Ontwerp, architectuur en innovaties.

De #SocialTestride last in Barcelona een stop in.

Zon, een aangenaam briesje en het strand voor de deur. De ideale voorwaarden om in je zwembroek te schieten - of om je scooterhelm op te zetten.

Met haar mediterraanse klimaat, ontzagwekkende architectuur, alomtegenwoordige design en interessante mix van oude en moderne straten is Barcelona de ideale stad om telkens weer opnieuw te ontdekken. Ideaal op twee wielen, uiteraard. Bovendien is innovatieve mobiliteitsoplossingen in deze stad al jaren geen holle frase. En daarmee dus de perfecte plek voor de derde #SocialTestride.

De gelukkige deelnemers.

De gelukkige deelnemers.

Zodra de zon zich in Barcelona laat zien, trekken hordes jongeren en ouderen richting strand. Maar lui rondhangen in het zand en de warme zee was wel het laatste dat Pedro Cañamares, Albert Marti en Franz Inselkammer in gedachten hadden. Zij waren de uitverkorenen om mee te doen aan de #SocialTestride in Barcelona. Ze zouden een hele dag lang hun stad vanuit een totaal nieuw perspectief beleven. Jordi Canudas, hun gids, wachtte hen op bij de BMW Motorrad dealer van Barcelona in het Sant Adrià de Besòs-district. Jordi is ontwerper en woont en werkt in Barcelona. Maar zijn Less-lamp hangt zelfs in het Museum of Modern Art in New York. Een garantie voor een breed perspectief dus.

+ Lees verder

Allereerst mochten de deelnemers kennismaken met hun voertuigen: de BMW C-evolution-vloot had er inmiddels al een paar kilometer opzitten. Per slot van rekening hadden de e-scooters in de weken ervoor nog Amsterdam en Parijs veroverd. Nu was het dus de beurt aan Barcelona. De briefing over de C evolution vond plaats in een mengeling van Spaans, Duits, Engels en Frans. Daarna werd de Catalaanse hoofdstad, schitterend gelegen tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, verkend. Snel maar gezwind rijden de deelnemers naar de binnenstad. De smartphone altijd bij de hand om foto's te maken en deze meteen via de verschillende social media te delen.

+ Lees verder
De hoogtepunten van de rondrit.

Toeristische bussen kruipen door de verkeersdrukte. De deelnemers aan de #SocialTestride lachten heel wat af. Tijdens hun rit door de stad testten ze de vier verschillende rijmodi - voor de beste combinatie van versnelling, snelheid en energieterugwinning in telkens wisselende verkeersomstandigheden. Op het gebied van mobiliteit loopt Barcelona lichtjaren voorop: deelfietsen, een volledig dekkend tramnet, hybride taxi's en steeds meer elektrische voertuigen op de wegen. Niet verwonderlijk dus dat de C evolution heel wat belangstelling opwekte. En ook de positieve reacties van politieagenten te motor, scooterrijders en vanuit diverse andere elektrische voertuigen waren niet van de lucht. Daarnaast wilden veel toeristen weten of deze innovatieve 'groene machine' ook in hun land te koop was.

+ Lees verder
Alle stopplaatsen tijdens de #SocialTestride in Barcelona in één oogopslag.

Stopplaats 1: BMW Motorrad dealer.

Stopplaats 1: BMW Motorrad dealer.

Voordat de #SocialTestride de straten van Barcelona stormenderhand veroverde, kregen de deelnemers bij de BMW Motorrad dealer van Barcelona een inleiding over de C evolution en de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. Het werd al snel duidelijk dat Barcelona de ideale stad is om met de C evolution op ontdekking uit te gaan.

+ Lees verder

Stopplaats 2: Palau de Música.

Stopplaats 2: Palau de Música.

Palau de la Música Catalana – alleen al de naam van dit concertgebouw klinkt als muziek in de oren. Het werd gebouwd tussen 1905 en 1908. Inmiddels is de akoestiek, die in eerste instantie alleen op koormuziek was ingericht, geoptimaliseerd. Hierdoor kan er van alle vormen van klassieke muziek en zelfs van popconcerten worden genoten in perfecte geluidskwaliteit. De vrijwel volledig geluidloze #SocialTestride vindt plaats tegen dit adembenemend decor: de vijf scooterrijders zetten hun C evolutions in beweging om de stad te ontdekken.

+ Lees verder

Stopplaats 3: Jordi's Studio

Stopplaats 3: Jordi's Studio

Jordi startte zijn ontwerpstudio in 2007 in Londen. In 2011 verhuisde hij naar Barcelona. Gelukkig voor ons, omdat we zo een exclusief kijkje konden nemen in zijn wereld. Het werkterrein van de studio is gevarieerd: ontwerp, productontwikkeling, art direction, interieurontwerp en productie zitten allemaal in de portefeuille. Wat hier voor Jordi belangrijk blijft, is dat hij een brede verzameling materialen heeft en natuurlijk duurzaam omgaat met de beschikbare middelen.

+ Lees verder

Stopplaats 4: Encanta Barcelona.

Stopplaats 4: Encanta Barcelona.

Het unieke spiegeldak van Fermín Vázquez steekt boven de Encanta uit. Hier, op een van de oudste vlooienmarkten in Europa vind je talloze curiosa. Hier vind je ook wat zeldzaam en oud is en zich bewezen heeft - en soms zelfs nieuwe en innovatieve zaken, zoals de C evolution. Nieuwsgierige passanten zijn eveneens enthousiast over deze ontdekking. Er worden net zo veel vragen gesteld als foto's gemaakt. Maar onze rijders blijven er kalm onder. Aan zoveel aandacht en zo'n onthaal zijn ze inmiddels gewend.

+ Lees verder

Stopplaats 5: Mirablau.

Stopplaats 5: Mirablau.

De laatste stopplaats van de #SocialTestride was restaurant Mirablau. De deelnemers genoten van alweer een weergaloos panoramisch uitzicht op Barcelona, nu tijdens het afsluitend diner. De tocht de stad uit was een hele belevenis op zich. En naastalle fraais dat de stad te bieden heeft, blijft rijden op de C evolution gewoon hartstikke leuk. Het hoeft dus niet te verbazen dat alle deelnemers zich tijdens de maaltijd van alcohol onthielden: niemand wilde de rit terug naar de stad missen - ondanks dat het mogelijk was om de sleutels van de C-evolution in het restaurant in te leveren.

+ Lees verder

De BMW C evolution

Een andere manier van onderweg zijn.

De snelle groei die wereldsteden doormaken, stelt ons voor nieuwe uitdagingen: de wegen raken voller, de afstanden worden langer en parkeerplaatsen zijn steeds moeilijker te vinden. Met de elektrisch aangedreven C evolution biedt BMW Motorrad nu al eigentijdse oplossingen voor de mobiliteit in de stad van morgen.

Naar de BMW C evolution

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner