Veelgestelde vragen en antwoorden ten aanzien van BMW Motorrad en het coronavirus.

Wat is de bereikbaarheid van BMW Group Nederland in verband met het coronavirus?

Door een minimale bezetting zijn wij momenteel zowel telefonisch, als per e-mail en het contactformulier minder goed bereikbaar en kan het langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt. Wij doen uiteraard ons uiterste best om jouw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Wij vragen om je begrip hiervoor.

Je kunt contact opnemen met de BMW Klantenservice via telefoonnummer 0800 – 099 22 34 (gratis): op werkdagen tussen 08.00 uur en 19.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Kun je onze medewerkers niet bereiken, stuur dan een mail of kies voor de terugbel mogelijkheid via ons contactformulier en laat jouw gegevens achter. Onze medewerkers zullen contact met je opnemen op het door jou gewenste tijdstip.

Wat is de bereikbaarheid van BMW Financial Services (leasing, financiering en verzekering) in verband met het coronavirus?

Door een minimale bezetting zijn wij momenteel minder goed bereikbaar en kan het langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt. Wij doen uiteraard ons uiterste best om jouw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Wij vragen om je begrip hiervoor.

Kom je door het coronavirus in betalingsproblemen en kun je de maandelijkse betaling van jouw lease- of financieringsovereenkomst niet meer voldoen? Heb je al nagedacht over een mogelijke oplossing, dan horen wij dat uiteraard ook graag. Stuur dan een e-mail naar debiteuren@bmw.nl met daarin jouw verzoek. 

Voor alle overige vragen over jouw lease- of financieringsovereenkomst neem je contact op met onze klantenservice. Je kunt ons op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur bereiken via telefoonnummer 070 41 47 510.

Of stuur een e-mail naar csc@bmw.nl

Wat is de bereikbaarheid van de BMW Motorrad dealers?

Vooralsnog zijn alle BMW Motorrad dealers geopend. Mogelijk zijn er gewijzigde openingstijden van toepassing. Via onderstaande dealerlocator vind je de contactgegevens van de dichtstbijzijnde dealer.

Welke hygiëne maatregelen worden er toegepast bij de BMW Motorrad dealers?
 • Zij schudden tijdelijk geen handen meer.
 • Zij houden gepaste afstand (minimaal 1,5 meter) als wij met je in gesprek zijn.
 • Zij volgen strikt de protocollen omtrent handen wassen.
 • Zij beschikken over extra zeep, desinfecterende middelen en handdoeken voor eenmalig gebruik. 
 • Zij voeren extra schoonmaakrondes uit in de ‘high touch’ gebieden.
Mijn BMW motorfiets moet gerepareerd worden/heeft onderhoud nodig. Kan dit nog steeds?

Ja, je kunt nog steeds jouw BMW motorfiets langsbrengen voor reparatie of onderhoud. Wil je liever niet meer langskomen? Informeer bij de BMW Motorrad dealer naar de mogelijkheden van het halen en brengen van je BMW motorfiets.

Heb je last van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en/of ben je in contact geweest met een besmet persoon dan zal de dealer je vragen of de afspraak verplaatst kan worden. Als dit niet het geval is, kan de afspraak gewoon doorgaan.

Alle BMW Motorrad dealers zijn daarnaast geadviseerd te desinfecteren in de volgende situaties:

 • Werkplaatsdoorgangen
 • Aflevering van nieuwe en gebruikte motorfietsen
 • In ontvangst nemen en uitgeven van huur- of leenmotorfietsen

Hierbij worden BMW Motorrad dealers geadviseerd de volgende delen in ieder geval te reinigen:

 • Stuur
 • Motorfietssleutel 
Ik heb een afspraak staan voor onderhoud aan mijn BMW motorfiets, maar ik wil/kan nu niet naar de dealer toegaan. Kan ik mijn afspraak verschuiven?

Uiteraard kan de onderhoudsbeurt aan jouw BMW motorfiets op een andere datum worden gepland. Of heb je liever dat ze jouw BMW motorfiets bij je thuis komen halen en brengen? Neem gerust contact op met jouw BMW Motorrad dealer en informeer naar de mogelijkheden.

Ik heb een vervangende BMW motorfiets nodig. Is dit veilig?

Alle BMW Motorrad dealers zijn daarnaast geadviseerd te desinfecteren in de volgende situaties:

 • Werkplaatsdoorgangen
 • Aflevering van nieuwe en gebruikte motorfietsen
 • In ontvangst nemen en uitgeven van huur- of leenmotorfietsen

Hierbij worden de BMW Motorrad dealers geadviseerd de volgende delen in ieder geval te reinigen:

 • Stuur
 • Motorfietssleutel

Motorfietsen die worden gebruikt voor Vervangend Vervoer zijn bovendien minstens 2 uur niet gebruikt of worden pas de daarop volgende dag ingezet.

Ik heb interesse in een nieuwe/gebruikte BMW motorfiets, maar ik wil/kan niet naar de dealer toegaan. Zijn er andere mogelijkheden?

De BMW Motorrad dealers helpen je graag verder via online kanalen, zoals een videoconference tool. Neem gerust (telefonisch) contact op met jouw BMW Motorrad dealer, dan kunnen zij de mogelijkheden met je bespreken.

Mijn nieuwe BMW motorfiets wordt afgeleverd, maar ik wil/kan niet naar de dealer toegaan. Zijn er andere mogelijkheden?

Indien gewenst kan de BMW Motorrad dealer de BMW motorfiets bij je thuis afleveren. Zij zullen je adviseren om minstens 2 uur na de aflevering geen gebruik van de motorfiets te maken.

Alle BMW Motorrad dealers zijn daarnaast geadviseerd te desinfecteren in de volgende situaties:

 • Werkplaatsdoorgangen
 • Aflevering van nieuwe en gebruikte motorfietsen
 • In ontvangst nemen en uitgeven van huur- of leenmotorfietsen

Hierbij worden BMW Motorrad dealers geadviseerd de volgende delen in ieder geval te reinigen:

 • Stuur
 • Motorfietssleutel
Mijn nieuwe BMW motorfiets wordt afgeleverd, maar ik kan/wil nu niet naar de dealer. toegaan. Kan ik mijn afspraak verschuiven?

Uiteraard kan jouw BMW Motorrad dealer een nieuwe afspraak maken voor de aflevering van jouw BMW motorfiets. Neem gerust contact op met jouw BMW Motorrad dealer.

Welke impact heeft het coronavirus op de productie bij BMW Group?

Aangezien de wereldwijde vraag op de motormarkt naar verwachting zal dalen, reageert BMW Group door de productie ruim van tevoren aan te passen en gebruik te maken van haar flexibiliteit.

 • Op 19 maart 2020 is er gestart met het stilleggen van de productie in onze fabrieken.
 • Dit geldt ook voor Fabriek Oxford waar MINI modellen worden geproduceerd.
 • Na de huidige situatie opnieuw te hebben beoordeeld, is besloten de productiestop in onze fabrieken vooralsnog met twee weken te verlengen tot 30 april 2020.
 • BMW Group gebruikt deze productie-onderbreking om verbouwingen uit te voeren in onze fabrieken. Hiervoor zijn enkele duizenden medewerkers aan het werk.
 • Onze inkoopexperts volgen de situatie op de voet. 
 • Voor de laatste status van VDL Nedcar verwijzen we je graag naar de website van VDL Groep.
Komt mijn bestelde BMW motorfiets op de afgesproken tijd?

BMW Group heeft de productie stilgelegd in bijna alle fabrieken. Jouw BMW Motorrad dealer zal je informeren indien de leverdatum van jouw BMW motorfiets wijzigt.

VIND JOUW BMW MOTORRAD DEALER.

Er is altijd een BMW Motorrad dealer bij jou in de buurt, want het BMW Motorrad dealernetwerk bestaat uit 18 vestigingen verspreid over heel Nederland. Allemaal investeren zij continu in hun showroom, apparatuur, werkplaatsen en in het trainen van medewerkers. Vind hier alle contact gegevens van onze BMW Motorrad dealers in Nederland. We staan voor je klaar.

+ Lees verder
Zoek een BMW Motorrad dealer external-link-arrow-slim
spinner