Ontspanning, elegantie, elektrisch.

De #SocialTestride ontdekt Milaan.

In Milaan is het goede gewoonte om vol enthousiasme en met veel lawaai door de straten te rijden - netjes uitgedrukt. Hoe zouden de inwoners reageren als er in plaats van lawaai alleen een zacht gezoem te horen was?

Na Amsterdam, Parijs en Barcelona was Milaan de volgende stad voor een testrit. De vierde #SocialTestride ging van start op een prominente locatie. Aan het eind van de druk bereden A1 in het district San Donato Milanese. Hier ontmoetten de deelnemers elkaar bij BMW Milaan. Uiteindelijk maken scooters deel uit van de Italiaanse nationale identiteit. Dus was er veel enthousiasme: in hoeverre staan de mensen open voor deze nieuwe vorm van mobiliteit?

De gelukkige deelnemers.

De gelukkige deelnemers.

En wie waren de gelukkigen? Uit de meer dan 100 gegadigden die zich hadden opgegeven voor een proefrit, was de keuze gevallen op de scooterfans Simone Bozzi, Laura Elia, Matteo Bozzetti en Alessandro Ferrari. Ze kwamen met hoge verwachtingen naar de dealer om de scooter die nog maar net was gepresenteerd persoonlijk en grondig uit te proberen. Ze hadden via de media al het een en ander vernomen over het innovatieve concept. En nu was de tijd dan eindelijk aangebroken: ze ontmoetten hun gids voor de dag op locatie - Alessandro Manzueti. Hij verdeelt zijn tijd tussen Milaan en Rome en is bekend met het fenomeen mobiliteit in de stad.

+ Lees verder

Altijd bereikbaar, alles bereikbaar.

Altijd bereikbaar, alles bereikbaar.

Nog zo'n passie van de Italianen: hun mobieltjes. En natuurlijk hadden onze deelnemers ook allemaal hun smartphone bij zich. Want de #SocialTestride door Milaan kon natuurlijk niet plaatsvinden zonder talloze foto's te schieten en statusupdates te posten. Al snel werd duidelijk dat veel Italianen hun scooters met kleine wielen en kleine motor maar wat graag inruilden voor de maxi-scooter met zijn grotere wielen en langere wielbasis. De makkelijke hanteerbaarheid en het hogere comfort droegen bovendien bij aan nog meer rijplezier. Wat hier met name telt: de hogere snelheden en extra weerbescherming. Wat niet vreemd is, vooral voor het woon-werkverkeer en langere afstanden. Op de wegen rondom Milaan zie je dan ook ontelbare machines zoals de BMW C 600 Sport en de C 650 GT.

+ Lees verder
De hoogtepunten van de rondrit.

Altijd een relaxte glimlach.

Altijd een relaxte glimlach.

Tourgids Alessandro had ontspanning uitgeroepen tot motto van de dag. En zo werd dit absoluut ook beleefd door de deelnemers - ten minste zolang ze op hun C evolution zaten. Want zodra ze stopten, vlogen de vragen over hun voertuigen hun om de oren. In de hoofdstad van mode en design waren opmerkingen over het ontwerp van de C evolution even gewoon als vragen over de technologische aspecten. Toch zorgden de stopplaatsen van de dag en de rijervaring ervoor dat de deelnemers altijd een glimlach om hun lippen hadden ook al kregen ze de meest buitenissige vragen gesteld.

+ Lees verder
Alle stopplaatsen tijdens de #SocialTestride in Milaan in één oogopslag.

Stopplaats 1: Arco della Pace.

Stopplaats 1: Arco della Pace.

De Arco della Pace is gelegen aan het wereldberoemde Piazza Sempione. Deze triomfboog werd gebouwd tussen 1807 en 1838. Oorspronkelijk was deze bedoeld als eerbetoon aan het Italiaanse koninkrijk van Napoleon. Nadat dit koninkrijk ten val was gekomen, werd de boog op instigatie van het Weense Congres een gedenkteken voor vrede in Europa. Voor de C evolution vloot was de boog eveens een aardig symbool en tevens het vertrekpunt voor de ontdekkingstocht door Milaan. Want de tocht gaat door vijf Europese steden - stil, vredig en emissieloos.

+ Lees verder

Stopplaats 2: Ceresio 7.

Stopplaats 2: Ceresio 7.

Het voelde alsof de deelnemers de hele ochtend elke blik in Milaan op zich gericht hadden gekregen. Tegen lunchtijd was een beetje ontspanning daarom welkom en konden ze hun eigen ogen de kost geven. De Ceresio 7 was daarvoor de uitgelezen plek. Een ruim bad met een schitterend panoramisch uitzicht en een bekroonde menukaart. Wat zou je je nog meer kunnen wensen - behalve natuurlijk een rit maken.

+ Lees verder

Stopplaats 3: Piazza XXV Aprile.

Stopplaats 3: Piazza XXV Aprile.

De leukste cafés, de beroemdste winkels, de meest modieus gekleden mensen - Rondom het Plein van 25 april is Milaan heel typisch Milaan. Hier vloeien traditie en moderniteit samen in één unieke ambiance. Onze pioniers van het elektrisch rijden, kuieren ook de winkelboulevard Corso Como af en wandelen over de Piazza Gae Aulenti. En ook hier is het weer een en al bewonderen en bewonderd worden - en dat laatste geldt uiteraard voor de C evolution.

+ Lees verder

Stopplaats 4: Camparino.

Stopplaats 4: Camparino.

De Camparino wordt beschouwd als de oorsprong van de Aperitivo. Dit is wellicht de meest traditionele, leuke en beste bar in Milaan - gelegen aan wat ongetwijfeld een van de beroemdste plekken van de stad is: op de hoek waar je de Galleria Vittorio Emanuelle inloopt. Hier doen de deelnemers zich te goed aan gezonde alcoholvrije cocktails en het onbetaalbare uitzicht op de levendige Piazza del Duomo met de beroemde kathedraal van Milaan.

+ Lees verder

Stopplaats 5: El Brellin.

Stopplaats 5: El Brellin.

'El Brellin', nogal weggestopt en omgeven door een tuintje, is de laatste stopplaats tijdens de #SocialTestride in Milaan. In dit kleine maar gedistingeerde restaurant aan het Naviglio Grande-kanaal praten de berijders van de e-scooters en het team na over de dag. Hoewel het team weer even zijn topvorm moest oproepen: om de deelnemers te ondersteunen bleven medewerkers van BMW Motorrad bij een ponton staan om talloze vragen over de C evolution te beantwoorden. En natuurlijk kon iedereen die interesse had ter plekke onmiddellijk een proefrit regelen. Noch aan de belangstelling voor elektrisch rijden noch aan de dag in Milaan lijkt een einde te komen.

+ Lees verder

De BMW C evolution

Een andere manier van onderweg zijn.

De snelle groei die wereldsteden doormaken, stelt ons voor nieuwe uitdagingen: de wegen raken voller, de afstanden worden langer en parkeerplaatsen zijn steeds moeilijker te vinden. Met de elektrisch aangedreven C evolution biedt BMW Motorrad nu al eigentijdse oplossingen voor de mobiliteit in de stad van morgen.

Naar de BMW C evolution

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner