Eindelijk thuis.

De laatste stad die de #SocialTestride aandeed, was München.

Zelfs aan de leukste dingen komt een eind. De rit door München - thuisbasis van BMW Motorrad - op 14 juni vormde de afsluiting van de #SocialTestride. En wederom was de dag een glissade door een bruisende metropool.

Stralende gezichten en frisse architectuur ontmoeten elkaar. Het aroma van koffie en benzine ligt als een zware deken over het gebied en overal die verbaasde blikken van mensen - welkom in BMW World in München. Natuurlijk ruikt het hier alleen in overdrachtelijke zin naar benzine. Maar er is in het imposante gebouw geen plek te vinden waar de droom van onafhankelijkheid en mobiliteit niet voelbaar aanwezig is. Dat wil zeggen: een droom die werkelijkheid is geworden: historische BMW voertuigen, racezeges en talloze verhalen en feiten in verband met auto's en motorfietsen doet het hart van elke auto- en motorfan sneller kloppen. Alhoewel – alleen benzine? Nee dus.

De gelukkige deelnemers.

De gelukkige deelnemers.

In het imposante BMW World heette gids Anika Schulze de vijf lokale deelnemers Mike, Lukas, Josef, Matthias en Doris welkom. Anika werkt eigenlijk in het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt. Maar als enthousiast motorrijdster voelt ze natuurlijk graag de stevige grond onder haar voeten. Voordat de spannende dag van start ging, vond er een snelle rondleiding plaats langs de BMW producten. In BMW World, dat geldt als een van de populairste toeristische attracties van de stad, nemen klanten vaak dolblij hun nieuwe voertuigen in ontvangst. Met de deelnemers van vandaag was dat niet anders - hoewel ze er maar een dag over zouden beschikken.

+ Lees verder

Op de een of andere manier typisch München.

Op de een of andere manier typisch München.

Rond de tijd dat de beroemde uitdrukking 'laptop en Lederhosen' in zwang raakte, is gebleken dat Beierse gezelligheid, traditie en innovatieve vooruitgang elkaar niet hoeven uit te sluiten. De C evolution is daarvan het overduidelijke levende bewijs. Inwoners van München noemen hun stad vaak liefkozend de noordelijkste stad van Italië, vanwege haar relaxte, prettige manier van leven en gevoel voor stijl. En net als aan de andere kant van de Alpen beweegt iedereen zich ook hier op twee wielen voort door het hectische stadsverkeer. Een ideale testomgeving voor het innovatieve mobiliteitsconcept van de C evolution.

+ Lees verder
De hoogtepunten van de rondrit.

Wij zijn rustig.

Wij zijn rustig.

De deelnemers wisten natuurlijk hoeveel aandacht de C evolution in de vorige proefritsteden had getrokken. En omdat BMW prototypes in München geen zeldzaam gezicht zijn, was de verwachting dat het een rustige dag zou worden. Maar dat bleek ver bezijden de waarheid: in de Engelse tuin, bij de beroemde Eisbachwelle, de uiterwaarden van de Isar, op de boulevards, of bij Schloss Nymphenburg - bleek de C evolution opnieuw hoofden te kunnen doen draaien en een stortvloed aan vragen op te wekken. Bovenal vroegen mensen zich af hoe de maxi-scooter vrijwel geluidloos voorbij gleed. Maar gelukkig konden de deelnemers, nooit te beroerd om tekst en uitleg te geven, zich na al die verbale inspanning 's ochtends begeven naar de Waldwirtschaft ('Woudherberg') in Grosshesselohe.

+ Lees verder
Alle stopplaatsen tijdens de #SocialTestride in München in één oogopslag.

Stopplaats 1: BMW World.

Stopplaats 1: BMW World.

Punt van vertrek voor de #SocialTestride in München was BMW World. Dit gebouw, dat in 2007 werd geopend door het architectenbureau COOPHIMMEL(B)LAU, is een tentoonstellingszaal, restaurant en café, museum, afleverpunt en recreatieruimte. De indrukwekkende constructie is zowel plek voor informatie-uitwisseling als kenniscentrum. Kortom: een eigen wereld in het klein. En natuurlijk het ideale vertrekpunt om deze wereldstad te ontdekken.

+ Lees verder

Stopplaats 1: Waldwirtschaft.

Stopplaats 1: Waldwirtschaft.

Als onder je voeten het geluid van grind te horen is en alles fris en fruitig ruikt, dan weet je dat je op de juiste plek bent, tussen leuke mensen. Kortom: in de Biergarten. Waldwirtschaft Grosshessehole was de tweede halte voor de vloot van moderne mobiliteit. Hier, op een hoog plateau boven de Isar, deden de deelnemers zich te goed aan een typische Beierse lunchsnack. Onder de enorme kastanjebomen bij de 'WaWi' kregen ze blond bier geserveerd - natuurlijk alcoholvrij - terwijl er lichte jazz, geen fanfarekorps, zorgde voor ritme en de sfeer erin hield.

+ Lees verder

Stopplaats 3: Speciale gast.

Stopplaats 3: Speciale gast.

München is niet alleen de thuisbasis van BMW Motorrad, maar ook een plek waar veel deskundigheid over motorfietsen geconcentreerd is. Tijdens de #SocialTestride werd er daarom tijd ingeruimd voor een ontmoeting in het Brandhorst-museum met een ware expert op het gebied van elektrisch rijden: Dorit Mangold, productmanager van de C evolution, die samen met de groep een kopje koffie dronk. De unieke gevel van het gebouw, dat bestaat uit 36.000 kleurrijke keramische staven, bood natuurlijk een schitterende aanblik. Dat alles werd vastgelegd op film en foto's en via Instagram, Twitter en Facebook met de wereld gedeeld. Zoals je bij een #SocialTestride mag verwachten.

+ Lees verder

Stopplaats 4: Transportmuseum

Stopplaats 4: Transportmuseum

In dit museum, dat is ondergebracht in drie monumentale beurshallen op de Theresienhöhe, zijn stukken te zien uit de boeiende geschiedenis van het transportwezen. Hier kwamen, op een oppervlakte van meer dan 12.000 vierkante meter, de vijf deelnemers te weten hoe elektrisch vervoer aan zijn bestaan begon. En ze verwonderden zich over hoe de technologie voortschreed en over de snel veranderende uitdagingen op het gebied van vervoer en mobiliteit. Vervuld van een diepgeworteld gevoel van trots klommen ze daarna weer op hun C evolutions. Immers, als berijders van de elektrische maxi-scooter maakten ze zelf ook deel uit van een mobiele revolutie.

+ Lees verder

Stopplaats 5: Restaurant 181.

Stopplaats 5: Restaurant 181.

De finale van de vijfde en laatste #SocialTestride brengt ons nog één keer de hoogte in. Echter niet naar de Alpen, maar naar de beroemde Olympia-toren die in 1972 werd opgericht in verband met de Olympische Spelen. Met een adembenemend uitzicht op de Beierse metropool, niet te vergeten een overheerlijk avondmaal, genoten de deelnemers in alle rust van de laatste momenten van de dag: op een hoogte van 192 meter doet het ronddraaiende restaurant er 53 minuten over om het hele rondje te maken. En zo, gedurende het diner, konden de deelnemers precies zien door welke straten ze door de stad hadden gereden terwijl ze op hetzelfde moment genoten van het weergaloze uitzicht op de Alpen.

+ Lees verder

De BMW C evolution

Een andere manier van onderweg zijn.

De snelle groei die wereldsteden doormaken, stelt ons voor nieuwe uitdagingen: de wegen raken voller, de afstanden worden langer en parkeerplaatsen zijn steeds moeilijker te vinden. Met de elektrisch aangedreven C evolution biedt BMW Motorrad nu al eigentijdse oplossingen voor de mobiliteit in de stad van morgen.

Naar de BMW C evolution

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner