondersteuning. Zo leverde BMW Motorrad bijvoorbeeld de Superbike-motor voor de RR van Dunlop.

+ Lees verder

De eerste deelname was tijdens de North West 200 in mei. Hier wonnen Dunlop en het team in zowel de Superstock- als de Superbike-klasse. Bij de Isle of Man TT hebben het BMW Motorrad/Hawk Racing-team nu nog drie TT-overwinningen op zak. Zo heeft het team op indrukwekkende wijze bewezen wat de BMW S 1000 RR kan doen tijdens straatraces. De 25-jarige Dunlop heeft zelf geschiedenis geschreven door zijn totaal aantal TT-overwinningen naar 11 te brengen. Waarvan drie op de BMW S 1000 RR. Hij wist tevens vier TT-overwinningen in twee opvolgende jaren te behalen. Een kunststukje dat nog herhaald moet worden door andere rijders.

+ Lees verder
Het hele pakket en het team waren fantastisch, briljant. De BMW motor deed hier voor de eerste keer mee. En na zes zware rondes deed hij het nog perfect. Dat droeg bij aan deze overwinning - sensationeel. “

Michael Dunlop

"Dit is een moment waar BMW Motorrad Motorsport heel trots op is," aldus Udo Mark, BMW Motorrad Motorsport Marketing Director. “Er is geen betere manier om het 75-jarige jubileum van de overwinning van 'Schorsch' Meier te vieren dan terugkeren naar Isle of Man en opnieuw te winnen. Onze felicitaties aan Michael en het team. Zij hebben een ongelooflijke prestatie neergezet door de drie races te winnen. Wij zijn heel trots dat wij hier deel van uit hebben gemaakt en dat onze samenwerking met het team heeft geleid tot deze historische drievoudige winst."
+ Lees verder

Meer verhalen waar je mogelijk interesse in hebt.

Geschikte motorfietsen.

spinner