Liberté, Égalité – Gourmet?

De #SocialTestride last in Parijs een stop in.

Ook al zijn de kernwoorden van de revolutie Liberté, Égalité en Fraternité. Er is niets mis met gourmet tijdens een verkennende rit door Parijs. En de proefrijders op de C evolution zijn sowieso geestelijke broeders.

Parijs, de stad van de liefde en heerlijke haute cuisine was de tweede metropool tijdens onze #SocialTestride. Het had ook niet anders gekund! Natuurlijk vielen onze vier winnaars in de Franse hoofdstad meteen voor hun BMW C evolutions en natuurlijk werd de lichamelijke mens niet verwaarloosd. De pret begon vroeg in de ochtend van zaterdag 24 mei bij de prestigieuze BMW Brand Store aan de Avenue Georges V, vlakbij de Champs-Élysées. Het kwartet koene rijders, dat bij aankomst werd gefêteerd op ontbijt en koffie, onderging de gebruikelijke 'meet & greet' met het #SocialTestride-team en na een korte briefing was het tijd voor actie - en een paar culinaire hoogstandjes. Waarna het Bon Voyage was.

De gelukkige deelnemers.

De gelukkige deelnemers.

De Franse #SocialTestride-groep bestond uit enthousiaste tweewielergebruikers. Onder hen was Hervé Laurent, een toegewijde bekeerling tot elektrisch rijden, eigenaar van meerdere elektrische voertuigen en ontwikkelaar van zijn eigen prototype elektrische scooter. Hij kreeg gezelschap van de scooter- en motorfietsbezitters Leo Trevisan, Paul Tran en Nicolas Bischoff, allemaal deelnemers aan het dagelijkse forensenverkeer in de Parijse regio en allemaal zeer geïnteresseerd in de vraag hoe je je op een duurzamere manier in en om de Franse hoofdstad kunt bewegen. Bij hen voegde zich Cédric Munier, eigenaar van het restaurant Le Dôme du Marais. Hun expertgids voor de dag was Gilles Dronneau, een BMW enthousiast met een grondige kennis van de stad en de C evolution die bovendien betrokken was bij de recentelijke introductie van de e-scooter aan de pers. Zijn belofte was eenvoudig: de deelnemers - en de filmploeg - zoveel mogelijk hotspots van de stad in één dag rijplezier laten zien.

+ Lees verder

Perfect uitgerust door Parijs.

Perfect uitgerust door Parijs.

Met smartphones in de aanslag om de nodige foto's te maken en te posten op Instagram zodat al hun vrienden en volgers over de hele wereld er iets van meekregen, gingen in totaal zeven BMW C evolutions de Parijse straten op. Een fotograaf en een journalist sprongen op het zadel van de twee elektrische reservescooters. Het Parijse stadsverkeer is legendarisch en als er al regels zijn, lijken alle verkeersdeelnemers er lak aan te hebben. Maar wie maakt het wat uit met zo'n decor? De hele dag rijdt de groep langs historische en eigentijdse bezienswaardigheden - het leek wel op een film die eindeloos opnieuw werd afgespeeld. Het gemak waarmee de C evolution voor elke uitdaging wist te slagen was eveneens indrukwekkend: dynamisch, wendbaar, comfortabel en direct.

+ Lees verder
De hoogtepunten van de rondrit.

Zien en gezien worden.

Zien en gezien worden.

Van de Autoroute bij Parijs naar de Boulevard, van avenue naar rue, de Parijse #SocialTestride bood de deelnemers en filmploeg de complete rijervaring op de C evolution. De groep testte de scooters ook met iemand achterop en probeerde de verschillende rijmodi uit. En net als in Amsterdam werden ze bestookt met vragen van nieuwsgierige toeristen, lokale bewoners, andere gebruikers van tweewielers en bus- en taxichauffeurs wanneer ze maar ergens stilstonden. Alleen autobestuurders leken er ongevoelig voor te zijn, opgesloten als ze zaten in hun cocon van staal. En wie het meest om hen heen ontgaat, behalve dan dat ze geruisloos links en rechts door witte, groene en zwarte machines werden ingehaald.

+ Lees verder
Alle stopplaatsen tijdens de #SocialTestride in Parijs in één oogopslag.

Stopplaats 1: Palais de Tokyo.

Stopplaats 1: Palais de Tokyo.

Het Palais de Tokyo is een echte Parijse smeltkroes van kunst, mode en lifestyle - de perfecte hotspot om er de rijkdom aan diversiteit van de stad te smaken. In dit centrum voor contemporaine kunst heeft men een scherp oog voor innovaties, die met plezier ten toon worden gespreid. In het hele complex is het een enorme drukte van trendsetters, fashion agents en iedereen die zijn of haar tijd een stukje vooruit wil zijn. Kortom: precies het juiste plekje voor de C evolution.

+ Lees verder

Stopplaats 2: Le Dôme du Marais.

Stopplaats 2: Le Dôme du Marais.

De #SocialTestride in Parijs laste een stop in voor de majestueuze ambiance van deze ruim tweehonderd jaar oude pandjeswinkel, die vandaag een beschermde status heeft. Hier werd ook de lunch genuttigd, in het beroemde restaurant Dôme du Marais aan de Rue des Francs Bourgeois. Eigenaar en e-scooterfan Cédric Munier heette de groep welkom en legde uit hoe hij met zijn restaurant invulling geeft aan duurzaamheid. En hoe belangrijk het is om te weten waar de ingrediënten van zijn gerechten vandaan komen. Cédric deed zijn filosofie uit de doeken en vertelde dat hij alles bij lokale producenten inkocht om onnodig vervoer te vermijden.

+ Lees verder

Stopplaats 3: Marché Charonne.

Stopplaats 3: Marché Charonne.

Cédric hoefde niet lang na te denken voordat hij desgevraagd op een C evolution sprong om de groep te vergezellen naar de markt. De markt waar hij alle ingrediënten voor zijn restaurant haalt. En zelfs toen het hard ging regenen, kon dit het enthousiasme van de #SocialTestriders niet temperen. De voorliefde voor verse producten en de diversiteit die bij de verschillende marktstalletjes te verkrijgen was, had onmiskenbaar een aanstekelijk effect.

+ Lees verder

Stopplaats 4: Comptoir General.

Stopplaats 4: Comptoir General.

Deze plek is een waar Mekka voor Parijse kunst, cultuur en keuken. Hier voel je het pulseren van de tijd en toch raak je tegelijkertijd ook weer gefascineerd door de charme van de oude stad - een werkelijk bijzondere plek. De herinnering aan oude stallen is alomtegenwoordig. Op een oppervlak van 600 vierkante meter nodigen vandaag de dag een bistro, een bar en een café mensen uit om hier te verpozen. Een curiosakabinet en een soort winkel voor tweedehandsboeken en -kleding op de tussenetage gunnen de bezoeker geen tijd om zich te vervelen.

+ Lees verder

Stopplaats 5: Chez Moustache.

Stopplaats 5: Chez Moustache.

Aan het eind van de dag hadden de deelnemers 10 uur en 90 kilometer achter de rug, rondrijdend door Parijs. Wat uiteraard een hoop te bespreken opleverde. Er werden zeer veel indrukken met elkaar gedeeld en misschien werden er zelfs nieuwe plannen gesmeed. En hoe kan dit beter dan onder het genot van goed eten? En dus was de laatste plek die door de groep werd aangedaan op deze tocht, die uiteindelijk toch ook een culinaire tocht was, de 'Moustache', een plek die cool maar zeker ook gezellig is. De verfijnde schotels uit de experimentele keuken vormden een passende en perfecte afsluiting van deze dag.

+ Lees verder

De BMW C evolution

Een andere manier van onderweg zijn.

De snelle groei die wereldsteden doormaken, stelt ons voor nieuwe uitdagingen: de wegen raken voller, de afstanden worden langer en parkeerplaatsen zijn steeds moeilijker te vinden. Met de elektrisch aangedreven C evolution biedt BMW Motorrad nu al eigentijdse oplossingen voor de mobiliteit in de stad van morgen.

Naar de BMW C evolution

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner