Bijtanken in Amsterdam.

De #SocialTestride van BMW Motorrad.

Dat er in Amsterdam altijd iets in de lucht hangt, is algemeen bekend. Maar nu was het anders: de #SocialTestride van BMW Motorrad ging van start met de eerste rondrit door de grachtenstad - met alleen maar C evolution maxi-scooters, volledig emissieloos.

In totaal stonden er vijf steden op het programma voor de #SocialTestride. Het was zaak om - zonder brandstof - de culturele hotspots van elke stad te vinden. De tocht door Amsterdam ging van start bij de bekende BMW Motorrad dealer Harry Meijer. In zijn zaak, gelegen nabij luchthaven Schiphol en met een oppervlakte van 2.100 vierkante meter, geeft hij ons een rondleiding langs zijn hele assortiment van BMW Motorrad. Daarbij ook de BMW C evolutions die op de deelnemers staan te wachten. Natuurlijk was iedereen razend enthousiast en gelukkig was het weer nagenoeg perfect. De stad zelf bleek met haar nauwe straatjes en drukke verkeer het ideale decor voor de deelnemers.

De gelukkige deelnemers.

De gelukkige deelnemers.

Onder hen waren docente Ann-Tine Thijssen, fitnessinstructeur Simon Stomps, metaalbewerker Tom Oude Elferink en ondernemer Ewald Vastenburg. Ze wisten moeiteloos hun gids voor de dag te spotten: Martijn van Ooststroom. Net geen 2 meter lang en voorzien van een lange baard zag deze marketing- en communicatiemanager van het Stedelijk Museum er even opvallend uit als de e-scooter waarop hij reed. De groep keek uit naar een spannende dagtrip - vanuit het landelijke Riekermolen rechtstreeks naar het centrum van de stad en weer terug.

+ Lees verder

Perfect uitgerust.

Perfect uitgerust.

Maar eerst naar de smartphones. Want natuurlijk moesten de deelnemers van de #SocialTestride hun talloze belevenissen via sociale media delen met de buitenwereld - bijvoorbeeld via Instagram of Facebook en op de website van BMW Motorrad. En weldra was het tijd om de vloot glanzende C evolution e-scooters te presenteren - helemaal opgeladen en klaar voor actie. Onder begeleiding van een filmploeg in een elektrische BMW i3 auto hadden de deelnemers genoeg aan een kennismakingssessie om met de scooter te kunnen omgaan. Ondanks de nieuwste technische hoogstandjes is deze zeer dynamische scooter namelijk ongelooflijk eenvoudig te berijden.

+ Lees verder
De hoogtepunten van de rondrit.

Blikvanger in de stad.

Blikvanger in de stad.

Met 'live tracking', tal van fotomomenten en een stortvloed aan vragen van plaatselijke Amsterdammers en toeristen leek de #Social Testride met de C evolution de hele stad te bestrijken. Telkens wanneer er werd gestopt bij een verkeerslicht of kruispunt werd hen door andere scooterrijders of voorbijgangers het hemd van het lijf gevraagd om zo meer te weten te komen over deze futuristische e-scooter die zoveel aandacht krijgt. Ook al maakt de scooter amper geluid.

+ Lees verder
Alle stopplaatsen tijdens de de #SocialTestride in Amsterdam in één oogopslag.

Stopplaats 1: Riekermolen.

Stopplaats 1: Riekermolen.

We beginnen aan de rand van Amsterdam, waar de rivier de Amstel door een rustgevend landschap meandert. Wat vandaag nog steeds landelijke idylle is, vormde eens een bron van inspiratie voor Rembrandt. Maar nu is het de werkomgeving van Martijn. Hij is een van de vijf deelnemers aan de #SocialTestride. Hiervandaan vertrekt de ontdekkingstocht met de C evolution naar meer stedelijke contreien. Rechtstreeks naar het centrum van Amsterdam.

+ Lees verder

Stopplaats 2: Omgeving Museumplein.

Stopplaats 2: Omgeving Museumplein.

Hoewel het Stedelijk Museum meer dan 110 jaar geleden werd gesticht, is het tot de dag van vandaag een smeltkroes van eigentijdse kunst gebleven. Talloze tentoonstellingen schreven kunstgeschiedenis in de meest letterlijke zin van het woord. Je voelt er de spanning tussen verleden en heden - niet alleen in het museum maar ook in de onmiddellijke omgeving. In die onmiddellijke omgeving staan ook het Van Gogh-museum en het Rijksmuseum, met de wereldberoemde letters iamsterdam, en de niet te missen ingang van de fietsers-en-voetgangerstunnel.

+ Lees verder

Stopplaats 3: Coffee Company.

Stopplaats 3: Coffee Company.

De 'Coffee Company' is allesbehalve een gewone koffieshop. Het is ook geen 'coffee shop' in de Nederlandse betekenis van het woord. Er is echt koffie te krijgen. Heerlijke koffie. Alles hier is persoonlijk geselecteerd, verwerkt en voorgeproefd - van de boon tot het laatste druppeltje koffie. De deelnemers nemen een korte pauze in dit schitterende centrum van ambachtelijke koffie. En terwijl we ons tegoed doen aan de koffie, vragen alle overige aanwezigen zich af wat de geparkeerde C evolution-parade daarbuiten doet.

+ Lees verder

Stopplaats 4: Eye.

Stopplaats 4: Eye.

Eye - geen naam die geschikter is voor het nieuwe Nederlandse filmmuseum, dat pas sinds voorjaar 2012 bestaat. Er is genoeg te zien wat het oog streelt, zowel binnen als buiten: de architectuur en de omgeving van het complex zijn bijzonder indrukwekkend. Het gebouw, dat onmiddellijk aan het water ligt, is ook een uitgaansgelegenheid: het restaurant en café, met uitzicht op het IJ, zijn minstens zo populair.

+ Lees verder

Stopplaats 5: Hotel de Goudfazant.

Stopplaats 5: Hotel de Goudfazant.

Als je binnenstapt blijkt de ruimte, die er op het eerste gezicht uitziet als een gewoon pakhuis, een culinaire tempel te zijn. In de Goudfazant komen meubilair en autodesign samen met no-nonsense haute cuisine en oprechte gastvrijheid. De royale ruimte en de imposante kroonluchters zorgen telkens weer voor een bijzondere ervaring. Hier genieten de deelnemers van de laatste momenten van de dag aan een heerlijke avonddis in alle rust, weg van al die vragen.

+ Lees verder

De BMW C evolution

Een andere manier van onderweg zijn.

De snelle groei die wereldsteden doormaken, stelt ons voor nieuwe uitdagingen: de wegen raken voller, de afstanden worden langer en parkeerplaatsen zijn steeds moeilijker te vinden. Met de elektrisch aangedreven C evolution biedt BMW Motorrad nu al eigentijdse oplossingen voor de mobiliteit in de stad van morgen.

Naar de BMW C evolution

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner